Percy Nilsson slutar som ordförande

Percy Nilsson lämnar ordförandeposten i Malmö Redhawks. Han är tveksam till att han kan sitta kvar efter all turbulens den senaste tiden.
I 21 år har han varit Malmö Redhawks ordförande och den som har finansierat verksamheten. Men i en intervju med Svt sport.se erkänner han hur tvivlar inför en fortsättning.
- Jag ska ta ett rejält snack med valberedningen nästa vecka, säger han.

Han har även tidigare funderat på att lämna sysslan som ordförande. Nu kan tidpunkten vara den rätta.
Malmö Redhawks är i ett vägskäl i flera avseende. Inte minst sportsligt efter degraderingen ur elitserien. Det i sin tur ifrågasätter arbetsmetodik och organisation i klubben.
- Jag har sagt att det förmodligen blir sista året som jag sitter ordförande, efter 21 år så får det kanske räcka.

Efter fängelsedomen för skattebrott medger han att tveksamheten blivit ännu starkare.
- Jag har ju haft ett åtal hängande över mig i sju år och mitt liv har kanske förändrats av det - nu får det vara nog. Ordförandejobbet kräver mycket tid och med de regler som finns i idrottsvärlden när man inte vet om man gör rätt eller fel så är det alldeles för farligt att sitta där, säger Nilsson.

Han befinner sig nu på sin golfanläggning i Marbella, men flyger hem till Malmö till måndagens möte med styrelsen och valberedningen.
Just nu gäller en timeout för Percy Nilsson som har överlåtit det yttersta ansvaret i klubben till vice ordföranden Mats Engstrand fram till årsmötet i juni.
Percy Nilsson vill i fortsättningen lägga sin mesta energi på arenabygget i Hyllie.

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.