Curt Lindström kan andas ut

- Rätten har förstått att jag är oskyldig. Klart man kan tycka att jag har varit slarvig, men det är så jag är som person.
Curt "Curre" Lindström riskerade ett och ett halvt års fängelse för grovt skattebrott. Nu är han friad.
Däremot blev det fängelsestraff för tio personer som är knutna till hans företag, när domen tillkännagavs vid Stockholms tingsrätt.

Åklagaren fick alltså inget medhåll i sitt yrkanden om 18 månaders fängelse för Curt Lindström själv.
- De har hyrt ut arbetskraft till lager, transport och logistik, sedan så har de fakturerat och fått betalt, men avlönade sin personal svart utan att redovisa lönerna, säger åklagaren Kim Andrews till SR Uppland.

Curt Lindström har drivit sitt personaluthyrningsföretag, Curre Lindström i Mälardalen AB. Runt 11 miljoner kronor har undanhållits staten när företaget har hyrt ut svart arbetskraft.

Åklagare Kim Andrews yrkade på fängelse för 13 personer. Domen innebar att två män dömdes till tre respektive två års fängelse för grova bokförings- och skattebrott och ytterligare åtta personer fick fängelsestraff.

Curt Lindström har varit hårt pressad i flera månader.
- Det har varit en fasansfull tid. Jag har hela tiden levt i ovisshet. Sedan allt det här började, för fem månader sedan, har jag inte kunnat sova ordentligt, säger han.

I februari agerade ekobrottsmyndigheten och en månad senare anhölls "Curre", misstänkt för grova skattebrott. Då tvingades han också till en natt i häktet.
- Det var förnedrande. Jag har hela tiden haft ett rent samvete, säger han till Aftonbladet.

- Men jag vill inte att folk ska tycka synd om mig. Jag är en människa som litar på folk. Jag har haft olika hockeyjobb i 44 år. På alla olika nivåer, bland annat tre olika landslag. Och min filosofi har alltid handlat om teamwork. Man måste ha förtroende för varandra, kunna lita på varandra. Det har jag alltid gjort.

Men nu haar han drabbats hårt.
- Jag har tappat många uppdrag på grund av den dåliga publiciteten. Jag skulle kommentera hockey-VM åt finsk tv. Men det sprack. Jag hade

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.