Glazer en omstridd entreprenör

Han gör inte ett dugg för att dölja att han ska tjäna pengar på Manchester United. Malcolm Glazer retar klubben många fans, men det är helt uppenbar att karln ser möjligheter att hitta mångdubbelt större inkomster än i dag.
Uniteds supporter älskar sin klubb.
Malcolm Glazer älskar pengar.

Inte undra på att supportrarna nyligen mötte klubbens nye ägare med hälsningen, "Dra åt skogen Glazer!" när han besökte staden.
Hans föräldrar utvandrade från Litauen till USA alldeles före första världskriget och Macolm föddes 1928 i Rochester i delstaten New York.

Men frågan är vilken syn han har på familjen och sammanhållningen. Hans förhållande till sina systrar är mycket ansträngt.
De ställer inte upp på hans egen berättelse om den 8-åring som reparerade klockor i faderns verkstad som han sedan tog över enbart 15 år gammal. Han tjänade nog med pengar för att kunna köpa fastigheter och sedan var affärerna i rullning.
Via investeringar i olika branscher har han skapat en förmögenhet om drygt 1 miljard dollar. 790 miljoner pund gick till att köpa United.

”Sannolikt ser Glazer Manchester United som en slumrande ekonomisk resurs som kan ge betydligt bättre avkastning än i dag. Om man ser till vad som hänt i Tampa är de farhågor som finns om kraftigt höjda biljettpriser till Manchester United hemmamatcher antagligen välgrundade. Det är också rimligt att anta att Glazer har för avsikt att bättre exploatera varumärket genom försäljning världen över av souvenirer och andra produkter kopplade till namnet Manchester United”, skriver Dagens Nyheter.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.