Konkurshot efter spelarens krav

- Man kan inte bara sparka ut mig, säger spelaren, Daniel Rydmark. - Då går vi i konkurs, svarar ordföranden, Jan Ohlin.
Hockeyklubben Vita Hästen i Norrköping hotas av Daniel Rydmarks krav. Kontraktstvisten kan knäcka Hästen Hockey.
I synnerhet när spelarorganisationen SICO ifjol hade 20 liknande fall – och vann samtliga.

- Egentligen handlar det inte om pengar, säger Daniel Rydmark.
- Hade jag vetat att det bara handlade om ett ettårskontrakt ifjol hade jag aldrig skrivit under. Men nu var det ett tvåårskontrakt och då kan man inte bara sparka mig efter en säsong. Så funkar det inte.

Daniel Rydmark, tidigare i Färjestad och Malmö, kom som firad före detta elitseriespelare till Hästen Hockey i fjol och skulle under två år ge klubben uppmärksamhet och framgång,
Men Hästen som så många andra föreningar insåg snart att marknadsarbetet inte gav de pengar som klubben hade hoppats på. Rydmark blev därför utlånad till Borås under våren.

Sedan dess har parterna olika syn på vad som ska ske.
I dag har inte klubben råd att betala Rydmark som har sökt kontakt med SICO.
- De har tittat på mitt kontrakt. De ska nu sin tur ta kontakt med Hästen och så får vi se vad det hela leder till, säger Rydmark i Folkbladet Östgöten.
Hästen klarar inte de höga lönekostnaderna.

Rydmark och klubben har träffats tre gånger och diskuterat alternativa lösningar, men utan att komma överens.
Då valde Hästen att skicka ett brev med uppsägning.
- Jag var öppen för förslag men istället valde de att ta den enkla vägen och skickade ett brev. Jag förstår att Hästen har en ansträngd ekonomi och jag är inte ute efter att sänka klubben på något vis, men samtidigt har jag fyra barn att försörja.

I Hästen är ordföranden Janne Ohlin oroad.
- Vi har inte råd att betala Daniel Rydmarks lön och var tvungna att göra så här. Vi har tagit snacket med honom och att det här skulle ha kommit som en överraskning för honom har jag svårt att tro.
Och om Rydmark får rätt i anspråk?
- Då går väl klubben i konkurs. Jag vet inte? Vi har inte några pengar i alla fall och om Rydmark vill fortsätta att gråta i media kan han väl göra det.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.