Sico enade parterna

Norrköpingsklubben Hästen Hockey och förre landslagsspelaren Daniel Rydmark går skilda vägar. De är överens och har nått en ekonomisk uppgörelse sedan SICO (Sveriges Ishockeyspelares Centralorganisation) har ryckt in.
Daniel Rydmark hade ett tvåårskontrakt men fick den 8 juli ett rekommenderat brev där klubben meddelade att de hade sparkade honom.

Då sa ordföranden Jan Ohlson uttryckligen:
- Vi har inte pengar att betala honom.

Rydmark blev både arg och besviken. Han vände sig till SICO, där ordförande Jan Bergman har hjälpt Daniel Rydmark vid förhandlingarna med Hästen.

- Det har aldrig varit någon ekonomisk tvist från Daniels sida. Det har varit en ren principsak. Han har fått en viss ersättning utan att gå in på några summor, säger Bergman till Norrköpings Tidningar.

Hästens ordförande Janne Ohlin är nöjd:
- Den här affären har fått mycket uppmärksamhet men nu kan vi lägga detta bakom oss.

Beträffande den ekonomiska uppgörelsen är han fåordig:
- Jag kan säga så mycket att vi är nöjda. Men jag ger inga summor.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.