Pengarna bara strömmar in

Zuperstjärnan Zlatan Ibrahimovic, 24. Så här ska han lanseras. Dessutom som den mångmilljonär som han är - och pengarna fortsätter att strömma in på kontot.
Allt vad denne Zlatan gör, eller inte gör, uppmärksammas och mycket blir till guld. Hans varumärke växer allt starkare, och världen är hans arena.

Just nu är han hetare än någonsin. Juventus erbjuder honom ett kontrakt som sträcker sig fram till och med 2010. Lönen ska uppgå till närmare 50 miljoner kronor det första året för att sedan öka med flera miljoner årligen.

Zlatans agent, Mino Raiola, har det körigt just nu. För samtidigt vill Nike också skriva ett långtidskontrakt. För bara reklamrättigheterna till Zlatan och hans namn är sportvarujätten berett att betala över 100 miljoner kronor.

Hösten 2003 värvade Nike Zlatan från Puma och skrev ett tre-årsavtal. Därför är det nu dags att diskutera ett nytt kontrakt och dess innehåll.

Hans marknadsvärde i takt med framgångar i såväl Juventus som landslaget stiger succesivt och i dag jämställs han med flera av de främsta världsstjärnorna inom fotbollen.

Beviset är Nikes senaste stora Europakampanj där Zlatan syns i tv, utomhus, i butik och på Internet. Zlatan syns över hela Europa.

- Han är värd jättemycket för oss. Alla som jobbar inom fotbollen vet att han är en av kronjuvelerna. Han är teknisk, målfarlig och har en stark personlighet, säger Stenberg och fortsätter, säger Fredrik Stenberg, marknadschef på Nike Sverige.

- Vi vill fortsätta att jobba tillsammans. Vi ska ha en global VM-kampanj från och med december. I det här läget är Zlatan en av våra största fotbollsikoner. Det kommer märkas när han är med i våra kampanjer.

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.