Så mycket kostar önskespelarna

Bengt Madsen berättade öppet om pengarna. Han ansåg sig inte ha något val.
Malmö FF beräknas göra en vinst på 26 miljoner kronor i år. Många supporters tyckte att pengarna hade kunnat användas till inköp av förstärkningar under säsongen.

Stämningen blev hätsk vid MFF:s medlemsmöte. Då tyckte ordföranden Bengt Madsen att det fick vara nog och lade papperna på bordet. Han redovisade vad påtänkta spelare skulle kosta:

  •  Fredrik Berglund, 27 miljoner kronor, för att kunna lämna danska Esbjerg.
  •  Ailton Almeida, Örgryte, som krävde 20 miljoner för sin brasilianske anfallsstjärna.
  •  Andreas Jakobsson, Southampton, en affärs som krävde 16,5 miljoner, han valde Helsingborg.
  •  Jimmy Dixon, Häckens mittback, var inte heller billig, han skulle kosta 15 miljoner.

Efter den presentationen blev det mildare tonare bland MFF-arna.
– Nu förstår man varför affärerna inte bli av. Så mycket är de inte värda, sade MFF supports ordförande Jonas Rasmusson till Sydsvenska Dagbladet.

MFF har misslyckats i år. En femteplats i allsvenskan och inget spel i Royal League i vinter, det är klart att supportrarna reagerar.

Nu fick de också höra att de sportsliga motgångarna och i sin tur färre åskådare betyder i slutänden cirka 4 miljoner kronor i minus i ett facit för hela säsongen.

– Jag är hyfsat nöjd med svaren vi fick. Ledningen var ovanligt självkritisk. Det fanns till exempel avsatta pengar till fysisk träning som inte utnyttjats och den individuella träningen var eftersatt, sade Jonas Rasmusson.

Det finns pengar att ta av. Tack vare försäljningen av Markus Rosenberg till Ajax har överskottet stigit till 26 miljoner i klubben. I annat fall hade det stanna vid tre miljoner

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.