Spelarna betalar besvikna fans

- Vi vill på detta sätt be alla våra supportrar, medlemmar, sponsorer och alla de ideella krafter som arbetar för vår förening om ursäkt. Vi skäms, erkänner Elfsborgs spelare. De gör avbön och kompenserar sina besvikna supporters.
Spelarna ska ersätta sina supporters som tog sig till Stockholm för säsongsavslutningen mot Djurgården, men inte fick se annat än ett lojt och ansvarslöst uppträdande som slutade i en skamlig 8-1-förlust.

Resan till Stockholm var tänkt att bli en rolig avslutning på säsongen för ett 70-tal Guliganer som fanns på Stockholm Stadion. Ungefär 30 av dessa supporters hade rest från Borås.

”Det sätt på vilket vi genomförde matchen mot Djurgårdens IF är helt oacceptabelt. Vi önskar att vi hade kunnat säga att det berodde på de yttre omständigheterna, men det finns inga ursäkter, inga bortförklaringar. Vi var bara dåliga. Vi har enhälligt beslutat att bekosta resorna och entrébiljetter för alla Guliganer som följde oss på plats i Stockholm", skriver spelarna på klubbens hemsida.

Truppen enades vid måndagens träff om att tillsammans samla ihop 12 000 kronor och ge till fansen för att täcka resa och matchbiljett.

- Det är det minsta vi kan göra. Det var en betydelselös match, ändå ställde de upp och åkte med. Att vi inte kan bjuda till mer är oerhört klent. Efter matchen var vi nästan i ett chocktillstånd, säger lagkaptenen Johan Sjöberg till Göteborgs-Posten.

Guliganernas ordförande Eric Sjölin berättar om hur kompensationen tillkom:

- På vägen hem beslöt vi att spelarna på något sätt måste få reda på hur vi känner. Efter en stunds diskussion i bussen nämnde någon att spelarna kunde gott betala resan för oss.

- Det viktigaste är inte pengarna utan att spelarna fått höra vad vi tycker, säger Eric Sjölin. När säsongen kör i gång igen kommer vi självklart att vara på plats.

Elfsborgs klubbdirektör Thomas Nyberg uttrycker sig diplomatiskt:.
- Jag tycker att spelarnas insats var av sådan karaktär att det är motiverat att de betalar tillbaka.

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.