Lagrell kritisk mot drevet

Lars-Åke Lagrell försvarar Bo Ringholm. Svenska fotbollsförbundets ordförande är arg och tycker att det är ett drev som förföljer idrottsministern och den förre ordföranden i Enskede IK.
- Rättssäkerheten håller på att gå förlorad för att det är val nästa år. Jag har aldrig avslöjat mina politiska sympatier, så det här är ingen politisk fråga för mig, men det är ofattbart att kristdemokraternas ledare Göran Hägglund kan stå upp i tv och kräva Ringholms avgång för något som någon annan kan ha gjort bakom ryggen på Ringholm, menar Lagrell i Svenska Dagbladet.

Lars-Åke Lagrell erkänner sin oro över drevet mot Bosse Ringholm. Lagrell vill inte gå in och ge åsikter om pågående utredningen om IFK Göteborgs skatteaffärer.
- Men jag kan inte gå ed på att inte någon gör något bakom ryggen på Svenska fotbollförbundet.

Han följer noggrant processen mot IFK Göteborg. ”Men innan någon är dömd kommer varken jag eller någon annan att uttala sig”. Lagrell döljer däremot inte sin avsky mot en annan "fotbollsaffär", den med Bo Ringholm.

Lagrell ifrågasätter det dokument som Dagens Eko har presenterat. Ett avtal som vill påvisa att Enskede IK betalat svarta pengar till en tränare i klubben.
- Ett papper utan underskrift som leder till allt detta, menar Lagrell.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.