Richardsson tjänar tre miljoner

Tony Rickardsson blir den bäst betalda speedwayföraren någonsin. Han beräknas tjäna tre miljoner kronor den kommande säsongen.
Tony Richardsson är den högst betalde föraren i Sverige. Förutom lönen från Masarna har han också reklamintäkter och därtill prispengar i VM. Totalt innebär det ett värde runt en miljon kronor. Nu har också skrivit ett nytt kontrakt med den polska klubben Unia och det ger honom ytterligare två
miljoner.

- Vi är väldigt glada över att Tony kör med oss ett år till. Vi ska försöka att övertala Tony att börja jobba för oss efter karriären, säger presidenten Szczepan Bukowski i en intervju i den polska tv-kanalen TVN, enligt Expressen.

Rickardsson lär få två nya förarkollegor i Unia. I dag finns bara Rickardsson och en polsk förare i stallet, men klubben har för avsikt att värva bröderna Jacek och Tomasz Gollob. Den höga ambitionen gäller trots att Unia inte vet om förra huvudsponsorn, Trzebinia Raffineri, fortsätter att investera lika mycket pengar i speedway.

I Polen ryktas om att raffinaderiet har planer på att anställa Rickardsson den dagen han slutar som aktiv förare. Dessutom förekommer snacket om att Richardsson är påtänkt i Dakar-rallyt.
- Om Rickardsson vinner VM nästa år finns chansen att han får köra det rallyt. Sponsorn Trzebinia Raffineri har genom oljebolaget Orien både motorcyklar och bilar med i Dakar-rallyt, uppger en polsk journalist.

Enligt tidningen FAKT har Rickardsson 100 000 euro i grundlön plus poängpremier. Dessutom tjänar han avsevärda belopp på reklam vilket ska innebära att han får en årsinkomst på cirka två miljoner kronor i Polen.

Vårdbolaget Doktor.se har köpt upp en digital medicinsk tjänst som ger företaget en tung position i idrottsvärlden. 

 Det är paret Matilda Lundblad, läkare i allsvenska Elfsborg och medlem i Fotbollförbundets medicinska kommitté samt Frida Lundblad, tidigare elitspelare i fotboll och futsal i Göteborg som säljer en digital medicinsk tjänst för att fastställa diagnoser.

Riksidrottsförbundet kräver besked om elstöd i ett riktat brev till M, KD, SD och L. Samtidigt intensifieras samverkan med RF:s länsdistrikt för att starta dialog med kommunerna runt om i landet.

Svenska Fotbollförbundet tog ett annorlunda initiativ i samband med senaste landskampen.  Med orden ”Ett tack från herrlandslaget” fotades spelarna, inklusive landslagsledningen klädda i sina respektive moderklubbars matchdress.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

En dubbel olympisk mästare med nio VM-guld, en världscupsegrare och en mångårig Tv-profil förstärker Radiosportens vintersportexperter. Samtidigt förlänger flera av de tidigare experterna sina kontrakt inför den kommande vintersäsongen.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.