RIK tvingades ta ur ungdomsfond

När inte pengarna räckte till elitlaget fick klubben ta pengar ur ungdomsfonden. I dag avslöjas hur Redbergslid IK tvingades agera för att undkomma en ekonomisk knipa.
Necander-fonden är tömd från att ha innehållit fonden drygt två och en halv miljon kronor. Redbergslids IK har tvingas långa från RIK:s ungdomsverksamhet som hade tillgång till den fond som tillkom när den bortgångne ungdomsledaren Lennart Necander donerade pengar för att gynna ungdomsarbetet i sin klubb.

RIK:s nye ordförande Jan "Kraka" Eriksson ingår i gruppen som förvaltar fonden, och erkänner att det var ett svårt beslut.

- Ekonomin är fortfarande mycket ansträngd. Vi står inför en tuff framtid. För ett par månader sedan lånade vi resten av pengarna i fonden och det kändes självklart fruktansvärt att behöva göra det. Ambitionen är att på sikt se till att varenda öre kommer tillbaka, men det lär dröja, säger Eriksson i Göteborgs-Posten.

I fjol räddades balansen i klubben när Martin Frändesjö, Magnus Jernemyr och Magnus Lindén såldes. Denna säsong har nya, unga RIK fungerat bra i sportsligt avseenden, men publiken kommer inte till Lisebergshallen. Under de fyra första matcherna har RIK haft publiksiffror som 460, 819, 432 och 367. Snittet i fjol var 708 som då innebar en halvering.

Nu ska Redbergslid sätta in den ränta som skulle tillfallit fonden om pengarna hade stått kvar, men mer än så finns inte utrymme till.

- Jag är fullständigt övertygad om att vi reder oss även i fortsättningen. Just nu har vi inga skulder, leverantörerna har fått sitt, skatterna är inbetalda och alla har fått lön. Vi har den truppen vi har och ekonomi för att klara av det, men det kommer krävas hårt jobb från många händer under lång tid, säger Jan "Kraka" Eriksson.

Samtidigt pågår en rättstvist eftersom Martin Frändesjö har stämt Redbergslid på ungefär en miljon.
- Det är tuffa möten när styrelsen sammanträder, men vi trivs med varandra och i slutändan kommer alltid något kreativt fram.

Redbergslidsledarna anstränger sig varje månad för att räta upp ekonomin.
- Vi har löst våra skulder, a-laget har inlett glädjande, senaste matchen mot H 43 var en härlig rysare som vi vann. Jag vill inte måla fan på väggen för någon. Det ekonomiska läget kommer att vara fortsatt ansträngt länge, men vi kommer att klara av det, säger Jan "Kraka" Eriksson.

IfK Göteborg utlyste medlemsmöte oh de ansvariga kände att det kunde hända mycket. Det gjorde det inte. Mötet  på Elite Park Avenue lockade över 300 medlemmar  medan ytterligare 975 följde händelserna via sändning . Det blev överraskande lugnt med tanke på en svajig säsong. Men slutet blev bra, och det tjänade som lugnande medel i klubben. Blåvitt hängde kvar och ordförande Rickard Berkling kunde knäppa upp västknapparna och andas ut. Både efter sista matchen och Medlemsmötet. 

Då hade han ställt sig inför alla och varit mycket uppriktig.

Gamla Ullevi i Göteborg förbereds för en ny hybridgräsmatta (Carpet-hybrid) inför nästa säsong. Innan nyanläggningen påbörjas kommer den gamla gräsmattan att fräsas bort och underlaget förberedas.

”Konstgräset är framtiden i Sverige”, det kommer att öka spelarnas teknik och tempo, alla får bättre möjligheter att träna”, har det hetat i några år, men nu gäller ett annat resonemang bland arenaägare 

SVT-dokumentären ”Hotet mot handbollen”, SVT-play, som handlar om misstänkt matchfixning inom sporten, är inget som oroar Krister Bergström.

Han är svensk VM-general för damernas 26:e mästerskap, som nu pågår fram till 17 december, med final i danska Jyske Bank Boxen i Herning på Jylland.

-Nej, det är inget som vi reflekterar över, eller påverkar oss det minsta.  Jag kan inte säga att det är någon ”snackis” i korridorer eller omklädningsrum, säger Krister Bergström.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ola Serneke och IFK Göteborg har varit synonymt. 

Han har sagt ja vid flera tillfällen.Han underlätttade bygget av Kamratgården, han har varit en partner i olika perioder, han tog initiativ till Kvibergs  Arena och han har varit huvudsponsor sedan 2019. Men nu upphör ett fem-årsavtal och parterna har inte kommit fram till en ny lösning, utan att Serneke  sagt konsekvent nej

Tillsammans med VM-organisationen för VM 2024 har Svensk

Innebandy och Folkspel tagit fram en specialgjord Sverigelott, där hela

överskottet går tillbaka till föreningarna i Svensk Innebandy.

Arbetet mot VM 2024 pågår för fullt och nu kan Svensk Innebandy som ett

led i detta presentera Folkspel som en ny partner.

Viaplays nya dramaserie Börje – The Journey of a Legend golvade recensenter och tittare i helgen. Premiäravsnittet på söndagen är den mest sedda originalserien på Viaplay i Sverige någonsin. Därutöver bänkade sig runt 400 000 tittare framför TV3 för premiären. Dramaserien i sex delar, med Valter Skarsgård i huvudrollen som Börje Salming, har dessutom hyllats av kritiker. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen