Studenter fick en VM-idé

Ola Johansson och Oskar Wijk tog sin examen i marknadsföring vid universitetet i Växjö, men firade inte med skolkamraterna utan hakade husvagnen på bilen och körde till Stover Strand Camping i byn Drage cirka fem mil öster om Hamburg. Ola och Oskar ska göra affär av VM.
Annons

Ola Johansson och Oskar Wijk tog sin examen i marknadsföring vid universitetet i Växjö, men firade inte med skolkamraterna utan hakade husvagnen på bilen och körde till Stover Strand Camping i byn Drage cirka fem mil öster om Hamburg. Ola och Oskar ska göra affär av VM. 

De är ansvariga för Camp Sweden. Deras förslag antogs nämligen av den ideella supporterorganisationen Camp Sweden och nu väntas 3 000 supporters komma till den anläggning som två nykläckta marknadsförare bygger.   

Vintern och våren har varit ansträngande. Samtidigt med ett tufft pluggande kunde de inte motstå frestelsen att delta i anbudsstriden om att bygga en supporteranläggning med bl a ett 400 kvm stort tält, men över tusen gäster per dag.  

- Studier och planering samtidigt har gjort att vi jobbat dag och natt. Men det har varit lärorikt, verklig praktik. Jag har lärt mig mer av detta än på ett år i skolan, sa Oskar Wijk.

Den ideella supporterorganisationen Camp Sweden efterlyste på sin hemsida förslag till verksamhet på sommarens VM-camping och det var vad duon Johansson-Wijk upptäckte. Och deras förslag vann!.

De hoppas tjäna en och annan krona, men är väl medvetna om att det krävs massor av tid och energi.  Tillsammans med Lars Bäckströms cateringfirma från Rättvik och campingägaren har de de planerat allt väldigt noga, bl a en fotbollsturnering med 32 lag, enbart supporters.   

- Stove Strands camping drivs ytterst professionellt och samarbetet har varit mycket bra. Ägaren har skött alla kontakter med myndigheterna och ordnat de tillstånd som krävs för restaurang, utskänkning och allt annat, berättade Ola Johansson.

 

Läs mera om Camp Sweden

 

Nu skärper Björn Eriksson och Riksidrottsförbundet rösten och kravet på regeringen. RF gör bedömningen att den ekonomiska effekten för idrottsrörelsen ligger mellan fyra och sex miljarder kronor för 2021. Till regeringen lämnas därför idag krav på ekonomiskt stöd för kompensation och omställning för idrottsrörelsen på minst två till fyra miljarder kronor beroende på utvecklingen av pandemin och dess konsekvenser under 2021.

Göteborg får en ny jätteanläggning för padel. Det är företaget  Time4Padel som i samarbete med fastighetsbolaget Tuvebacken Förvaltnings AB planerar  ennybyggnation i Torslanda/Björlanda.  Parterna siktar på en unik anläggning som ska öppna i november-december.

Stockholm Challenge är nytt i fotbolls-Sverige. Det handlar om ett gemensamt initiativ av AIK, BP, Djurgården och Hammarby. Syftet och målsättningen är en  försäsongsturnering, Stockholm Challenge, och propaganda för damfotboll i Stockholm. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IIHF, det internationella hockeyförbundet, trängs allt hårdare mot repen. I ett inlägg på sociala medier skrev på lördagen den tjeckiska biltillverkaren Skoda, som har sponsrat ishockey-VM i 28 år, att företaget väljer att avbryta sitt engagemang – om VM spelas i Belarus som planerat 21maj-6 juni.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

 I kväll, onsdag, är det premiär för en synnerligen annorlunda NHL-säsong med matcher varje dag. – och Viaplay  via streamingtjänsten direktsänder samtliga 868 grundspelsmatcher samt slutspelet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.