Förhör inledda i Obol-härvan

Förhör har inletts i Obol-härvan. Och nu har Obols företrädare, Bo Johansson och Jan Saradlic, anlitat advokater.

Förhör har inletts i Obol-härvan. Och nu har Obols företrädare, Bo Johansson och Jan Saradlic, anlitat advokater.

 

- Det finns mycket konstigheter i det här, säger statsåklagare Staffan Granerfeldt till Norrbottens-Kuriren.

Tidningen uppger också, och hänvisar till sina källor, att Johansson och Saradlic, anlitat var sin svensk advokat som företräder dem.

 

Ekobrottsmyndigheten utreder misstanken om investeringsbedrägeri och huruvida kunder till Obol Investment blivit vilseledda.
- Att folk blivit vilseledda är kanske inte tvärsäkert. Vi får titta på det här ordentligt och höra fler människor och verkligen gå till botten med det här, säger statsåklagare Staffan Granerfeldt.
- Att inte betala tillbaka pengar är i sig inte brottsligt. I så fall gäller det att bevisa att det funnits uppsåt att inte betala tillbaka pengar och det kan generellt sett vara ganska svårt att göra. Men som sagt, vi ska gå till botten med det här.

 

Staffan Granerfeldt bekräftar att förhör har inletts och att ytterligare personer ska höras.
- Fler kommer också att bli kallade. Men det kan vara bra för oss att inte alla vet om att de ska bli kallade, säger han.
Om och när de två kommer att delges misstanke om brott är ovisst.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.