Pernilla Wibergs hårda skattesmäll

Nu erkänner Pernilla Wibergs att hon ångrade att hon flyttade till Monaco 1994. - Jag blev ju mer eller mindre tvingad till det, på grund av att den svenska staten inte godkände det system mina rådgivare hade gjort. Jag fick betala 8 miljoner i restskatt.

 

Nu erkänner Pernilla Wibergs att hon ångrade att hon flyttade till Monaco 1994.

- Jag blev ju mer eller mindre tvingad till det, på grund av att den svenska staten inte godkände det system mina rådgivare hade gjort. Jag fick betala 8 miljoner i restskatt.

 

Numera har hon anpassat sig och trivs vid Medelhavet. Hon arbetar med flera olika sponsorer, som Rossignol, Audi, Idre Fjäll och hon ingår i styrelsen för Internationella Olympiska Kommittén.

- Jag hade helst sett att jag aldrig flyttat utomlands.  

- Jag tvingades betala 8 miljoner i restskatt, så det var lite tråkigt. Men nu är det svenska skattesystemet som det är, därför flyttar de flesta svenska elitidrottare hit, berättar Pernilla för Realtid.se.

Hon fortsätter:
- Jag satt ensam i en liten lägenhet och tyckte jag hade hela världen emot mig. Det var ganska jobbigt. Men man vänjer sig. Människor vänjer sig vi det de måste vänja sig vid.

Med sambon och sonen Axel, 4 år, lever hon ett behagligt liv. I augusti ska Axel dessutom få ett syskon.

Familjen bor på översta våningen, med tre rum och kök, i ett äldre hus i Monaco.

Under perioder jobbar Pernilla med olika uppdrag. Hon står för en stor del av marknadsföringen av Idre Fjäll, där hon i allra högsta grad varit delaktig i byggandet av ”Pernilla Wiberg Hotell”.
- Där har det varit en massa extraarbete, bl a gjorde vi en välgörenhetsgala i mars i år. Stenis (Ingemar Stenmark), Anja (Persson), prins Albert (av Monaco) var där och körde en slalomtävling. Vi fick ihop 60 000 euro, det var skitbra, framhåller Pernilla för Realtid.se.
– Och när de byggde hotellet, använde de sig också av min kunskap. Jag har ju bott på ett och annat hotell under karriären. Jag hade ungefär 200 resdagar per år i 15 år. Och det kan jag säga, det är inte de aktiva som får de bästa hotellrummen på alpintouren. Jag har bott i otroligt många ruckel.

 

Läs mer
 
  

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.