STCC lyckas med flera avtal

STCC AB har framgång i sina affärsuppgörelser. När prispengar införs kan arrangörerna utlova så mycket som en miljon kronor. Nu finns också ett nytt unikt TV-avtal inför de kommande tre åren.

STCC kan garantera en miljon kronor via STCC AB. Därmed kan förarna tjäna avsevärt bättre jämfört med tidigare då ersättningen från sponsorer och lönen från respektive stall utgjorde ersättningen. Men STCC:s lyckade förhandlingar med TV och ett allt större intresse från många företag har ökat intäkterna och därmed kan prispengar införas.

- Det här är ett sätt att försöka skapa ännu mer energi i mästerskapet, säger STCC:s vd Bob Huzell.

Han visste då att ett nytt tv-avtal var aktuellt. Det är egentligen två kontrakt som innebär avsevärt mer exponering och därmed lyskraft för alla sponsorer.

STCC har lyckats hålla två tv-bolag intresserade. Svt sänder samtliga deltävlingar i Swedish Touring Car Championship, STCC, men dessutom går in Viasat in och sänder direkt från racen.

- Det är en unik lösning och det bästa av två världar för STCC, säger Bob Huzell.

Viasat och SVT samarbetar alltså om rättigheterna. SVT fortsätta med sina sammandrag på söndagskvällarna i SVT1 eller SVT2.

– STCC är ett evenemang som fungerar bättre som sammandrag hos oss så det här är en bra pusselbit i vårt motorutbud, säger Albert Svanberg, sportchef på SVT.

Viasat vill förstärka sitt utbud i Viasat Motor, där formel 1 redan finns, och nu tillkommer STCC.

- STCC är racing när den är som allra bäst och efter Formel 1 en av de starkaste motorrättigheterna som finns på tv-marknaden. Vi ser fram emot att jobba långsiktigt tillsammans med STCC och SVT för att ytterligare utveckla bilsporten och våra egna direktsändningar från loppen, säger Per Tellander, sportchef på Viasat.

BoB Huzell inser potentialen:

- Det är en unik möjlighet för våra och teamens samarbetspartner att nå ut djupare med sitt budskap tillsammans med STCC-programmet, säger Huzell.

Avtalet med Viasat gäller i tre år och direktsändningarna kommer att bestå att själva racen, men också intervjuer och expertinslag.
 

AIK Fotboll har presenterat sitt bokslut för 2023 och det är nedslående. AIK går back med inte mindre än 21 miljoner efter skatt.
Jämfört med 2023 år är det ett minus på 44,5 miljoner och största skälet är ökade driftkostnader.  77,3 miljoner i fjol mot 53 miljoner 2022.
AIK:s rörelseresultat blev minus 27,8 miljoner kronor, att jämföra med plus 16,7 miljoner kronor 2022.

Slumpen eller ett tecken i skyn…. För 14 dagar sedan sa Ola Serneke ja till att stanna som huvudsponsor till IFK Göteborgs fotboll. I ett tillägg i pressreleasen antyddes att den kreative byggherren skulle titta på en framtida arena för Blåvitt. Och nu talar Petter Stordalen och låter förstå att han kan stå till tjänst när Göteborg, enligt honom får en ny arena. Han tycker att det är mycket angeläget och vill bidra. 

I Mora med omnejd uppstår i dag en allt mera förtätad stämning. Vasaloppet inleds och det påverkar allt och alla. Det är en ockupation av betydande delar av Dalarna som inleds och pågår i drygt två veckor och som tilltar i styrka för varje timme. när horder av skidåkare och deras närmaste ansluter tilltar i ett allt större antal för varje timme till och med söndagen den 3 mars. Alla ska hitta sitt boende och bli hemmastadda.Många av oss övriga nöjer oss med att följa skådespelet via TV:n.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Alla TV-tittare med sporteintresse kan se fram emot ett inbjudande 2024 med många sändningar där licens-tv gör det möjligt att se ett jättelikt utbud.

Eurovision Sport, dit SVT hör, planerar för ett spännande utbud, med några av sportens främsta evenemang och här är det inte nödvändigt med några betal-kort..Tijuvtitta redan nu och inse att SVT kommer att bjuda på åtskilliga sändningar.

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.