Stjärnorna byter stall i STCC

Rena rama förarkarusellen har brutit ut inom STCC. Fredrik Ekblom lämnade nyligen Westcoast Racing och väntas bli presenterad som stjärnan i Volkwagens nya STCC-projekt. I en fräck värvning tar nu Westcoast Racing STCC-mästaren Richard Göransson från Flash Engineering som har en ny stjärna aktuell.

West Coast Racing knycker alltså STCC-seriens bästa förare från värste konkurrenten. Richard Göransson hade ett tre-årskontrakt som gick ut nyligen. För bara två veckor sedan ville han diskutera en fortsättning med stallchefen och tillika STCC-föraren Janne ”Flash” Nilsson.

Jag ska bli historisk

Men Richard Göransson ringde upp Janne ”Flash” vid 23-tiden en kväll och meddelade sitt beslut samtidigt som han förklarade att han inte kunde tacka nej till erbjudandet om en ny utmaning.
– Jag ska bli historisk i STCC med fyra guld och det blir spännande att göra det tillsammans med Westcoast Racing som jag en gång inledde min STCC-karriär med. Jag längtar redan till premiären, säger Göransson i ett pressmeddelande.

Westcoast Racings teamchef Dick Jönsson-Wigroth förklarar:
– Janne trodde nog att han hade bättre kontroll på Richard än vad han hade.
Han fortsätter:
– Det har varit en omtumlande vecka. Först bestämde jag och Fredrik (Ekblom) att det inte fungerade och då var vi tvungna att hitta en lösning snabbt. Då slumpade det sig så väl att Richards treårskontrakt med Flash gick ut och han ville ha en ny utmaning så vi signade honom bara några dagar efter

En het sommar

Jan ”Flash” Nilsson är vad att få det som han vill, men tvingas nu acceptera en motgång:
– De första fem minuterna undrar man ju vad fan som händer, säger Janne ”Flash” till tidningen NWT, och medger att han trodde att Göransson var säkrad för kommande säsong.
Som ägare till stallet är han ändå belåten och han aviserar att mycket är på gång.

– Göransson är fantastiskt duktig, men jag kan få en bättre, säger han som har blivit kontaktade av flera toppförare. Här finns namn som tysken Frank Stippler, holländaren Duncan Huisman och danska mästerförarna Jan Magnusen och Michel Nykjaer.
Janne ”Flash” säger också:
– Jag vet att det inte var något personligt bakom. Men det kunde ha skötts snyggare, fast det tycker väl alla som förlorat något.

Vad är din förklaring till stallbytet?
– Pengar, eller någon annan typ av körning i dealen.
Janne ”Flash” Nilsson är motiverad:
– Vi vill förstöra för Westcoast Racing och Göransson. Jag vet hans svagheter. Jag har också hört rykten att Colciago kommer tillbaka i Honda, så det kommer att bli en het sommar.


 

Fakta

Janne ”Flash” Nilsson skriver på sin hemsida:
”Orsaken till att Richard Göransson flyttade tillbaka till West Coast Racing vet bara han. Personligen tror jag att han tagit ett kortsiktigt bra beslut (mer i plånboken), men ett långsiktigt sämre beslut. Time will tell, som det så fint heter.”
En sak är säker, han vinner inte STCC 2009! Och hur vet jag detta? Jo, för att Flash Engineering kommer att ta storslam 2009! Etta i teammästerskapet och etta i förarmästerskapet. Vi har snart knutit till oss en ny förare, vi har för första gången lugn och ro i teamet till att jobba med detaljerna som behövs för att vinna ännu en gång”, skriver Flash i sedvanlig självsäker stil.
Flash Engineering har aldrig haft svårt att attrahera Europas snabbaste förare att köra i teamet – där har ni anledningen till att vi vinner 2009!”.

West Coast Racings stallchef Dick Jönsson-Wigroth är inte svarslös på STCC:s hemsida:
”Jag är ganska säker på att han skulle kunnat få det bättre ekonomiskt förspänt hos exempelvis Volvo eller kanske hos Flash. Vi har något att erbjuda som han vill ha och det är vi glada för”.

STCC 2009 inleds den 1-2 maj, på vilken bana är ännu inte klart.
 

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

I SM-final för andra året i rad, och i final för nionde gången på 13 år. Skellefteå AIK är den nya stormakten i svensk ishockey. Det är också mitt tips i kommande duell med den ”gröna väggen” , den forna bandyklubben Rögle BK och i final för andra gången – den första, pandemisäsongen 2021,  slutade med tårar mot Växjö Lakers. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.