Stjärnorna byter stall i STCC

Rena rama förarkarusellen har brutit ut inom STCC. Fredrik Ekblom lämnade nyligen Westcoast Racing och väntas bli presenterad som stjärnan i Volkwagens nya STCC-projekt. I en fräck värvning tar nu Westcoast Racing STCC-mästaren Richard Göransson från Flash Engineering som har en ny stjärna aktuell.

West Coast Racing knycker alltså STCC-seriens bästa förare från värste konkurrenten. Richard Göransson hade ett tre-årskontrakt som gick ut nyligen. För bara två veckor sedan ville han diskutera en fortsättning med stallchefen och tillika STCC-föraren Janne ”Flash” Nilsson.

Jag ska bli historisk

Men Richard Göransson ringde upp Janne ”Flash” vid 23-tiden en kväll och meddelade sitt beslut samtidigt som han förklarade att han inte kunde tacka nej till erbjudandet om en ny utmaning.
– Jag ska bli historisk i STCC med fyra guld och det blir spännande att göra det tillsammans med Westcoast Racing som jag en gång inledde min STCC-karriär med. Jag längtar redan till premiären, säger Göransson i ett pressmeddelande.

Westcoast Racings teamchef Dick Jönsson-Wigroth förklarar:
– Janne trodde nog att han hade bättre kontroll på Richard än vad han hade.
Han fortsätter:
– Det har varit en omtumlande vecka. Först bestämde jag och Fredrik (Ekblom) att det inte fungerade och då var vi tvungna att hitta en lösning snabbt. Då slumpade det sig så väl att Richards treårskontrakt med Flash gick ut och han ville ha en ny utmaning så vi signade honom bara några dagar efter

En het sommar

Jan ”Flash” Nilsson är vad att få det som han vill, men tvingas nu acceptera en motgång:
– De första fem minuterna undrar man ju vad fan som händer, säger Janne ”Flash” till tidningen NWT, och medger att han trodde att Göransson var säkrad för kommande säsong.
Som ägare till stallet är han ändå belåten och han aviserar att mycket är på gång.

– Göransson är fantastiskt duktig, men jag kan få en bättre, säger han som har blivit kontaktade av flera toppförare. Här finns namn som tysken Frank Stippler, holländaren Duncan Huisman och danska mästerförarna Jan Magnusen och Michel Nykjaer.
Janne ”Flash” säger också:
– Jag vet att det inte var något personligt bakom. Men det kunde ha skötts snyggare, fast det tycker väl alla som förlorat något.

Vad är din förklaring till stallbytet?
– Pengar, eller någon annan typ av körning i dealen.
Janne ”Flash” Nilsson är motiverad:
– Vi vill förstöra för Westcoast Racing och Göransson. Jag vet hans svagheter. Jag har också hört rykten att Colciago kommer tillbaka i Honda, så det kommer att bli en het sommar.


 

Fakta

Janne ”Flash” Nilsson skriver på sin hemsida:
”Orsaken till att Richard Göransson flyttade tillbaka till West Coast Racing vet bara han. Personligen tror jag att han tagit ett kortsiktigt bra beslut (mer i plånboken), men ett långsiktigt sämre beslut. Time will tell, som det så fint heter.”
En sak är säker, han vinner inte STCC 2009! Och hur vet jag detta? Jo, för att Flash Engineering kommer att ta storslam 2009! Etta i teammästerskapet och etta i förarmästerskapet. Vi har snart knutit till oss en ny förare, vi har för första gången lugn och ro i teamet till att jobba med detaljerna som behövs för att vinna ännu en gång”, skriver Flash i sedvanlig självsäker stil.
Flash Engineering har aldrig haft svårt att attrahera Europas snabbaste förare att köra i teamet – där har ni anledningen till att vi vinner 2009!”.

West Coast Racings stallchef Dick Jönsson-Wigroth är inte svarslös på STCC:s hemsida:
”Jag är ganska säker på att han skulle kunnat få det bättre ekonomiskt förspänt hos exempelvis Volvo eller kanske hos Flash. Vi har något att erbjuda som han vill ha och det är vi glada för”.

STCC 2009 inleds den 1-2 maj, på vilken bana är ännu inte klart.
 

AIK Fotboll har presenterat sitt bokslut för 2023 och det är nedslående. AIK går back med inte mindre än 21 miljoner efter skatt.
Jämfört med 2023 år är det ett minus på 44,5 miljoner och största skälet är ökade driftkostnader.  77,3 miljoner i fjol mot 53 miljoner 2022.
AIK:s rörelseresultat blev minus 27,8 miljoner kronor, att jämföra med plus 16,7 miljoner kronor 2022.

Slumpen eller ett tecken i skyn…. För 14 dagar sedan sa Ola Serneke ja till att stanna som huvudsponsor till IFK Göteborgs fotboll. I ett tillägg i pressreleasen antyddes att den kreative byggherren skulle titta på en framtida arena för Blåvitt. Och nu talar Petter Stordalen och låter förstå att han kan stå till tjänst när Göteborg, enligt honom får en ny arena. Han tycker att det är mycket angeläget och vill bidra. 

I Mora med omnejd uppstår i dag en allt mera förtätad stämning. Vasaloppet inleds och det påverkar allt och alla. Det är en ockupation av betydande delar av Dalarna som inleds och pågår i drygt två veckor och som tilltar i styrka för varje timme. när horder av skidåkare och deras närmaste ansluter tilltar i ett allt större antal för varje timme till och med söndagen den 3 mars. Alla ska hitta sitt boende och bli hemmastadda.Många av oss övriga nöjer oss med att följa skådespelet via TV:n.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Alla TV-tittare med sporteintresse kan se fram emot ett inbjudande 2024 med många sändningar där licens-tv gör det möjligt att se ett jättelikt utbud.

Eurovision Sport, dit SVT hör, planerar för ett spännande utbud, med några av sportens främsta evenemang och här är det inte nödvändigt med några betal-kort..Tijuvtitta redan nu och inse att SVT kommer att bjuda på åtskilliga sändningar.

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.