Rally lockar inte längre

De svenska mästerskapen i rally och rallycross är på väg att färsvinna. Det finns få anmälda om ens några intresserade förare som hellre väljer billigare serier. Nu måste SM-tävlingar ställas in.

Folkrace och rallyn med mindre krav, typ Supercupen, lockar fortfarande. Men South Swedish Rally, som ska köras om tre veckor, har till exempel bara 16 anmälda förare.

- Blir det inte fler startande kan det vara lika att man blir hemma, säger Stefan Jonsson, Vännäs MK till Värmlands Folkblad.

Rally Vännäs SM-tävling fick ställas in förra vintern eftersom SM-arrangören Svenska Rallyt bestämde att nya däckregler skulle gälla. Endast Pirelli tilläts och förarna var tvungna att ha nya däck till varje tävling.

Det är däckregeln som formligen raderat förarna. Vännäs MK befarade att de inte kunde få tillräckligt många startande och i stället för att mista pengar sa klubben ifrån.

Nu gör Norrköpings MK, som skulle arrangerat SM-finalen, det samma. Som om inte det vore nog,  har South Swedish Rally enbart 16 anmälningar. Blott 16 bilar i flera klasser.

- Nog är det däcken som varit orsak. Sen har väl en del blivit av med jobben med. Reglerna är för tuffa. De tror att det finns mer pengar än det finns. Det är tuffa tider nu, säger Stefan Jonsson. i rallycross är i kris med bara 22 anmälda bilar i samtliga klasser.

Enligt Värmlands Folkblad har Svenska Rallyt insett faran och backar delvis från hårda däckreglerna. Förarna  tillåts att fortsätta att köra på däck som använts i South Swedish Rally.

Svenska Bandyförbundet drabbas av en rekordstor ekonomisk smäll. Nu avslöjas att underskottet är på nästan 5 miljoner kronor för 2022/2023. En av anledningarna är att Ryssland exkluderats och att det internationella utbytet inte  blev som det var tänkt.

Idrotten kan vara en riskmiljö för mäns våld mot kvinnor. Samtidigt är idrottsrörelsen en viktig aktör för att minska detta allvarliga samhällsproblem. Det visar en regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning.

–  Ideella ledare, volontärer och frivilliga föräldrar har motivationen, viljan och energin finns stora möjligheter, fortsätter Susanne Strand

Under kommande dam-VM i fotboll, 20 juli – 20 augusti på Nya Zeeland och i Australien, skrivs historia.

 För första gången någonsin, det här är nionde upplagan av VM, kommer FIFA, det internationella förbundet, ett ekonomiskt ersätta varje spelare från totalt 32 nationer.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

Radiosporten - så omtyckt, så särklassig - tills nu!

Bolaget Sportscom AB utmanar Radiosporten.

Lyssnare ska få ett alternativ i höst , och i utbudet prioriteras fotbollsallsvenskan, SHL och Premier League 

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.