Woods hade en skaplig sjukpension

Tiger Woods opererade knäet och var sjukpensionär under åtta månader. Men alla hans sponsorkontrakt tickade och det var tillräckligt för att behålla positionen som den idrottsutövare som tjänar mest i världen. 870 miljoner kronor blev hans lön under tolv månader.

Han missade åtta månader, lika med två tredjedelar av säsongen, på grund av sin knäoperation, men 33-åringen tjänar pengar som ingen annan i idrottens värld.

Han kunde bokföra cirka 870 miljoner kronor under året, enligt den amerikanska tidskriften Forbes som varje år gör en sammanställning över världens bäst betalda idrottare.

Med 875 miljoner utklassar han de övriga atleterna, vad de än må heta eller vad de än gör. 875 ska jämföras med de närmaste som är ett helt gäng som var och en har kommit upp i 358 miljoner. Det gäller basketstjärnorna Kobe Bryant och Michael Jordan och formel 1-stjärnan Kimi Räikkönen.

Noterbart - Woods beräknas ha tjänat närmare 7,2 miljarder kronor hittills under golfkarriären. Och han har några år kvar.

Här hela listan för årets bäst betalda idrottare, enligt Forbes:

I tur och ordning, plats, namn, sport och inkomst.

1. Tiger Woods Golf 870 miljoner kronor
2. Kobe Bryant Basket 358 
    Michael Jordan Basket 358 
    Kimi Räikkönen Formel 1 358 
5. David Beckham Fotboll 334 
6. Le Bron James Basket 318 
    Phil Michelson Golf 318 
    Manny Pacquiao Boxning 318 
9. Valentino Rossi Motorcykel 278 
10. Dale Earnhardt jr Racing 270 

Fotnot: Forbes sammanställning gäller juni 2008-juni 2009, och avser idrotten, främst prispengar och lön, samt från reklamkontrakt, licensiering och andra affärsuppgörelser.

Malmö FF hade räknat med 30 miljoner kronor i bonus från  Uefa. I själva verket damp det ned 80 miljoner på bankkontot lsagom till midsommar.

”Nästan obegripligt och, dessutom,  så fantastiskt mycket pengar mera, och som om det var nog som smått osannolikt,  pengarna kom efter en felräkning!” 

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Idrotten och idrottsfrågorna tar plats i Almedalen. Ordentligt med plats,dessutom. Årets vecka innebär faktiskt ett rekord. Idrotten har nog aldrig synts så mycket i Almedalen och Visby som 2022. 

Här kommer en genomgång och listning av seminarier där idrottens aktörer är med och belyser frågor och samhällsutmaningar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Göteborgsföretaget More SPACE tecknar samarbetsavtal med SVT Sport  och växer som ett av landets ledande sponsorföretag.

Det handlar om ett mycket eftertraktat avtal.  More SPACE blir SVT:s partner i minst tre år och får ansvaret  för att sälja programsponsring till SVT:s stora sportevenemang till och med december 2025.

Totalt handlar det om 19 stora sportevenemang med allt från Friidrotts-VM till Fotbolls EM för damer, Fotbolls VM för herrar, Junior VM i ishockey samt Vinterstudion med världscupen i Skidskytte och Ski Classics

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Kampen om idrott i tv hårdnar. Många aktörer vill  in här.  Senast - ett unikt avtal mellan Expressen och klubbarna i Hockeyallsvenskan – minst 50 matcher ska sändas på försäsongen. Expressen har köpt rättigheterna till ett paket. 

Avtalet är möjligt genom ett samarbete mellan Expressen, Spring Media och klubbarna i Hockeyallsvenskan.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.