Tiger Woods saknar några miljoner

Tiger Woods är den förste idrottsmannen som har tjänat över en miljard dollar i karriären. Bonusen på 10 miljoner dollar från segern i FedEx Cup innebar att han passerade miljardgränsen, enligt Forbes. Men Tiger själv tillbakavisar uppgifterna.

- Nej, jag vet inte var de där uppgifterna kommer ifrån. Jag är inte miljardär, sa Woods vid golftävlingen Presidents cup när han fick frågan om sin förmögenhet.

Tiger Woods menar alltså att Forbes har räknat fel när de sammanställde prispengar och reklamkontrakt och fann att efter 13 år av professionellt golfspelande skulle ha nått denna milstolpe.

Fakta är ändå att Tiger, 34, hade inför 2009 tjänat 895 miljoner dollar, främst på bra reklamavtal med Nike (30 miljoner dollar årligen), Accenture, Gillette, Gatorade, Electronic Arts och Tag Heuer. Han får också i runda tal 10 miljoner dollar för varje golfbana som bär hans signatur. Så ska vi väl inte heller glömma bort att han faktiskt tjänar en del fickpengar på att spela golf också...

Tiger Woods har varit världens högst betalde idrottsman sedan 2002 då Formel 1-stjärnan Michael Schumacher ställde sin Ferrari i garaget för gott.

Dollarmiljardär eller inte, han tjänar i alla fall mera än någon annan. Tiger Woods drog in 110 miljoner dollar under 2009. Men i världsligan över idrottens höginkomsttagare finns en finländare på framträdande plats. Kimi Räikkönen, formel 1-föraren, drog in45 miljoner dollar och det var mer än David Beckham gjorde, faktiskt.

Den amerikanska sajten Forbes presenterar den unika listan efter att ha synat och uppskattat vad stjärrnorna kammar hem i lön, prispengar, sponsorer och bonusar.

Här är idrottens rikaste 2009, räknat i dollar:

1) Tiger Woods, golf, 110 miljoner dollar

2) Kobe Bryant, basket, 45 miljoner

    Michael Jordan, basket, 45 miljoner

    Kimi Räikkönen, formel 1, 45 miljoner

5) David Beckham, fotboll, 42 miljoner

6) LeBron James, basket, 40 miljoner

    Phil Mickelson, golf, 40 miljoner

    Manny Pacquiao, boxning, 40 miljoner

9) Valentino Rossi, moto-GP, 35 miljoner

10) Dale Earnhardt Jr, Nascar, 34 miljoner

Källa: Forbes.com.

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Internationella friidrottsförbundet (WA) har beslutat att ge Lidingöloppet en Världsarvsplakett (World Athletics Heritage Plaque). Det är en av de finaste utmärkelserna som ett idrottsarrangemang kan få och bekräftar loppets historiska betydelse. Plaketten ges till personer, händelser, arenor, lopp och andra företeelser som utmärker sig som historiskt viktiga för utvecklingen av den internationella friidrottsrörelsen.

– Lidingöloppet är känt som världens största terränglopp. Dess historia och arv förtjänar en Världsarvsplakett inom friidrotten, säger Sebastian Coe, ordförande för Internationella friidrottsförbundet (WA).

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Fotbollsklubben Häcken kan inte klaga på tillvaron. Sådan kraftig medvind som klubben har.  Senast - trogna partnern, Stadium, tar klivet upp och blir premiumpartner till klubben. Fram till 2025 ligger fokuset på det gemensamma hållbarhetsarbetet för en minskad ojämlikhet och en god hälsa för fler ungdomar – så väl fysiskt som psykiskt. 

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

Han började som sportreferent hemma i Kalmar på 80-talet. Idag är han mångmiljonär och en av de främsta innovatörerna i Europa för sändning av sport i TV. Och han ger sig inte. Han ser nya affärsmöjligheter ideligen. 

Jonas Persson är en auktoritet på TV-marknaden sedan han 1994 grundade IEC in Sports som växte till en verksamhet med tv-rättigheter över hela världen.  

Nu expanderar båda hans nya bolag, Commercial Sports Media och Sportway . 

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.