Stordalen tar över i Arenastaden

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

Strawberry Arena är hemmaarena för fotbollslandslaget i fotboll ochAIK:s lag i allsvenskan men även landets största eventarena. Bara under de senaste två åren har för världsartister som Taylor Swift, Beyoncé, Lady Gaga och The Rolling Stones uppträtt här. Dessutom är Strawberry Arena en destination för evenemang  som Techarenan, eCarExpo och Sweden International Horse Show.

Arenastaden inkluderar  drygt 30 000 arbetsplatser och cirka 5 000 boende och  från byggbolaget  Fabege uppges att de bara har kommit halvvägs igenom stadsutvecklingen för området. 

Hela tiden tillkommer nya byggnader och nya företag.

Med ambitionen att driva på utvecklingen hoppas Stordalen via Strawberry kunna bidra till en betoning över hela Arenastaden. 

- Att få möjlighet att bli namnpartner till Nordens största arena för året runt evenemang ger oss ytterligare en möjlighet att kunna vara med och driva positiv utveckling i samhället. Besöksnäringen bidrar med hundratusentals jobb, miljarder i intäkter till näringslivet och är en naturlig väg för att integrera personer i arbetslivet. Det som gör besöksnäringen unik är människorna som jobbar i den, de gäster som tar del av upplevelser och känslorna detta skapar, säger Petter Stordalen.

Strawberry har funnits i arenastaden med två hotell i flera år, varav Quality Hotel öppnade innan arenan och har varit hem för en mängd sportprofiler och världsartister på turné. Tillsammans med övriga aktörer i området, bidrar Strawberry kontinuerligt till att området utvecklas och lockar till sig besökare från hela världen.

Strawberry byter även namn på hotellet som ligger i direkt anslutning till arenan, från Quality Hotel Friends till Quality Hotel Strawberry Arena.

Stordalens skapelse är ett av Nordens största hotellföretag, med fyra välkända hotellkedjor – Comfort Hotel®, Quality Hotel™, Clarion Hotel® och Clarion Collection®

- Oförglömliga upplevelser ligger i hotellkoncernens DNA och arenan ska fortsätta vara en arena för de stora känslorna; på scenen, på planen och på läktaren. En arena fylld av glädje, hopp, tårar och upplevelser i världsklass.

- För oss handlar det inte om restaurangen, mötesrummen, gymmet eller spaanläggningarna. Egentligen handlar det inte ens om våra hotell eller Strawberry Arena. 

- Det handlar om människorna, om glädjen, pulsen och spänningen. Ibland tårarna, hoppet och euforin, fortsätter Petter Stordalen, vars dotter Emilie leder ett offensivt arbete.

Fattas bara att Strawberry blir AIK:s huvudsponsor...

Thomas  Ejderhov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Den svenska hockeykartan blir allt mindre – det kan inte vara förbundsbasen Anders Larssons visioner om en ishockey för alla. Förbundets överklagandenämnd har avslagit fyra lags klagan sedan Licensnämnden inte beviljat spel i Hockeyettan säsongen 2024-2025.

Beslutet avser lagen Strömbro, Kristianstad, Bäcken och KRIF Hockey (Kallinge-Ronneby)  som samtliga degraderas till Hockeytvåan. Beskedet kan överklagas till Riksidrottsnämnden (RIN).

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

Bajsbakterierna i Paris kunde inte stoppa en OS-gren

Det blev faktiskt en triathlon-tävling i Seine.

 Miljarder har satsats för att rena floden  - till synes utan resultat menade många.Länge var det ovisst om tävlingarna kunde genomföras

Efter mycket tvekan kom ändå klartecknet på onsdagsmorgonen för dubbla triatlonlopp damerna i dag. Under tidig morgonen kom beskedet att vattenkvaliteten var tillräckligt bra för att simma i.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elite Hotels of Sweden är stolta att tillkännage att vår grundare, Bicky Chakraborty, har valts in i Swedish Tennis Hall of Fame. En av Svenska Tennisförbundets största sponsorer tar plats bredvid legendarer som Björn Borg, Stefan Edberg, Mats Wilander,s Magnus Norman, Thomas Enqvist och Kent Karlsson.

Den sista fotbollsmatchen i EM är nu färdigspelad och folkfesten är över. Men statistiken hos behandlingsföretaget Spelfriheten visar klart på något annat än festliga siffror. Istället kan vi se hur mycket ett mästerskap av denna kaliber inebär för antalet personer som behöver söka hjälp för sitt spelande.

Max driver tittarrekord för Discoverys OS bevakning - närmare 1 miljard visningar efter dag två

Inför de olympiska spelen i Paris 2024 lanserade Warner Bros. Discovery flera nya funktioner på streamingtjänsten Max och redan under öppningshelgen hade antalet unika tittare överträffat de mest optimistiska förväntningarna.

För ungefär ett år sedan gjorde Malmö FF en kanonaffär. Hugo Larsson värvades av Eintracht Frankfurt och MFF fick in 100 miljoner kronor i övergångssumma. Det var inte bara ett historiskt högt belopp i MFF utan också rekord i Allsvenskan.