Göteborgsvarvet och Broloppet ökar

Det är över sju månader kvar till start i Göteborgsvarvet, men redan nu på torsdag, den 15 oktober, är det stopp för fler anmälningar till tävlingen den 22 maj 2010. Sakteliga börjar svenskarna också upptäcka Broloppet som återkommer den 12 juni.

Anmälningstaket, som är satt till 54 000 löpare i Göteborgsvarvet, kommer då att vara uppnått. Till tävlingen 2009 anmälde sig 53 848 löpare - så GöteborgsVarvet 2010 kommer alltså slå nytt deltagarrekord.

Totalt förväntas cirka 70 000 löpare delta i något av loppen under GöteborgsVarvets helg 21-23 maj 2010.

- Vi är mycket glada att loppet återigen fylls rekordsnabbt. Dessutom får deltagarna nu mycket god tid till träning och andra förberedelser inför tävlingen, säger Bo Edsberger, tävlingsledare för GöteborgsVarvet.

Av de anmälda till GöteborgsVarvet 2010 är andelen kvinnor 31 procent. Alla löpare som anmält sig och lägger sin betalning senast den 15 oktober, kommer att beredas plats i GöteborgsVarvet 2010. I fjol stängde anmälan till loppet en månad senare - i början av november.

Nästa år ska Broloppet genomföras igen i större format. Premiären år 2000 samlade fantastiska 80.000 deltagare.
Lördagen den 12 juni är det dags som ett led i brons tioårsjubileum.15 000 personer är anmälda så här långt och det anmärkningsvärda är att därav är det enbart 4 000 svenskar.

- Vi har ökat från 50 anmälningar om dagen då vi först offentliggjorde loppet till omkring 300 nu under de bästa dagarna. Och i genomsnitt har vi nästan 650 nya anmälningar varje vecka, säger presschef Dorte Vibjerg från Sparta Atletik og Motion till Sydsvenska Dagbladet.

Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).

- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.

Svenska Bandyförbundet har tagit beslutet att Västerås, och inte Uppsala, blir värdstad för SM-finalerna i bandy 2024. Den 15–16 mars  ska dam-, herr- och ungdomsfinalerna avgöras i ABB Arena Syd som är Sveriges största inomhusarena för bandy.

I Uppsala har man svårt att svälja förtreten. Uppgifter gör gällande att kommunen och näringslivet förlorar 25 miljoner på det uteblivna arrangemanget. Ett faktum som smärtar ännu mer då kommunen investerade 5,1 miljoner i evenemanget i fjol.

Far och son Andersson, Dennis och Fredrik, har i dag all anledning att jubla. I beslut i Högsta Förvaltningsdomstolen slås fast att ungdomsturneringar, typ Gothia Cup, fotboll och Partille Cup, handboll, inte ska erlägga resegarantiavgifter. Dennis och Fredrik kan jobba vidare som tidigare – precis som alla andra arrangörer av cuper och turneringar för idrottens unga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen