Rögle har tjänat 10 miljoner extra

Finalfeber, och Rögles klubbdirektör, Daniel Koch, skrattar hela vägen till banken! Tio raka segrar i hockeyns SM-slutspel ger garanterat klirr i kassan. Catena Arena, med plats för 6 310 åskådare lämnar ett nettoöverskott på 1,7 – 2 miljoner vid varje matchtillfälle 
Så här långt har Daniel Koch bokfört upp mot tio miljoner extra på nu spelade fem hemma matcher – och nu väntar den stora festen, det tidigare bandylagets andra SM-final genom tiderna.
Catena Arena, med plats för 6 310 åskådare. Nu är intresset hysteriskt i Ängelholm.

 

Första finaldatum är lördag 20 april, Rögle inleder på bortais mot segraren Skellefteå-Frölunda, första finaldatum i Ängelholm är torsdagen den 25 april.
Finalbiljetterna till den 25:e försvann direkt, ja det tog inte ens en minut efter att Daniel Zaar spikat 4-2 och 4-0 i segrar mot Växjö. Rögles Kari Litmanen, kommersiellt ansvarig, berättar att tiotusentals biljettsugna var inne på föreningens biljettsida och uppdaterade i väntan på att biljetter skulle bli tillgängliga.

"Ett galet tryck"

-Det var ett galet tryck, vi hade behövt tio stycken Catena Arena för att motsvara efterfrågan, säger Kari Litmanen.
Föreningens totala omsättning under föregående säsong var 190 473 miljoner, nu flaggar Daniel Koch för att passera drömgränsen 200 miljoner i omsättning.  Det egna kapitalet, 20,6 miljoner vid förra bokslutet, får en knuff uppåt. Idrottens Affärer har tidigare berättat att föreningen är majoritetsägare till arenan.  
Det innebär i klartext:  Ju fler matcher, gärna med förlängningsspel, lika med ökad försäljning i restauranger och kiosker, lika med ökade intäkter för arenaägaren.
I nordvästra Skåne är hockeygenen nedärvd i den bördiga myllan, sedan pollenkungen Gösta Carlsson dagar på 1960-talet. Här spelade bland annat Ulf Sterner bland många andra av den tidens stjärnor. Länge var Rögle ett klassiskt jo-jo-lag och, åkte hiss mellan divisionerna.

Framgångsvåg från 2015

Den nuvarande sejouren påbörjades 29/3 2015 efter kvalseger mot Västerås IK. SHL utökades från 12 till 14 lag och Rögle tog chansen. Laget från Bjäre etablerade sig och spelade SM-final mot just Växjö 2021, förlust, men vann Champions Hockey League 2022.
Det grönvita laget klev fram som hockeyns nya stormakt, men niondeplatsen säsongen 2022-2023, följt av en ännu en nionde plats den här säsongen väckte tvivel.
Men nu har både Färjestad och Växjö  ”sveptes” med 4-0 i segrar.  Det är förödmjukande och Växjö-tränaren Jörgen Jönsson såg allt annat än glad ut när säsongen överraskande tog slut.
När tvillingduon Cam och Chris Abbott var vid vägs ände i Rögle-lägret satsade klubbdirektör Koch på hemvävt i form av trotjänaren Roger Hansson, precis som Jörgen med  iTre Kronors guldlag i OS i Lillehammer 1994.
Hans mer lågmälda profil var precis vad stjärntyngda Rögle behövde. Omklädningsrummet fick en ny röst, gruppen kunde andas igen och nu är laget endast fyra matcher från ett historiskt SM-guld.
 Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 
Årets SM-vinnare på både herr- och damsidan kommer att tilldelas Bengt Johanssons pokal. Efter handbollslegendarens bortgång 2022 påbörjades arbetet med de nya pokalerna till Bengas minne - nu är de redo att lyftas för första gången.
 De båda pokalerna är inte bara symboler för seger, utan också för hans arv och minne.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.