Spela först, betala vad det var värt

Annons

Pay-and-play är ett välkänt begrepp sedan många år inom golfen. Nu introducerar Stiby Golf på Österlen i Skåne, som första klubb i Sverige, ett nytt begrepp: Play-and-pay: Gästen spelar först och betalar sedan – vad han eller hon anser att det var värt.

 

Sten Persson är ägare av Stiby Golf AB. Han förklarar:

- Dels tror vi mycket på vår anläggning och bana, dels vill vi gå i bräschen för att göra golfen mer kundanpassad. Vi tror att det kan höja värdet av upplevelsen när kunden får avgöra vad det var värt. Vi fick idén när vi tog fram en kommunikationsplan med hjälp av Svensk Golfutveckling AB.

Ett försök ska genomföras helgen 19-20 juli, när turistsäsongen är i full gång och Österlen invaderas av golfspelare. Premiären med Play-and-pay, ger klubbens alla greenfeegäster möjlighet att uppleva och värdera Stiby Golfs båda banor.

Slår det väl ut är Sten Persson inte främmande för att permanenta försöket, som ett komplement till ordinarie greenfee på 18-hålsbanan och 9-hålsbanan.

- Konkurrensen om greenfeegästerna hårdnar, inte minst här på Österlen. Samtidigt vill jag sträcka ut en hand till övriga klubbar i närområdet, att börja samarbeta för att öka det totala antalet greenfeespelare på Österlen.

 

RF-ordförande Björn Eriksson får svidande kritik för sitt sätt att leda landets största folkrörelse. I spetsen för attacken står Hockeyförbundets ordförande, Anders Larsson, som tillsammans med tio ytterligare specialförbund lämnat in  en motion till kommande RF-stämma i Uppsala i maj.

I en lång krönika på Hockeyförbundets hemsida svingar Larsson vilt mot RF och dess ordförande.

Göteborg får en ny jätteanläggning för padel. Det är företaget  Time4Padel som i samarbete med fastighetsbolaget Tuvebacken Förvaltnings AB planerar  ennybyggnation i Torslanda/Björlanda.  Parterna siktar på en unik anläggning som ska öppna i november-december.

Inte en dag utan nyheter och spekulationer runt när, var hur  ishockey-VM ska spelas. Till Belarus vill ingen, men det är värre med beslut. Internationella Ishockeyförbundet har beslutsvånda Belarus. Men nu gör en dansk journalist, Klaus Zaugg, ett avslöjande. Denne man ska ha tillgång till exklusiva uppgifter och hävdar med bestämdhet att Danmark, Lettland och Slovakien tar över som arrangör.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IIHF, det internationella hockeyförbundet, trängs allt hårdare mot repen. I ett inlägg på sociala medier skrev på lördagen den tjeckiska biltillverkaren Skoda, som har sponsrat ishockey-VM i 28 år, att företaget väljer att avbryta sitt engagemang – om VM spelas i Belarus som planerat 21maj-6 juni.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

 I kväll, onsdag, är det premiär för en synnerligen annorlunda NHL-säsong med matcher varje dag. – och Viaplay  via streamingtjänsten direktsänder samtliga 868 grundspelsmatcher samt slutspelet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.