Ett slag och du vinner en Porsche Panamera

En splitter ny Porsche Panamera är bara ett perfekt golfslag bort. Porsche Center Göteborg skänker ett exemplar av den nyligen lanserade, dyrbara pjäsen, värderad till cirka 1,3 miljoner kronor, till den som lyckas att göra hole-in-one på det 17:e par 3-hålet (180 meter) på Sankt Jörgen Park Golfs golfbana.

Tävlingen fungerar som ett led i lanseringen av den nya Porschemodellen. Samtidigt sker en exklusiv VIP-visning på Sankt Jörgen Park Resort, som invigdes våren 2008, och har blivit utvald av Golf Digest chefredaktör, Tommy Jeppsson, till ”En av fem magiska banor”. De andra i denna exklusiva kvintett var: St Andrews i Skottland, Celtic Manor, Newport i Wales, Turnberry i Skottland och Sandy Lane på Barbados).

Sankt Jörgen Park Resort är en unik resort i Sverige och konkurrerar med förstklassiga anläggningar i Europa med utbudet av hotell, restaurang, golfbana, spa och sportclub.

Tanken är att miljön ska inspirera någon till att göra hole-in-one på just 17:e hålet. Tänk den som gör det på något annat korthål. Då kan det väl åtminstone bli provkörning en dag…

Inför hot om att tvingas lämna RF-familjen, uttalat av Riksidrottsstyrelsen , RS, i april år, fann Svenska Ishockeyförbundet för gott att krypa till korset och ta bort den omstridda paragrafen 6:1 i sina tävlingsbestämmelser. 

Hockeyettan-laget Boden som hävdat sin suveränitet, och vägrat medlemskap i ligaorganisationen Hockeyettan AB, kan idag utropa sig till segrare. 

1932 flyttade Stockholms Golfklubb till Kevinge gård i Danderyd och en bana som engelsmannen Harry Colt designat och golfklubben anlagt. På lördagen firar firar klubben 90 år på Kevinge med en bana restaurerad för 18 miljoner – och ser fram emot ett samarbete med Danderyds kommun när det gäller golf för unga med funktionsnedsättning, spontangolf för tjejer samt träningsmöjligheter vintertid för 13-20-åringar. 

Nu duger det minsann att spela på hemmaplan. Mikael Ymer som sa nej till spel i Båstadtennisen har gett klartecken tillStockholm Open. 15-23 oktober 2022. Tillsammans med turneringens Tournament Director, Thomas Enqvist, har han dessutom signat för två år. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.