Beckham petas som affischnamn

David Beckham petas som affischnamn för klädtillverkaren Armani. Han ersätts av en yngre förmåga, tillika fotbollsspelare, Real Madrids Ronaldo. Se där en av nyheterna från idrottens sponsringsvärld.

24-årige Ronaldo är kanske världens bäste fotbollsspelare just nu, i alla fall den dyraste när han gick från Manchester United till spanska Real Madrid. Han debuterar som modell för Armani med vår- och sommarkollektionen 2010.
Det är främst jeans och underkläder som Ronaldo ska synas i. Där följer han ju i Fredrik Ljungbergs (Calvin Klein) fotspår. Även lagkompisen Kaká, David James och Andreij Sjevtjenko syns i Aramani. (SportsPro)

****
När vi ändå är inne på ämnet fotbollsspelare och varumärken så letar Englands och Chelseas försvarsrese John Terry efter lite extrainkomster. Terrys agent, Elite Management har skakat hand med marknadsföringsbolaget Riviera Entertainment för att försöka öka Terrys förmögenhet, som i dag är endast 18 miljoner pund.
Umbro, Nationwide, Samsung och fotbollsspelet Pro Evolution Soccer är produkter Terry förknippas med i dag. Att England är klart för VM i Sydafrika nästa år gör väl John Terry mer "lättsåld".
Det är klart att 28-årige Terry sett hur vissa av hans kollegor tjänat enorma pengar på reklam och vill göra ett ryck i inkomstligan innan karriären är över. David Beckham sägs ju vara värd hela 125 miljoner pund, vilket är milslångt försprång till spelare som Michael Owen och Wayne Rooney på cirka 38 miljoner pund. Terry ligger också steget efter Chelseas Frank Lampard 21 miljoner pund), men före en annan lagkompis, Didier Drogba (16 miljoner pund). (Sportbusiness)

****
Donington, Silverstone eller ingen Formel 1-tävling alls? F1-mogulen Bernie Ecclestone skruvar nu åt tumskruvarna på Donington och dess ägare. Lös problemen inom två veckor, annars har ni ingen tävling.
Simon Gillett, chef för Donington som är tänkt som bana för Storbritanniens Grand Prix nästa år, har problem, främst ekonomiska sådana och Ecclestone har nu tröttnat. Han vill ha besked om Donington klarar av det man lovat, åtagit sig och faktiskt fått. Det handlar bland annat om ett löfte att modernisera anläggningen för 100 miljoner pund under en femårsperiod.
Den klassiska motorsportävlingen flyttades ju av Ecclestone från Silverstone efter årets tävling, till just Donington. Nu väntar i kulisserna en gammal Formel 1-mästare på besked (och revansch).
Damon Hill, chef för Silverstones ägare, British Racing Drivers' Club, säger att han och klubben är beredd att arrangera tävlingen, förutsatt att man får ett avtal med Formel 1 som man har råd med.
"Vi är beredda. Men vi vill också kunna erbjuda en anläggning som har de finesser och faciliteter som moderna fotbollsarenor har. För att kunna göra det måste vi få ett avtal med Formel 1 som ger oss utrymme nog att inte riskera konkurs", är Hills hälsning via BBC Radio till Ecclestone.

****
Förlaget La Prensa startar upp golfmagasinet Red Tee och dess webbplats igen. Första utgivningen sker i februari nästa år och vänder sig nu mer mot kvinnor 50 +, eller äldre än vad redaktionens målgrupp varit hittills.
Förlagets vd, Anonio Inestal, säger att målgruppen är attraktiv för annonsörerna och att förlaget kommer att erbjuda annonspaket med Red Tee och Ljuva Livet. Bonnier Geijer fortsätter som chefredaktör. Hon startade tidningen år 2004.
La Prensa ger även ut Affärsresenären, Ljuva Livet, Kick off och Ridå. (Mediatrender)

****
London har stoppat planerna på att bygga en speciell arena för badminton och gymnastik till OS 2012. Förutom att spara cirka 20 miljoner pund så handlar det om politik, förstås. De båda sporterna får nu rymmas i Wembley Arena, där också VM i badminton avgörs 2011.
Att som tänkt var bygga en tillfällig arena i Greenwich hade blivit dyrt, ca 42 miljoner pund. Istället kom ett förslag om att bygga i Barking där det fanns privata investerare som var intresserade. Men då dessa investerare tappade intresset, så blir det nu Wembley. I Barking, passande namn, är man nu lätt irriterade och högljudda eftersom man lovats en arena. Londons borgmästare Boris Johnson försöker dessutom, enligt The Guardian, stoppa en flytt av skyttetävlingarna från Woolwich till just Barking. Så man kanske kan förstå att det skälls i Barking...

****
Joe Ricketts och hans bolag TD Ameritrade, tar över klassiska basebollaget Chicago Cubs. Cubs ansökte om konkurs, men räddas nu genom att Rickett går in med 845 miljoner dollar, den högsta köpesumman för ett MBL-lag någonsin. Övertagandet har godkänts av de övriga klubbägarna. Tidigare ägaren, mediekoncernen Chicago Tribune, stannar som ägare med fem procent av aktierna. (Sportbusiness)

****
Tokyo slogs ju ut i kampen om att får arrangera OS 2016. Nu svarar Japan med ett politiskt budskap som kan bli en tuff nöt att knäcka för IOK. Japan lanserar Hiroshima och Nagasaki som värdstäder för OS 2020, samtidigt med kampanjen "en kärnvapenfri värld".
Japans kampanj för en kärnvapenfri värld 2020 ska ske i symbios med OS-ansökan. Det var ju i Hiroshima och Nagasaki som de första atombomberna fälldes under andra världskriget.
2013 ska Internationella Olympiska Kommittén rösta om värdstad för OS 2020. Japans utspel kommer att bli hett politiskt stoff. I Italien har man också lite att fundera över. Efter att Rom och Venedig förklarat sig intresserade så har nu också Palermo på Sicilien lagt sig i diskussionen om en italiensk ansökan. Vad roligt alla rubrikmakare ska få med IOK, Rogge, Gudfadern och maffian... (Sportbusiness)

****
Squash satsar på att nå sina intresserade via webben. 250 matcher per år ska visas på PSA, Professional Squash Associations webb i ett femårigt samarbete med företaget Perform. Det blir också magasinsprogram, intervjuer och interaktiva möjlighet.
Avtalet är centralt i squashsportens strategi för att leverera mer innehåll och göra det lättare för intresserade att följa sporten på nära håll. Squash har 20 miljoner utövare i världen. (Sportbusiness)

****
IMG har förlängt sitt avtal med några av tennisvärldens största turneringar. Det är ATP World Tour Masters 1000 och ATP World Tour Finals som IMG är rådgivare till när det gäller medierättigheter. Tävlingarna räknas som några av de största utanför de fyra Grand Slam-turneringarna och avtalet gäller till och med 2013. (SportsPro)

Ytterligheternas klubb – FC Barcelona. Tidigt i våras framkom uppgifter om att klubben hade runt 10 miljarder i skulder. Nu redovisar klubbens styrande en sensationell vinst på 1 miljard - trots spelarköp på nära 2 miljarder blev det en vinst på 98 miljoner euro, motsvarande cirka 1miljard svenska kronor, enligt klubbens pressmeddelande.

Höjningen av styrräntan med en hel procent till 1,75 sänder kalla kårar till SHL-lagen och underliggande ligor.

 Visserligen talar riksbankchefen Stefan Ingves om en ”mild inbromsning av ekonomin”, andra som Annika Winsth, chefsekonom på Nordea och Robert Boije, chefsekonom på SBAB, beskriver höjningen som  en ”räntesmocka”. Det påverkar hockeypublikens plånbok.

Internationella friidrottsförbundet (WA) har beslutat att ge Lidingöloppet en Världsarvsplakett (World Athletics Heritage Plaque). Det är en av de finaste utmärkelserna som ett idrottsarrangemang kan få och bekräftar loppets historiska betydelse. Plaketten ges till personer, händelser, arenor, lopp och andra företeelser som utmärker sig som historiskt viktiga för utvecklingen av den internationella friidrottsrörelsen.

– Lidingöloppet är känt som världens största terränglopp. Dess historia och arv förtjänar en Världsarvsplakett inom friidrotten, säger Sebastian Coe, ordförande för Internationella friidrottsförbundet (WA).

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Fotbollsklubben Häcken kan inte klaga på tillvaron. Sådan kraftig medvind som klubben har.  Senast - trogna partnern, Stadium, tar klivet upp och blir premiumpartner till klubben. Fram till 2025 ligger fokuset på det gemensamma hållbarhetsarbetet för en minskad ojämlikhet och en god hälsa för fler ungdomar – så väl fysiskt som psykiskt. 

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

Han började som sportreferent hemma i Kalmar på 80-talet. Idag är han mångmiljonär och en av de främsta innovatörerna i Europa för sändning av sport i TV. Och han ger sig inte. Han ser nya affärsmöjligheter ideligen. 

Jonas Persson är en auktoritet på TV-marknaden sedan han 1994 grundade IEC in Sports som växte till en verksamhet med tv-rättigheter över hela världen.  

Nu expanderar båda hans nya bolag, Commercial Sports Media och Sportway . 

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.