Beckham petas som affischnamn

David Beckham petas som affischnamn för klädtillverkaren Armani. Han ersätts av en yngre förmåga, tillika fotbollsspelare, Real Madrids Ronaldo. Se där en av nyheterna från idrottens sponsringsvärld.

24-årige Ronaldo är kanske världens bäste fotbollsspelare just nu, i alla fall den dyraste när han gick från Manchester United till spanska Real Madrid. Han debuterar som modell för Armani med vår- och sommarkollektionen 2010.
Det är främst jeans och underkläder som Ronaldo ska synas i. Där följer han ju i Fredrik Ljungbergs (Calvin Klein) fotspår. Även lagkompisen Kaká, David James och Andreij Sjevtjenko syns i Aramani. (SportsPro)

****
När vi ändå är inne på ämnet fotbollsspelare och varumärken så letar Englands och Chelseas försvarsrese John Terry efter lite extrainkomster. Terrys agent, Elite Management har skakat hand med marknadsföringsbolaget Riviera Entertainment för att försöka öka Terrys förmögenhet, som i dag är endast 18 miljoner pund.
Umbro, Nationwide, Samsung och fotbollsspelet Pro Evolution Soccer är produkter Terry förknippas med i dag. Att England är klart för VM i Sydafrika nästa år gör väl John Terry mer "lättsåld".
Det är klart att 28-årige Terry sett hur vissa av hans kollegor tjänat enorma pengar på reklam och vill göra ett ryck i inkomstligan innan karriären är över. David Beckham sägs ju vara värd hela 125 miljoner pund, vilket är milslångt försprång till spelare som Michael Owen och Wayne Rooney på cirka 38 miljoner pund. Terry ligger också steget efter Chelseas Frank Lampard 21 miljoner pund), men före en annan lagkompis, Didier Drogba (16 miljoner pund). (Sportbusiness)

****
Donington, Silverstone eller ingen Formel 1-tävling alls? F1-mogulen Bernie Ecclestone skruvar nu åt tumskruvarna på Donington och dess ägare. Lös problemen inom två veckor, annars har ni ingen tävling.
Simon Gillett, chef för Donington som är tänkt som bana för Storbritanniens Grand Prix nästa år, har problem, främst ekonomiska sådana och Ecclestone har nu tröttnat. Han vill ha besked om Donington klarar av det man lovat, åtagit sig och faktiskt fått. Det handlar bland annat om ett löfte att modernisera anläggningen för 100 miljoner pund under en femårsperiod.
Den klassiska motorsportävlingen flyttades ju av Ecclestone från Silverstone efter årets tävling, till just Donington. Nu väntar i kulisserna en gammal Formel 1-mästare på besked (och revansch).
Damon Hill, chef för Silverstones ägare, British Racing Drivers' Club, säger att han och klubben är beredd att arrangera tävlingen, förutsatt att man får ett avtal med Formel 1 som man har råd med.
"Vi är beredda. Men vi vill också kunna erbjuda en anläggning som har de finesser och faciliteter som moderna fotbollsarenor har. För att kunna göra det måste vi få ett avtal med Formel 1 som ger oss utrymme nog att inte riskera konkurs", är Hills hälsning via BBC Radio till Ecclestone.

****
Förlaget La Prensa startar upp golfmagasinet Red Tee och dess webbplats igen. Första utgivningen sker i februari nästa år och vänder sig nu mer mot kvinnor 50 +, eller äldre än vad redaktionens målgrupp varit hittills.
Förlagets vd, Anonio Inestal, säger att målgruppen är attraktiv för annonsörerna och att förlaget kommer att erbjuda annonspaket med Red Tee och Ljuva Livet. Bonnier Geijer fortsätter som chefredaktör. Hon startade tidningen år 2004.
La Prensa ger även ut Affärsresenären, Ljuva Livet, Kick off och Ridå. (Mediatrender)

****
London har stoppat planerna på att bygga en speciell arena för badminton och gymnastik till OS 2012. Förutom att spara cirka 20 miljoner pund så handlar det om politik, förstås. De båda sporterna får nu rymmas i Wembley Arena, där också VM i badminton avgörs 2011.
Att som tänkt var bygga en tillfällig arena i Greenwich hade blivit dyrt, ca 42 miljoner pund. Istället kom ett förslag om att bygga i Barking där det fanns privata investerare som var intresserade. Men då dessa investerare tappade intresset, så blir det nu Wembley. I Barking, passande namn, är man nu lätt irriterade och högljudda eftersom man lovats en arena. Londons borgmästare Boris Johnson försöker dessutom, enligt The Guardian, stoppa en flytt av skyttetävlingarna från Woolwich till just Barking. Så man kanske kan förstå att det skälls i Barking...

****
Joe Ricketts och hans bolag TD Ameritrade, tar över klassiska basebollaget Chicago Cubs. Cubs ansökte om konkurs, men räddas nu genom att Rickett går in med 845 miljoner dollar, den högsta köpesumman för ett MBL-lag någonsin. Övertagandet har godkänts av de övriga klubbägarna. Tidigare ägaren, mediekoncernen Chicago Tribune, stannar som ägare med fem procent av aktierna. (Sportbusiness)

****
Tokyo slogs ju ut i kampen om att får arrangera OS 2016. Nu svarar Japan med ett politiskt budskap som kan bli en tuff nöt att knäcka för IOK. Japan lanserar Hiroshima och Nagasaki som värdstäder för OS 2020, samtidigt med kampanjen "en kärnvapenfri värld".
Japans kampanj för en kärnvapenfri värld 2020 ska ske i symbios med OS-ansökan. Det var ju i Hiroshima och Nagasaki som de första atombomberna fälldes under andra världskriget.
2013 ska Internationella Olympiska Kommittén rösta om värdstad för OS 2020. Japans utspel kommer att bli hett politiskt stoff. I Italien har man också lite att fundera över. Efter att Rom och Venedig förklarat sig intresserade så har nu också Palermo på Sicilien lagt sig i diskussionen om en italiensk ansökan. Vad roligt alla rubrikmakare ska få med IOK, Rogge, Gudfadern och maffian... (Sportbusiness)

****
Squash satsar på att nå sina intresserade via webben. 250 matcher per år ska visas på PSA, Professional Squash Associations webb i ett femårigt samarbete med företaget Perform. Det blir också magasinsprogram, intervjuer och interaktiva möjlighet.
Avtalet är centralt i squashsportens strategi för att leverera mer innehåll och göra det lättare för intresserade att följa sporten på nära håll. Squash har 20 miljoner utövare i världen. (Sportbusiness)

****
IMG har förlängt sitt avtal med några av tennisvärldens största turneringar. Det är ATP World Tour Masters 1000 och ATP World Tour Finals som IMG är rådgivare till när det gäller medierättigheter. Tävlingarna räknas som några av de största utanför de fyra Grand Slam-turneringarna och avtalet gäller till och med 2013. (SportsPro)

IfK Göteborg utlyste medlemsmöte oh de ansvariga kände att det kunde hända mycket. Det gjorde det inte. Mötet  på Elite Park Avenue lockade över 300 medlemmar  medan ytterligare 975 följde händelserna via sändning . Det blev överraskande lugnt med tanke på en svajig säsong. Men slutet blev bra, och det tjänade som lugnande medel i klubben. Blåvitt hängde kvar och ordförande Rickard Berkling kunde knäppa upp västknapparna och andas ut. Både efter sista matchen och Medlemsmötet. 

Då hade han ställt sig inför alla och varit mycket uppriktig.

Gamla Ullevi i Göteborg förbereds för en ny hybridgräsmatta (Carpet-hybrid) inför nästa säsong. Innan nyanläggningen påbörjas kommer den gamla gräsmattan att fräsas bort och underlaget förberedas.

”Konstgräset är framtiden i Sverige”, det kommer att öka spelarnas teknik och tempo, alla får bättre möjligheter att träna”, har det hetat i några år, men nu gäller ett annat resonemang bland arenaägare 

Sveriges OS-ansökan för vinterspelen 2030 sköts i sank på onsdagen då IOK:s Future Host Comission meddelade att det är Frankrike för 2030, och USA 2034 som gäller efter Milano/Cortina 2026.SOK:s ansträngningar har varit förgäves och presentationen för två veckor sedan var endast ett spel för galleriet.  Det mycket sannolika är att avsaknaden av statliga garantier inte kunde accepteras av IOK-kommissionen.

Idrottens Affärer har vid flera tillfällen efterlyst besked från regeringskansliet i frågan om statliga garantier.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ola Serneke och IFK Göteborg har varit synonymt. 

Han har sagt ja vid flera tillfällen.Han underlätttade bygget av Kamratgården, han har varit en partner i olika perioder, han tog initiativ till Kvibergs  Arena och han har varit huvudsponsor sedan 2019. Men nu upphör ett fem-årsavtal och parterna har inte kommit fram till en ny lösning, utan att Serneke  sagt konsekvent nej

Tillsammans med VM-organisationen för VM 2024 har Svensk

Innebandy och Folkspel tagit fram en specialgjord Sverigelott, där hela

överskottet går tillbaka till föreningarna i Svensk Innebandy.

Arbetet mot VM 2024 pågår för fullt och nu kan Svensk Innebandy som ett

led i detta presentera Folkspel som en ny partner.

Viaplays nya dramaserie Börje – The Journey of a Legend golvade recensenter och tittare i helgen. Premiäravsnittet på söndagen är den mest sedda originalserien på Viaplay i Sverige någonsin. Därutöver bänkade sig runt 400 000 tittare framför TV3 för premiären. Dramaserien i sex delar, med Valter Skarsgård i huvudrollen som Börje Salming, har dessutom hyllats av kritiker. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen