Beckham petas som affischnamn

David Beckham petas som affischnamn för klädtillverkaren Armani. Han ersätts av en yngre förmåga, tillika fotbollsspelare, Real Madrids Ronaldo. Se där en av nyheterna från idrottens sponsringsvärld.

24-årige Ronaldo är kanske världens bäste fotbollsspelare just nu, i alla fall den dyraste när han gick från Manchester United till spanska Real Madrid. Han debuterar som modell för Armani med vår- och sommarkollektionen 2010.
Det är främst jeans och underkläder som Ronaldo ska synas i. Där följer han ju i Fredrik Ljungbergs (Calvin Klein) fotspår. Även lagkompisen Kaká, David James och Andreij Sjevtjenko syns i Aramani. (SportsPro)

****
När vi ändå är inne på ämnet fotbollsspelare och varumärken så letar Englands och Chelseas försvarsrese John Terry efter lite extrainkomster. Terrys agent, Elite Management har skakat hand med marknadsföringsbolaget Riviera Entertainment för att försöka öka Terrys förmögenhet, som i dag är endast 18 miljoner pund.
Umbro, Nationwide, Samsung och fotbollsspelet Pro Evolution Soccer är produkter Terry förknippas med i dag. Att England är klart för VM i Sydafrika nästa år gör väl John Terry mer "lättsåld".
Det är klart att 28-årige Terry sett hur vissa av hans kollegor tjänat enorma pengar på reklam och vill göra ett ryck i inkomstligan innan karriären är över. David Beckham sägs ju vara värd hela 125 miljoner pund, vilket är milslångt försprång till spelare som Michael Owen och Wayne Rooney på cirka 38 miljoner pund. Terry ligger också steget efter Chelseas Frank Lampard 21 miljoner pund), men före en annan lagkompis, Didier Drogba (16 miljoner pund). (Sportbusiness)

****
Donington, Silverstone eller ingen Formel 1-tävling alls? F1-mogulen Bernie Ecclestone skruvar nu åt tumskruvarna på Donington och dess ägare. Lös problemen inom två veckor, annars har ni ingen tävling.
Simon Gillett, chef för Donington som är tänkt som bana för Storbritanniens Grand Prix nästa år, har problem, främst ekonomiska sådana och Ecclestone har nu tröttnat. Han vill ha besked om Donington klarar av det man lovat, åtagit sig och faktiskt fått. Det handlar bland annat om ett löfte att modernisera anläggningen för 100 miljoner pund under en femårsperiod.
Den klassiska motorsportävlingen flyttades ju av Ecclestone från Silverstone efter årets tävling, till just Donington. Nu väntar i kulisserna en gammal Formel 1-mästare på besked (och revansch).
Damon Hill, chef för Silverstones ägare, British Racing Drivers' Club, säger att han och klubben är beredd att arrangera tävlingen, förutsatt att man får ett avtal med Formel 1 som man har råd med.
"Vi är beredda. Men vi vill också kunna erbjuda en anläggning som har de finesser och faciliteter som moderna fotbollsarenor har. För att kunna göra det måste vi få ett avtal med Formel 1 som ger oss utrymme nog att inte riskera konkurs", är Hills hälsning via BBC Radio till Ecclestone.

****
Förlaget La Prensa startar upp golfmagasinet Red Tee och dess webbplats igen. Första utgivningen sker i februari nästa år och vänder sig nu mer mot kvinnor 50 +, eller äldre än vad redaktionens målgrupp varit hittills.
Förlagets vd, Anonio Inestal, säger att målgruppen är attraktiv för annonsörerna och att förlaget kommer att erbjuda annonspaket med Red Tee och Ljuva Livet. Bonnier Geijer fortsätter som chefredaktör. Hon startade tidningen år 2004.
La Prensa ger även ut Affärsresenären, Ljuva Livet, Kick off och Ridå. (Mediatrender)

****
London har stoppat planerna på att bygga en speciell arena för badminton och gymnastik till OS 2012. Förutom att spara cirka 20 miljoner pund så handlar det om politik, förstås. De båda sporterna får nu rymmas i Wembley Arena, där också VM i badminton avgörs 2011.
Att som tänkt var bygga en tillfällig arena i Greenwich hade blivit dyrt, ca 42 miljoner pund. Istället kom ett förslag om att bygga i Barking där det fanns privata investerare som var intresserade. Men då dessa investerare tappade intresset, så blir det nu Wembley. I Barking, passande namn, är man nu lätt irriterade och högljudda eftersom man lovats en arena. Londons borgmästare Boris Johnson försöker dessutom, enligt The Guardian, stoppa en flytt av skyttetävlingarna från Woolwich till just Barking. Så man kanske kan förstå att det skälls i Barking...

****
Joe Ricketts och hans bolag TD Ameritrade, tar över klassiska basebollaget Chicago Cubs. Cubs ansökte om konkurs, men räddas nu genom att Rickett går in med 845 miljoner dollar, den högsta köpesumman för ett MBL-lag någonsin. Övertagandet har godkänts av de övriga klubbägarna. Tidigare ägaren, mediekoncernen Chicago Tribune, stannar som ägare med fem procent av aktierna. (Sportbusiness)

****
Tokyo slogs ju ut i kampen om att får arrangera OS 2016. Nu svarar Japan med ett politiskt budskap som kan bli en tuff nöt att knäcka för IOK. Japan lanserar Hiroshima och Nagasaki som värdstäder för OS 2020, samtidigt med kampanjen "en kärnvapenfri värld".
Japans kampanj för en kärnvapenfri värld 2020 ska ske i symbios med OS-ansökan. Det var ju i Hiroshima och Nagasaki som de första atombomberna fälldes under andra världskriget.
2013 ska Internationella Olympiska Kommittén rösta om värdstad för OS 2020. Japans utspel kommer att bli hett politiskt stoff. I Italien har man också lite att fundera över. Efter att Rom och Venedig förklarat sig intresserade så har nu också Palermo på Sicilien lagt sig i diskussionen om en italiensk ansökan. Vad roligt alla rubrikmakare ska få med IOK, Rogge, Gudfadern och maffian... (Sportbusiness)

****
Squash satsar på att nå sina intresserade via webben. 250 matcher per år ska visas på PSA, Professional Squash Associations webb i ett femårigt samarbete med företaget Perform. Det blir också magasinsprogram, intervjuer och interaktiva möjlighet.
Avtalet är centralt i squashsportens strategi för att leverera mer innehåll och göra det lättare för intresserade att följa sporten på nära håll. Squash har 20 miljoner utövare i världen. (Sportbusiness)

****
IMG har förlängt sitt avtal med några av tennisvärldens största turneringar. Det är ATP World Tour Masters 1000 och ATP World Tour Finals som IMG är rådgivare till när det gäller medierättigheter. Tävlingarna räknas som några av de största utanför de fyra Grand Slam-turneringarna och avtalet gäller till och med 2013. (SportsPro)

Hockeyettans hårt kritiserade ordförande, Ronnie Glysing, ger upp och avgår som ordförande med omedelbar verkan. En majoritet av Hockeyettans klubbar, av totalt 40, har begärt att extra årsmöte ska hållas den 22 januari, nu på lördag, på ett hotell i Upplands Väsby.

Han  förekommer därmed årsmötet vars enda punkt på dagordningen är val av ny ordförande. Här har föreslagits Håkan Svensson, tidigare ordförande i AIK.

Efter lunch på måndagen hörde n iväl jublet som ekade över hela Sverige… när beskedet kom - Regeringen och Folkhälsomyndigheten gav klartecken tilll höjningen för 500 åskådare per sektion vid idrottsevevemang. Klubbarnas kassörer hördes mest i hyllningskören, för klartecknet betyder mycket för intäkterna i alla klubbar. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Svenska Fotbollförbundet och Svenska Spel förlänger samarbetet till och med 2028

Svenska Fotbollförbundet och Svenska Spel är tungviktarei idrotts-Sverige. Nu har de enats om ett nytt sponsoravtalet.Båda parter pratar om det största någonsin. Ett kontrakt som innebär en förlängning av samarbetet under de kommande sju åren. Det nya avtalet gäller till och med 2028 och innehåller ett utökat samarbete. 

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Kennerth Andersson står för idrottens representation vid fjärde upplagan av ”över Atlanten”, Disocverys tittarsucce. Thomas Wassberg, Anders Limpar, Henrik Larsson och Frida Hansdotter är föregångarna.

Med Kenneths entré blir det tredje spelaren från oförglömliga VM-succén 1994. Nu ska han, liksom Limpar och henrik, visa att han kan vara en duktig matros,

Djurgården inleder 2022 med att värva Victor Edvardsen, den hett eftertraktade målmaskinen från Degerfors som nu ansluter för att boosta den blårandiga offensiven under de fyra kommande åren. I fotbolls-Sverige talas det om en rekorddyr övergång, möjlige den dyraste någonsin. Djurgården tvingades lösa 

Notabelt är att han fostrades i IFK   Göteborg. 2015 gallrades han bort vid klivet från juniorlag till A-lag.