Från dansband till idrottsstjärnor

Från Dansbandskampen till Idrottsgalan. Det är tävlingar som lockar Peter Settman och tittarna uppskattar hans blandning av allvar och skämt. Den 18 januari samlas landets idrottselit i Globen för prisutnämningar.

- Det är ett hedersuppdrag som dessutom är fantastiskt roligt, säger Peter Settman.

- En förfrågan om att leda Idrottsgalan är ingen man tvekar över! Det är ett hedersuppdrag, menar Settman som för tredje gången ska leda omröstningarna i sju kategorier.

Nominerade är:

Årets kvinnliga idrottare
Emma Johansson (Cykel)
Helena Jonsson (Skidskytte)
Lisa Nordén (Triathlon)
Sarah Sjöström (Simning)

Årets manlige idrottare
Zlatan Ibrahimovic (Fotboll)
Gustav Larsson (Cykel)
Henrik Stenson (Golf)
Robin Söderling (Tennis)

Årets lag
Lina Andersson & Anna Olsson (Längdskidåkning)
Svenska Bandylandslaget, herrar (Bandy)
Svenska Fotbollslandslaget U21, herrar (Fotboll)
Robert Karlsson & Henrik Stenson (World Cup, Golf)

Årets ledare/tränare
Staffan Eklund (Skidskytte)
Carl Jenner (Simning)
Jörgen Lennartsson & Tommy Söderberg (Fotboll)
Pär Mårts (Ishockey)

Årets nykomling
Daniel Berta (Tennis)
Rasmus Elm (Fotboll)
Marcus Eriksson (Bilsport)
Jonas Jerebko (Basket)

Årets prestation
Therese Alshammar (Simning)
Zlatan Ibrahimovic (Fotboll)
Anna Nordqvist (Golf)
Sarah Sjöström (Simning)

Årets idrottare med funktionshinder
Dövbasketlandslaget, damer (Basket)
Anders Olsson (Simning)
Nicolina Pernheim (Judo)
Anna Polivanchuk (Simning)

Jerringpriset

Dessutom ska Radiosportens Jerringpris delas ut på Idrottsgalan. Nu återstår tio kandidater att rösta på sedan golfspelaren Henrik Stensson och det svenska bandylandslaget åkte ut i den första omröstningen.
Den andra delen av omröstningen pågår fram till den 15 januari. De tio kandidaterna som är kvar är:
Sarah Sjöström, simning
Robin Söderling, tennis
Anna Nordqvist, golf
Anders Gustafsson, kanot
Gustav Larsson, cykel
Helena Jonsson, skidskytte
Anders Södergren, skidor
Helena Jansson, orientering
Sofia Mattsson, brottning
Zlatan Ibrahimovic, fotboll

Sportchefen Daniel Andersson och klubbdirektören Niclas Carléntycker att livet är  ganska behagligt just nu.Malmö FF fortsätter att förstärka sin maktposition inom svensk fotboll. Om MFF besegrar Rangers i dubbelmötet finns 90 miljoner inom räckhåll. Det är bara början på utbetalningarna om framgångarna fortsätter.

En av Sveriges mest kända och besökta evenemangsarenor, Ericsson Globe, byter namn till Avicii Arena. Genom ett unikt samarbete mellan Stockholm Live, stiftelsen Tim Bergling Foundation samt Trygg-Hansa och Bauhaus, blir en av landets mest ikoniska byggnader nu en symbol och mötesplats för arbetet med att förebygga psykisk ohälsa bland unga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Landets största sponsorföretag, ISP Sport & Marketing, tar sats inför framtiden.

2020 blev omtumlande, men huvudägaren, Andreas Ottermark lyckades att styra rätt i en rad beslut och facit blev utomordentligt. Nu siktar Andreas och hans 30 medarbetare högt - en internationell lansering ska ske, planerna ligger klara och snart inleds offensiven.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Kommande säsong direktsänder streamingtjänsten Viaplay samtliga matcher från världens mest populära fotbollsliga Premier League.Ett nytt avtal mellan Nordic Entertainment Group och Premier League gör det möjligt att välja och vraka bland samtliga matcher i spelschemat.

Under den gångna säsongen satte han personliga rekord med 19 mål och 30 poäng i Minnesota Wild. Och nu kom klubben och erbjöd ett kontrakt värt omkring 358 miljoner kronor. Det innebär en årslön  på cirka 45 miljoner kronor.