Meriterad dansk skapar nytt hopp i IFK

Hösten 2010 hittade IFK Norrköping Janne Andersson som ny tränare. På kanten till hösten 2022, växer optmismen igen. Dansken Glen Riddersholm har starka meriter och i IFK finns det stora förhoppningar och en övertygelse om att klubben har gjort ett nytt fynd på tränarmarknaden.

Glen Riddersholm är själv förväntansfull. För att inte tala om den nyao ptimismen i klubben... Nu kommer IFK-arna ihåg hur en viss Janne Andersson gjorde entré 2010.

Glen Riddersholm har vunnit danska ligan med FC Midtjylland 2014/15, men även tränat klubbar som AGF Århus och Sönderjyske och jobbade senast i belgiska KRC Genk som assisterande tränare. Han har en stark kärlek för foytboll, men hans passion är större än så.IFK har en stolt tradition

"En riktig fotbollsstad"

– IFK Norrköping har en stolt tradition. Fotboll är kultur i staden, det är en riktig fotbollsstad – och arbetarstad. Det matchar riktigt bra med mig som tränare. Man jobbar hårt, seriöst och ambitiöst för att uppnå resultat.  Jag älskar att utveckla spelare och värdesätter att det ska finnas en bro mellan akademin och förstalage, betonar Riddersholm.

Han själv gjorde en noggrann research runt IFK och klubben sod förhemläxan och synade förutsättningarna runt Riddersholm.

Båda parter blev nöjda med svaren om respektive så de fann bäst att  signera kontraktet som låg färdigt på bordet.

Det har varit en väldigt lång, professionell och seriös process som sträckt sig över många veckor. Många samtal och möten med styrelse, spelare och klubbledning i en noggrann process som gör att jag går in med en god känsla. Jag, och IFK, har en klar bild av varandra, intygade Riddersholm.

"Har hittat rätt man"

IFK:s sportchef, Tony Martinsson, förtydligade:

nu känner vi oss mycket tillfreds med att presentera Glen som huvudtränare. han har stor erfarenhet från flera föreningar på högsta nivå i Danmark, och även i Belgien,.

I hemlighet har dansken varit på på plats  och sett IK:s två senaste matcher.

– Det är inte ett ”one man show” att vara chefstränare. Det handlar om att komma in förstå, och bli en del av en stad. Norrköping är en idrottsstad. Jag kommer också från en stad där jag växt upp med att arbeta hårt. Det har kännetecknat hela min karriär

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Dagens hjältar i idrotten är ishockeylaget Björklöven! När fotbollens damallsvenska Umeå IK har jätteproblem och känner oro inför framtiden kommer hjälpen från hockeygänget, grannarna i Umeå! Hockeyn stöttar fotbollen med pengar.

"Det är viktigt för Umeås utveckling att vi har elitidrott", betonar Björklövens vd , Anders Blomberg.

Inom idrottsrörelsen växer oron för de dramatiska konsekvenser som högre elpriser riskerar få för idrottsföreningarna. Lugnande besked om elstöd för föreningar måste komma nu.

Internationella friidrottsförbundet (WA) har beslutat att ge Lidingöloppet en Världsarvsplakett (World Athletics Heritage Plaque). Det är en av de finaste utmärkelserna som ett idrottsarrangemang kan få och bekräftar loppets historiska betydelse. Plaketten ges till personer, händelser, arenor, lopp och andra företeelser som utmärker sig som historiskt viktiga för utvecklingen av den internationella friidrottsrörelsen.

– Lidingöloppet är känt som världens största terränglopp. Dess historia och arv förtjänar en Världsarvsplakett inom friidrotten, säger Sebastian Coe, ordförande för Internationella friidrottsförbundet (WA).

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Fotbollsklubben Häcken kan inte klaga på tillvaron. Sådan kraftig medvind som klubben har.  Senast - trogna partnern, Stadium, tar klivet upp och blir premiumpartner till klubben. Fram till 2025 ligger fokuset på det gemensamma hållbarhetsarbetet för en minskad ojämlikhet och en god hälsa för fler ungdomar – så väl fysiskt som psykiskt. 

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

Han började som sportreferent hemma i Kalmar på 80-talet. Idag är han mångmiljonär och en av de främsta innovatörerna i Europa för sändning av sport i TV. Och han ger sig inte. Han ser nya affärsmöjligheter ideligen. 

Jonas Persson är en auktoritet på TV-marknaden sedan han 1994 grundade IEC in Sports som växte till en verksamhet med tv-rättigheter över hela världen.  

Nu expanderar båda hans nya bolag, Commercial Sports Media och Sportway . 

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.