Här har svenska tjejerna största hotet

Vi visste vad som väntar. Den som tvekade gör det inte längre. Therese johaug blir favorit på femmilen i VM i  Trondheim i skiftet februari/mars 2025. Hon visade med eftertryck att hon bevarat både tekniska och fysiska egenskaper när hon på söndagen vann tremilen i norska mästerskapen med tre minuters marginal. Hon kommer tillbaka – för att vinna, även i VM. Skiddrottningen är tillbaka, så stark och så beredd.

Nu vet Frida Karlsson, Linn Svahn, Ebba Andersson och Jonna Sundling vad som vätar.Therese Johaug gör come-back och vill bli en vinnare igen. Foto: Pontus Lundahl / TT

 

– Att det skulle gå så bra hade jag inte förväntat mig, sa hon efteråt till NRK, hennes f d arbetsgivare För nu blir hon skidåkare på heltid igen.
Therese Johaug sätter sig i respekt och i svensklägret inser man fakta. Den här tjejen blir svårslagen.
Som 33-åring avslutade hon karriären för två år sedan, Nu skulle det inte bli mer skidåkning. Hon skulle framför allt bli mamma. 
Men det är uppenbart arr hon har tränat tämligen idogt.  Det har hon visat vid dubbla tillfällen. Först  vid  ett s k testlopp i Schweiz för för två veckor sedan och nu vid norska mästerskapen.
Medtävlarna har knappt sett röken av henne….
Själv vill hon hålla masken och sa inför söndagens lopp:
– Jag är lite nervös, det ska jag erkänna. Jag är spänd på dagsformen och var jag står i förhållande till de andra
Efter nio kilometers åkning ledde Johaug med nästan 50 sekunder och halvvägs in i loppet var ledningen 1,24 minuter stor. Med knappt en mil kvar var ledningen över två minuter stor.
– Det är nästan så att man inte tror att klockorna går rätt. Johaug står inför en maktdemonstration, sa NRK:s kommentator
– Jag är väldigt överraskad själv. Först och främst är det väldigt roligt att köra igen och känna tävlingsnerven. Att det skulle gå så bra hade jag inte förväntat mig,.
Trots krossen vill hon inte ge besked om det blir någon satsning mot VM i februari-mars nästa år.Två blev Sophia Laukli och trea slutade Magni Smedås. 
– Jag hade hoppats att det skulle vara närmare mig, det måste jag vara ärlig med. De har haft en hel säsong bakom sig men jag tycker de borde vara närmare, säger Johaug om att hon är så långt före sina konkurrenter.
Therese Johaug har fyra OS-guld, 14 VM-guld och 78 världscupsegrar på meritlistan – och 20 miljoner på banken. Nu lär de bli fler… 
2016 stängdes hon av för dopningsbrott, efter att ha testat positivt för den otillåtna substansen Clostebol som hon ska ha fått i sig via en läppsalva, och missade VM i Lahtis 2017 och OS i Pyeongchang 2018.
Resultatet i NM-tremilen:
1. Therese Johaug, 1:13:52,3
2. Sophia Laukli, +2:49,4
3. Magni Smedås, +2:51,3
4. Astrid Öyre Slind, +3:15,3
5. Heidi Weng, +3:34,0

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Finalfeber, och Rögles klubbdirektör, Daniel Koch, skrattar hela vägen till banken! Tio raka segrar i hockeyns SM-slutspel ger garanterat klirr i kassan. Catena Arena, med plats för 6 310 åskådare lämnar ett nettoöverskott på 1,7 – 2 miljoner vid varje matchtillfälle 
Så här långt har Daniel Koch bokfört upp mot tio miljoner extra på nu spelade fem hemma matcher – och nu väntar den stora festen, det tidigare bandylagets andra SM-final genom tiderna.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.

Storstjärnorna lämnar och nye sportchefen i IK Oskarshamn, förre SHL-målvakten Oscar Alsenfeldt, har ett blankt papper när han i vår och sommar ska bygga ett lag för hockeyallsvenskt spel.

På torsdagen tog föreningen officiellt avsked tav 14 spelare (!), bland dem poängkungen Patrik Karlkvist som ”satt på” ett sex årskontrakt värt 300 000 kronor i månaden.