Ludvig själv optimist inför TV-helgen

Ludvig Åberg har inte bara unnat sig själv lite vila utan också alla fanatiskt golfintresserade svenskar ett litet uppehåll. Succén för två veckor sedan i The Masters krävde mycket av honom med spel i fyra dagar och ett kompakt program. Det innebar också att åtskilliga svenskar inte kunde slita sig från TV-sändningen utan ville följa honom till sista putten.

Mycket folk och ständigt påpassad - det bekommer inte den här killen. Ludvig Åberg spelar som om det vore en klubbtävling hemma i Eslöv. Foto: Christer Höglund

Men sändningarna slutade inte förrän efter midnatt, och många beklagade lite tveksamt att de inte hann eller orkade spela själv. Men nu kan de ställa in sig på fyra nya lika roande som påfrestande dagar.

"Tror banan passar mig"

Ludvig jagar en pallplats i golfens förnämsta rum. Först ut av sommarens tre majors är PGA Championship. Vid klockan 13.45 denna torsdag startar sändningarna på TV10 och Viaplay och följer succésvenskens framfart.

– Det är en tuff bana. Som jag har förstått det har de förlängt den sedan de spelade här för tio år sedan. De har gjort den lite längre, helt enkelt, säger Ludvig och tillägger med ett leende:

- Jag vill tro att den passar mig, säger Ludvig till Viaplay inför tävlingen.

I mitten av april avgjordes The Masters och han lär aldrig glömma sin majordebut. Andraplatsen på Augusta National överträffade alla förväntningsr,även hans egna.

Nu är det dags för nästa major för 24-åringen från Eslöv. Viaplay sänder PGA Championship som startar idag på Valhalla Golf Club i Kentucky.

– Det är alltid kul att kommentera golf, men alla tävlingar bygger upp för majors. Nu har vi tre stycken under sommaren - det är det här man lever för. 

- Det är också mycket hype kring Ludvig Åberg, och det ska det vara. Det är väldigt spännande för svensk herrgolf, det här är det största som har hänt sen Henrik Stenson vann The Open, säger Viaplays expert Per-Ulrik Johansson.

Han är väldigt berömmande:

– Ludvig kommer så nära en AI-golfare som man kan komma. Han tickar de flesta boxarna för att vara en världsspelare. Bra och kraftfull sving, fint närspel, mentalt stark, ödmjuk och dessutom väldigt trevlig.

Skiftar mellan kanalerna

PGA Championship pågår torsdag till söndag, tv-bilderna skiftar ideligen kanal så det gäller att vara på hugget.

. Sändningstiderna på Viaplay för huvudsändningen i PGA Championship på torsdag och fredag är 20.00-02.00. På lördag och söndag är det klockan 19.00-01.00 som gäller. Dessuto, på TV6 går det att följa huvudsändningen under både torsdagen och fredagen.

Utöver huvudsändningen visas även featured groups och featured holes på Viaplay. Klockan 13.45 idag drar sändningen igång på TV10 och Viaplay med fokus på Ludvig Åberg som går ut vid klockan 13.53.

– Det känns otroligt spännande med tanke på det Ludvig Åberg gjorde på Augusta tidigare. Vi är glada att kunna ge golfsupportrarna det man helst vill ha. Förhoppningsvis får vi en minnesvärd sommar med framgångar för svensk golf, säger Viaplays exekutiva producent, Jonas Berg.

Ludvig Åberg behöver inte känna sig ensam. Ytterligare sex svenskar medverkar i PGA Championship, Vincent Norrman, Alex Norén, Sebastian Söderberg, Jesper Svensson, Alexander Björk och Tim Widing finns med i startfältet.

PGA Championship är starten på en sommar med tre majors för Ludvig Åberg. US Open avgörs 13-16 juni i Pinehurst, North Carolina, och i 18-21 juli är det dags för The Open på Royal Troon. Samtliga tre majors sänds på Viaplay.

Sändningstider PGA Championship

Torsdag 16 maj

13.45-19.15 TV10: Kombinerad feed (Ludvig Åberg i featured groups)

13.45-20.00 Viaplay: Kombinerad feed

20.00-02.00 Viaplay: Huvudsändning

19.15-02.00 TV6: Huvudsändning

Kommentatorer: Anders Sjöstrand, Johan Ryström, Per-Ulrik Johansson

Reporter: Peter Hedblom

Fredag 17 maj

15.30-20.00 Viaplay: Kombinerad feed

20.00-02.00 Viaplay: Huvudsändning

15.30-02.00 TV6: Huvudsändning

Kommentatorer: Anders Sjöstrand, Johan Ryström, Per-Ulrik Johansson

Reporter: Peter Hedblom

Lördag 18 maj

16.45-01.00 Viaplay: Featured holes

19.00-01.00, Viaplay: Huvudsändning PGA Championship

Kommentatorer: Anders Sjöstrand, Johan Ryström, Per-Ulrik Johansson

Reporter: Peter Hedblom

Söndag 19 maj

16.45-01.00 Viaplay: Featured holes

19.00-01.00, Viaplay: Huvudsändning PGA Championship

Kommentatorer: Anders Sjöstrand, Johan Ryström, Per-Ulrik Johansson

Reporter: Peter Hedblom

 

 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Stockholms Golfklubb samarbetar med Danderyds kommun om att rena  Edsviken. Klubben vattnar banan med kommunens dagvatten och minskar därmed utsläppen till den närliggande viken till Värtan. En sorts win-win-situation för båda parter.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Sveriges Olympiska Kommitté utökar OS-truppen med tio nya namn. På fredagen fick en cyklist, en boxare, en kanotist, två skyttar och fem friidrottare klartecken.

- Med sex veckor kvar till spelen består en växande OS-trupp av nära 100 idrottare, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.