Segsliten strid om lägenhet på Östermalm

När mannen är upptagen av jobbet som fotbollsdirektör i Milan får frugan rycka in och bevaka familjeaffärerna. Därför kom Helena Seger till Stockholms tingsrätt på onsdagen för huvudförhandlingen i målet gällande  en hyrestvist på Östermalm i Stockholm. Där har familjefadern,Zlatan Ibrahimovic via sitt fastighetsbolag stämts av en hyresgäst.

Zlatan är upptagen av jobbet som fotbollsdirektör i Milan. Just på tisdagskvällen var det match på San Siro mot Brügge i Champions League. Foto: TT

Oenigheten är långvarig och parternas tvist segdragen. Nu har processen pågått i ett år.  Men det finns det en förhoppning om en uppgörelse på fredag. Först ska vittnen höras under torsdagen.

Zlatan är själv inte på plats då han följde Milans match Brügge på San Siro på tisdagskvällen, men sambon, Helena Seger, representerar familjen.

Under den första dagen i tingsrätten var inresset stort från allmänheten. Platserna för åhörare räckte inte utan några personer fick lämna tingsrätten.

På torsdagen ska vittnen höras och på fredags avslutas förhandlingen.

 Allt bottnar i Zlatans köp, för 130 milljoner, av ett hyreshus på Östermalm i Stockholm för två år sedan.  Fotbollsstjärnan sade därför upp kontraktet med uthyrningsbolaget våren 2023 och därmed skullehyresgästerna. lämna huset. Tidigt hamnade ibrahimovic i en konflikt med en hyresgäst spch detet gällde just den lägenhet som familjen ibrahimovic hade tänkt att ta över

Hyresgästen hävisar till besittningsrätten  oh vill inte flytta. Den planerade renoveringen stoppades när denna person vägrade att lämna fastigheten. I stället stämde han Ibrahimovc – och krävde att få bo kvar med samma rättigheter som en förstahandshyresgäst.

Tvisten bygger på en dom från Högsta domstolen 2022, som stärkte hyresgästens rättigheter vid påstådda bulvanupplägg., men  Ibrahimovics ombud förnekar det och säger att hyresgästen inte haft lägenheten som permanentbostad.

Till saken hör att hyresgästen har avböjt ersättningslägenheter som han har erbjudits.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Med bara drygt en månad till EM står Jamina Roberts, Carin Strömberg och Nina Koppang utan klubb, trodde på de och anhängarna

- Deras norska handbollsklubb,Vipers från Kristiansand, lyckades inte få in 24miljoner vilket var ett krav före måndagen. Men mitt i det dystra uppenbarde sig investerare! - och nu är klubben räddad

Svenska Skidskytteförbundet gör en historisk satsning på anläggningar – 10 miljoner kronor avsätts till en ny anläggningsfond. Det är det största enskilda projektet i förbundets historia,

Syftet är att ge föreningar runt om i landet möjlighet att nå utveckling med förbundets bygge som mall. Med den här investeringen  finns förhoppningen att säkra sportens tillväxt.

Söndagens kaosderby i allsvenskan fick slutföras under måndagen, sedan supporters till Djurgården skickat in raketer och annan illegal pyroteknik på arenan.

 Ännu har SvFF inte reagerat, med mer än ett uttalande av ordföranden Fredrik Reinfeldt om att beteendet inte äracceptabelt.  Annars avvaktar SvFF, i väntan på den utredning som juristen Anders Hübinette väntas lägga fram, på regeringens uppdrag, i mars 2025.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Idrottens sponsorintäkter fortsätter att öka, men endast för de större förbunden.  De tio största redovisar intäkter från sponsorer på sammanlagt 594 miljoner, en ökning med 25 miljoner från 2023.

Idrottens Affärer har tagit del av en unik kartläggning som visar att klyftorna mellan de stora förbunden och de mindre har ökat. Anledningen är främst avregleringen av Svenska Spels spelmonopol.

Folkspel är föreningslivet eget lotteribolag. Sedan i våras erbjuder de föreningslivet ett digitalt lotteri som heter JOYNA. I det ingår premiumvinsten win-win. En prenumerant vinner 100 000 kronor. Dessutom går samma summa till den förening eller organisation som sålt lotten.

Senaste dragningen var det Kungälvs HK som hade en vinnare och som dessutom genererade lika mycket till den egna klubbkassan.

Ordförande Björn Norberg:

I storleksordningen 3,6 miljarder kronor, eller cirka 600 miljoner kronor årligen - det är prislappen för sändningsrättigheterna till svensk herrfotboll, Allsvenskan och Superettan, från och med 2026 års säsong.

Telia, ägd till 35 procent av svenska staten och dotterbolaget TV 4 Play, är fotbollens nya hemvist till och med 2031 år säsong. I den budgivning som ägt rum valde Warner Bros/Discovery att dra sig ur.

IFK Norrköping blir starkt kritiserat, Klubben går nu ut med  Information om att det bllir  en större ekonomisk förlust än väntat i det kommande bokslutet. Lägre intäkter och färre spelarförsäljningar än förväntat är skälen. Samtidigt är landslagsspelaren,  Linus Wahlqvis,  mycket kritisk och menar att klubben slarvade bort en övergång när hans förra  radarkamrat, Alexander Fransson ville återvända till klubben, men nobbades av IFK.