Masters får ny huvudsponsor

Golftävlingen Scandinavian Masters har fått sin sjätte huvudsponsor. Telenor går in och gör sällskap med Scandic, Volkswagen, PayEx, MQ, MasterCard samt Samsung. Masters och Telenor har enats om ett femårigt avtal med Svenska Golfförbundet.

Golftävlingen Scandinavian Masters har fått sin sjätte huvudsponsor. Telenor går in och gör sällskap med Scandic, Volkswagen, PayEx, MQ, MasterCard samt Samsung. Masters och Telenor har enats om ett femårigt avtal med Svenska Golfförbundet.

 

 

Uppgörelsen har blivit möjligt tack vare att Telenor ser affärsidén i att leverera kommunikationstjänster till Svenska Golfförbundet, alla medlemmar. Per Adler, chef för Svenska Golfförbundets affärsutveckling, uppger att avtalet är värt flera miljoner över en fem-årsperiod.  

 

Fredrik Nilsmark, Masters vd, framhåller betydelsen av att de ekonomiska möjligheterna blir så mycket bättre:

- Det här betyder att vi för första gången på 2000-talet har en långsiktighet i tävlingen. Vi har en välmående tävling i minst tre år framöver. Vi kan koncentrera oss på att göra en suverän golftävling.

Nilsmark har dock kvar den stora uppgiften att jaga en titelsponsor för tävlingen.

 

Per Adler framhåller i Svensk Golf:

- Det här är en milstolpe på så vis att vi för första gången kan samarbeta om mobila tjänster. Det är ungefär som när vi gav oss in på betalkortsmarknaden för tio år sedan, säger Adler.

Tanken är att de golfspelarna ska kunna använda nya mobiltjänster, direkt kopplade till golfen. Som att boka starttider och se golfsändningar via telefonen.

 

- Avtalet med Svenska Golfförbundet ger oss en otroligt bra plattform för att nå ut till en medveten målgrupp som gärna tar till sig nya tjänster, säger Mats Lundquist, affärsområdeschef för Telenors företagskunder. Utöver leveransen till Svenska Golfförbundets kontor och möjligheten att deras anslutna golfklubbar väljer Telenor som leverantör kommer vi även i kontakt med utövarna. Närmare fyra av tio svenska VD:ar spelar golf vilket gör golfen till en viktig arena för att nå ut med vårt budskap till både befintliga och potentiella kunder.

 

Scandinavian Masters spelas den 16-19 augusti på Arlandastad, 2008 på Barsebäck igen för att 2009 genomföras på Bro Hof, nordväst om Stockholm.

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.