IMG kräver MFF på miljonbelopp

Managementbolaget IMG och Malmö FF måste göra upp i tingsrätten. Av tiderna bästa sponsoravtal blev det grus och en kamp mellan jurister, inte en idrottsfinansiell succé som det hette när uppgörelsen presenterades. Nu avslöjas att IMG stämmer Malmö FF och kräver ett mångmiljonbelopp.

Managementbolaget IMG och Malmö FF måste göra upp i tingsrätten. Av tiderna bästa sponsoravtal blev det grus och en kamp mellan jurister, inte en idrottsfinansiell succé som det hette när uppgörelsen presenterades. Nu avslöjas att IMG stämmer Malmö FF och kräver ett mångmiljonbelopp.

 

Det är inte ens två år sedan parterna förkunnande en enighet och en optimism som skulle ge Malmö FF nära 600 miljoner kronor. Så duktiga var IMG på affärsrelationer, så bra skulle det gå när IMG uppvaktade företagen i Skåne.

Det blev fiasko. I våras tillkännagavs att parterna skiljdes åt. Det fungerade aldrig med IMG vars representanter hade oerhört svårt att skapa relationer med Skånes företagare. Det blev varken ett bra umgänge eller bra pengar.

Som om inte det var nog, nu ska IMG stämma Malmö FF som inte tänker ge vika, avslöjar Kvällsposten.

- Vi har inte sett stämningsansökan än, men vår utgångspunkt är att inte betala någonting, varför skulle vi göra det, säger Malmö FF:s vice ordförande Håkan Jeppsson till Kvällsposten.
De har förhandlat en tid
om en slutlig uppgörelse, men kan inte enas.
- IMG vill ha ersättning för det arbete de la ner på att förbereda avtalet med oss. Men vi hade naturligtvis också kostnader och vi tappade dessutom ett år när det aldrig blev ett avtal, säger Håkan Jeppsson.

Han fastslår:

- IMG:s krav är orimligt. När två parter satsar tid och pengar för att förbereda ett avtal som sedan aldrig bli av står var och en för sina kostnader.
- Inga kommentarer, är allt vad IMG:s svenska vd Martin Englund säger.

Malmö FF:s vice ordförande Håkan Jeppsson samt styrelsesuppleanten och advokaten Lars Kongstad skriver på MFF:s hemsida att IMG:s krav på ersättning ”har gjort oss väldigt förvånade, men vi har trots det i bästa samförstånd försökt komma överens med IMG”.

MFF-ledarna menar att IMG inte har någon grund för sina krav och vill ge sin historieberättelse:

- MFF och IMG tecknade i november 2005 ett intentionsavtal som innebar att parterna skulle samarbeta under 13 år framåt med MFF:s försäljning och marknadsföring såvida ett slutgiltigt bindande avtal senare tecknats.
- MFF och IMG förhandlade under stora delar av 2006 för att komma överens om ett slutgiltigt avtal samtidigt som båda parter förberedde det tänkta samarbetet.
- I januari 2007 kom MFF och IMG överens om att avbryta förhandlingarna på initiativ av IMG:s Europachef, Christian Pirzer, sedan det konstaterats att det inte fanns förutsättningar att nå en slutgiltig överenskommelse som var acceptabel för båda parter. Något samarbetsavtal tecknades således aldrig.

 

 

Läs mer!

 

 

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.