Avhopparna har fått sina sponsorer

Nu avslöjas hur de fyra svenska skidessen ska finansiera sitt tävlande efter att ha nobbat Svenska Skidförbundet. Anders Södergren, Björn Lindh, samt Mathias och Thobias Fredriksson gör gemensam sak och samlas i en helt ny träningsgrupp under namnet Team Mekonomen. Företaget hemlighåller siffrorna bakom satsningen, men det står klart att det rör sig om en mångmiljonsatsning.

Nu avslöjas hur de fyra svenska skidessen ska finansiera sitt tävlande efter att ha nobbat Svenska Skidförbundet. Anders Södergren, Björn Lindh, samt Mathias och Thobias Fredriksson gör gemensam sak och samlas i en helt ny träningsgrupp under namnet ”Team Mekonomen”. Företaget hemlighåller siffrorna bakom satsningen, men det står klart att det rör sig om en mångmiljonsatsning.

 

Efter en tid av spekulationer står det nu klart vilka företag som möjliggör fortsatt elitåkande för kvartetten som har valt att lämna skidförbundets ordinarie träningsgrupper. Ett ”Team Mekonomen” skapas och förutom bildelsföretaget ingår även Milko och AXA.

Kvartetten får förutsättningar som de under en tid efterfrågat när det gäller områden som träning, kost, vallning samt medicin. Avsikten är att tillsammans satsa på Världscup, VM 2009 samt OS 2010. Det självklara målet är topplaceringar i Världscupen samt nya medaljer i VM och OS.
- Längdskidåkningen är en sport med stolta svenska traditioner och en djup förankring i den svenska idrottskulturen. Mekonomen ser det som ett privilegium att kunna vara med och stötta arbetet inför kommande internationella tävlingar, Nils-Erik Brattlund, Sverigechef Mekonomen AB.
- Åkarna  blir en inspirationskälla i vår interna friskvårdssatsning. Till friskvårdssatsningen knyts även de kostexperter som ingår i ”Team Mekonomen”.
- Samarbetet har även att ha en lokal prägel genom satsningar från enskilda butiker. Där kommer de butiker och skidåkarnas klubbar att söka samarbete.

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.