Svenska Spel storsatsar på bandy

22 miljoner kronor. Det är vad det nya sponsoravtalet mellan Svenska Spel, Svenska Bandyförbundet och Elitserieföreningen är värt. Det är det största avtal för bandyn någonsin.

22 miljoner kronor. Det är vad det nya sponsoravtalet mellan Svenska Spel, Svenska Bandyförbundet och Elitserieföreningen är värt. Det är det största avtal för bandyn någonsin.

 

Avtalet gäller till och med 2012 och ger svensk bandy en rekordsumma. Det nya avtalet omfattar A-landslagen för herrar och damer samt alla föreningar i elitserien. Därtill kommer exklusiva rättigheter för Svenska Cupen och SM-finalerna.

- Vi ser med stort intresse fram mot ytterligare en femårsperiod av gott samarbete. Svenska Spel är som huvudsponsor utomordentligt viktiga för bandyn och jag är övertygad om att vi under kommande femårsperiod på många sätt ytterligare kan utveckla och fördjupa samarbetet, säger Håkan Ramsin, ordförande för svenska Bandyförbundet.
Totalt ger det nya avtalet svensk bandy cirka 22 miljoner kronor under de närmaste fem åren. Sammantaget gör detta Svenska Spel till svensk bandys största sponsor.
- Bandyn är en viktig del av den svenska idrottssjälen med många stolta traditioner. Sporten är väl rustad inför framtiden och vi ser också att intresset för bandy som spelobjekt håller i sig och till och med har ökat på senare år, säger Jesper Kärrbrink, vd för Svenska Spel.

Han är själv gammal bandymålvakt och har en förkärlek till sporten. Därtill är han och Håkan Ramsin både affärskollegor och bästa vänner.
Svenska Spel har varit huvudsponsor för svensk bandy sedan säsongen 1997/98. Samarbetet har innefattat allt från arena- och dräktreklam till instiftandet av en ny SM-pokal inför säsongen 2001/2002.

- Svensk bandy utvecklas i en positiv riktning - med nya inomhushallar, en ungdomsbandy på tillväxt och med ännu bättre tv-närvaro. Vi ser med tillförsikt fram emot det fortsatta samarbetet med bandyn, säger Johan Lindvall, sponsorchef på Svenska Spel.

 

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.