En unik sponsoruppgörelse

Match Cup Sweden skrev på onsdagen ett samarbetsavtal med World Childhood Foundation som under fem år gör stiftelsen till mottagare av en årlig donation. Childhood blir också seglingsevenemangets officiella välgörenhetsorganisation.

Match Cup Sweden skrev på onsdagen ett samarbetsavtal med World Childhood Foundation som under fem år gör stiftelsen till mottagare av en årlig donation. Childhood blir också seglingsevenemangets officiella välgörenhetsorganisation.

 

- Det känns mycket bra för oss som internationellt seglingsevenemang att ta ett aktivt socialt ansvar och bidra till Childhoods arbete, säger Jan Torstenson, vd för Brandspot som arrangerar Match Cup Sweden.

World Childhood Foundation grundades på initiativ av Drottning Silvia 1999 och stödjer projekt som arbetar med att stödja utsatta barn över hela världen. Det fördjupade femåriga samarbetet mellan Childhood och den svenska deltävlingen i världsmästerskapet i Match Racing offentliggjordes på Scandinavian Boat Show.

 

750 000 kr segling

- Vi är glada över att få ett långsiktigt samarbete som officiell välgörenhetsorganisation i Match Cup Sweden. Vi hoppas att det skall inspirera åskådare och företag att på olika sätt stödja vårt arbete för att hjälpa utsatta barn, menar Mats Agurén, biträdande generalsekreterare för World Childhood Foundation.

- World Childhood Foundation har sedan starten arbetat för barns rätt att vara barn. Förutom att ge Childhood möjlighet att sprida information om våra frågor, och få ett betydande finansiellt stöd, ger ett samarbete av det här slaget de deltagande företagen möjligheter att kombinera olika syften med sin sponsring, fortsätter Mats Agurén.

Målet är att Match Cup Sweden ska kunna skänka 750 000 kr till Childhood Foundation från del av intäkterna och genom välgörenhetsaktiviteter under tävlingarna på Marstrand. En av kappseglingsbåtarna kommer liksom i fjol att bära Childhoods segel och logo.

 

Större prispengar 

Världsmästerskapet i Match racing-segling, World Match Racing Tour, får 2008 tio deltävlingar, 20 kvaltävlingar och åtta damtävlingar - och mer prispengar.

En rad viktiga förändringar genomförs till nästa års seglingsvärldsmästerskap i Match racing. Det nya konceptet för 2008 offentliggjordes på onsdagen av Scott MacLeod, President i World Match Racing Tour.

- Det är ett steg mot att fler seglare på världsnivå ska ha möjlighet att kvalificera sig till mästerskapstävlingarna. Därigenom kan vi ytterligare öka antalet toppseglare och därmed höja kvaliteten på World Match Racing Tour, förklarar Scott MacLeod.

- Prispengar, kringevenemang som höjer intresset från sponsorer och företag och ökad TV- och mediebevakning är några av de ingredienser som vi ställer höga krav på, säger Scott MacLeod,

    

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.