Zlatan gör reklam för Volvo

Volvo har lyckats med en reklamkupp. Företaget har fått Zlatan Ibrahimovic att köra Volvo. Ett stort sponsoravtal med Inter har öppnat vägen, men Zlatan har överraskat igen och kör inte alls den bil man förmodar.
När Zlatan fick chansen valde han en Volvo C30 T5. Möjligen tänkte han och sambon, Helena Seger, att det var bra med en smidig shoppingbil. Dessutom innehåller garaget sedan tidigare bl a en Ferrari. Nu blev hans val en kontrast till lagkompisarna där majoriteten föredrog jeepen, dvs Volvo XC90 med maximal utrustning. Spelare och ledare fick välja fritt bland modellerna. Även tränaren Robert Mancini föll inför den exklusiva jeepen, men valde att komplettera med en sportversion.

 

Volvo Auto Italia har hittat ett smart avtal som ger bra exponering i Italien. Företaget har blivit officiell billeverantör och har nu kontrakt med fem klubbar. Förutom Inter gäller det Bologna, Palermo, Udinese och Chievo. Det är Volvos italienska dotterbolag som har uppnått bra exponering tack vare de här avtalen.
- Vi är verkligen mycket nöjda med partnerskapet med FC Internazionale. Och inte bara eftersom det handlar om italienska mästarna. Vi är mycket entusiastiska över värdegemenskapen mellan Volvo och FC Internazionale, säger Michele Crisci, vd för Volvo Auto Italia.

Under 2007 såg Volvo Personvagnars sponsorportfölj ut så här:

Segling
Volvo Ocean Race
Volvo ISAF Youth Championship
Volvo City Sailing (pilot 2008)

Golf
Volvo Masters Andalucia
Volvo China Open
Volvo Masters of Asia
Volvo Masters Amateur

Kultur
Nobelstiftelsen
Göteborgsoperan
Göteborgs Symfoniker
Svenska ostindiefararen Götheborg

Motorsport
Lag i Swedish Touring Car Championship

Övrigt
Officiell bil för idrottsarrangörerna (ispo Tyskland)
Volvo SportsDesign Forum (ispo)
Volvo SportsDesign Award (ispo)
Gothenburg Horse Show

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.