Alpina stjärnor till havs

Efter förra årets framgångar för Audi och de alpina landslagsåkarna i Gotland Runt står man även i år tillsammans med två båtar på startlinjen. Den ena ska försvara fjolårets seger i X 35-klassen, den andra ska ta revansch.
När starten i årets Gotland Runt går 29 juni i Sandhamn finns åter sex representanter från det svenska alpina landslaget på startlinjen i två Audi-sponsrade X-Yachts – R8 och R10. I fjolårets segerbåt Audi R8 hittar vi i år de revanschlystna alpintjejerna Maria Pietilä Holmner och Jessica Lindell Vikarby, som förra året seglade in på en fin fjärde plats. De får sällskap av bland annat Frida Hansdotter och skepparen Leif Carlsson.

I Audi R10 seglar klassegrarna från i fjol, Oscar Andersson och Mattias Hargin, tillsammans med Hans Olsson under ledning av skepparen Johan Delin. Det är med andra ord upplagt för en spännande fight då alpintjejernas målsättning självklart är att i år korsa mållinjen före killarna.
– Att segla Gotland Runt tillsammans med Audi är ett ypperligt tillfälle för våra aktiva att få ett naturligt avbrott i sitt sommarträningsprogram genom en utmanade och uthållighetsprövande, såväl fysiskt som mentalt, tävling. Vi kan förena nytta med nöje i en aktivitet som utvecklar lagarbetet och stärker sammanhållningen och som samtidigt ger oss ett bra tillfälle att, i en sommarmiljö, stärka vårt samarbete med en av våra bästa partners, säger Anders Sundqvist, alpin landslagschef.
Audi, som i år även är sponsor till Gotland Runt, har sedan länge varit engagerade i segling och internationellt är Audi bland annat titelsponsor till Audi MedCup 2008.
Seglingarna i Gotland Runt genomförs i samarbete med Sune Carlsson Båtvarv AB i Saltsjöbaden som representerar X-Yachts i Sverige. Förutom X-Yachts och vanlig varvrörelse så har Sune Carlsson Båtvarv sedan två år tillbaka även en skidrörelse.

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.