SAS flyger OS-trupperna

Det är med SAS som alla skandinaviska idrottare och delegater, samt deras familjemedlemmar, flyger till och från Peking i samband med OS. Totalt kommer SAS att flyga mer än 1 500 skandinaviska OS-deltagare.

SAS har två stora engagemang inom idrotten i augusti.

Dels alla flyg till och från Kina med alla OS-resenärer.

Dels rollen som huvudsponsor för golvtävlingen Scandinavian Masters på Arlandastad utanför Stockholm.

Lyskraften och ansvaret är i många avseenden mycket stort på dubbla fronter.

OS-flyget är en lyckad deal eftersom SAS lyckades få till ett avtal med alla de tre skandinaviska olympiska kommittéerna.
- Vi stödjer stolt de skandinaviska länderna och idrottarna vid de olympiska spelen i Peking nästa månad och är därför glada att få vara flygpartner till respektive lands olympiska kommitté, säger Lars Sandahl Sørensen, vd för Scandinavian Airlines International.

Stora avtal

De tre olympiska kommittéernas beslut att välja SAS som flygbolag utgör inte bara ett partnerskap baserat på sponsring utan det handlar också om utbudet av avgångar på olika tidpunkter. För närvarande har SAS avgångar till Peking 13 gånger i veckan, dagligen från Köpenhamn och sex gångar i veckan från Stockholm.
- Vi har inte bara de bästa anslutningarna till Peking utan även den bästa komforten för att säkerställa att idrottarna kommer fram utvilade för att kunna prestera maximalt, betonar Sandahl.
- Det här är en bra lösning för den OS-truppen och för SOK. Det känns naturligt att SAS är vår samarbetspartner avseende flygresor, säger Stefan Lindeberg, ordförande för Sveriges Olympiska Kommitté.
På Arlandastad den 14-17 augusti spelas Scandinavian Masters och det blir SAS:s debutår som ny huvudsponsor. Det första av fem år och där flygbolaget går in med 11 miljoner årligen.

Det är en jättesatsning som bolaget gör och förklaringen är att bland golfentusiaster finns en stor andel ur flygets målgrupp.

Specialsatsning

Som första europeiska flygbolag har SAS också gjort en specialsatsning med restips för homo-, bi- och transpersoner (HBT). Med en länk på hemsidan tipsar bolaget om gayklubbar, fik och speciella kartor över Köpenhamn och Stockholm inför HBT-evenemang.

- Vi gör det eftersom vi gärna vill stötta mångfald och evenemang som för människor samman. Dessutom är det här ett spännande sätt att få kontakt med våra kunder, säger Mikkel Løndahl på SAS Danmark i ett uttalande för Berlingske Tidene.

SAS är också sponsor för idrottsevenemanget World Outgames 2009 i Köpenhamn som flygbolaget vill locka kunder via den länken. 8 000 personer från hela världen väntas delta i World Outgames.

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.