VM-sponsor i Svenska Rallyt

Italienska däcktillverkaren och VM-sponsorn Pirelli blir ensam däckleverantör till Rally-SM 2009 och avtalet bedöms av Bertil Klarin, vd för Svenska Rallyt, som det viktigaste hittills på nationell nivå.

 

Det är alltså en VM-sponsor som storsatsar på rally-SM. Företaget är ensam leverantör av däck till megastjärnorna i rally-VM.

- Efter att vunnit det exklusiva kontraktet att leverera däck till FIA World Rally Championship, mästerskapen i Argentina, Storbritannien och Finland, är vi inom Pirelli glada över att 2009-2011 även bli ensam däckleverantör till det svenska mästerskapet, säger Alexandre Vermot, Pirelli Motorsports internationella marknadschef.

 

Ska lyfta rally-SM

- Det ger oss goda möjligheter att lyckas med vårt uppdrag att lyfta rally-SM, säger han.

Svenska Rallyt tar över den kommersiella driften av mästerskapet från 2009. Planeringen har pågått i flera månader och helgen som gick samlades representanter för nästa års arrangörsklubbar på en konferens i Jönköping.

Att införa enhetsdäck i rally-SM är kontroversiellt. Det är Bertil Klarin medveten om.

- Därför blir det en mjukstart. Kravet att alla ska köra på Pirelli införs inte förrän till den tredje deltävlingen, South Swedish Rally, som avgörs 15-16 maj. I de inledande vintertävlingarna är valet av däck fritt.

Efter finalen kommer Svenska Rallyt dessutom att utse en Pirelli Champion där förarnas resultat för hela säsongen räknas.

- En positiv effekt av införandet av enhetsdäck är också att alla ekipage, åtminstone när det gäller däck, kommer att tävla på samma villkor i mästerskapet, avslutar Klarin.

 

Rally-SM 2009

30-31 januari: Värmland Runt.

27-28 februari: Vännäs MK.

15-16 maj: South Swedish Rally.

14-15 augusti: Hässleholms MK.

18-19 september: Kolsva MS.

3-4 oktober: Norrköpings MK (mästarmöte/reservtävling)

 

 

 

 

 

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.