Leksand nallar på sponsorintäkter

Leksand ska upp i elitserien till varje pris. Nu har klubben tagit av sponsorpengarna för nästa säsong för att målet ska uppfyllas. De största mest närstående företagen går in med nya belopp samtidigt som 500 nya företag vill vara med i sponsorpoolen.

Att Leksand nallar på nästa säsongs pengar tycker vd:n, Håkan Åman, är okay. Tack vare den satsningen har tre klasspelar värvats, klasspelare, backen Antti-Jussi Niemi och forwardsen Robert Petrovicky och Mathias Johansson.

Det är just Håkan Åman som har fått loss sponsorpengar som egentligen är avsedda för nästa säsong: ”Vi tänjer gränserna. Vi vill ha ett så bra lag som möjligt, det tycker jag att vi har nu, och för att lyckas med det, så har vi också tagit ut av vår framtid”

Inför alla åskådare vid en av hemmamatcherna  passade sportchefen Mikael Lundström på att tacka Leksands "samarbetspartners för stödet som gjort värvningarna möjliga. ”Vi satsar väldigt hårt i ett tufft klimat, säger Håkan Åman till Dalarnas Tidningar”.

Att spela i elitserien säsongen 2009-10 har varit ett uttalat mål. Utgifterna skulle öka, men Leksand drömmer om de dryga 30 miljoner kronor som bara medverkan där innebär. Inte minst ökar ersättningen från tv-matcher.

Det är mot den bakgrund som Håkan Åman och Mikael Lundström har uppvakta partners för att skapa optimala förutsättningar. Ett redan starkt lag har förstärkts ytterligare.

I Dalarnas Tidningar får Håkan Åman om vad som sker om satsningen misslyckas och blir kvar i allsvenskan. ”Vi börjar den 1 maj en ny säsong, oavsett serietillhörighet. Vi alla, såväl spelare som ledare, tar vårt ansvar”, svarar Åman.

Guldlaget är samlingsnamnet för Leksands huvudsponsorer och här ingår tio företag. Det är bland dem som en mobilisering resulterade i tre värvningar. Samtidigt har klubben skapat en pool med 500 nya medlemmar som direkt genererade 150 000 kr.
 
Leksand står dessutom inför ett 90-årsjubileum och målet är att klubben då ska ha fått 2 5000 nya medlemmar och totalt 10 000.
 

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.