SJ gynnar fyra lagsporter

Åka tåg är hållbart och därför lämpligt för sponsring. Därför har SJ förnyat samarbetsavtalen med Svenska Fotbollförbundet, Svenska Handbollförbundet, Svenska Basketförbundet och Svenska Innebandyförbundet. Det betyder att förbunden och anslutna föreningar kan resa mer hållbart. Och så sker också. Klubbar och förbund åker tåg mera visar statistiken

Fyra lagidrotter har SJ valt att sponsra. Statistiken visar också att idrotten i allt högre grad väljer att åka tåg.

SJ:s ambition är att vara en långsiktig partner idrott. Inom de idrotter SJ samarbetar med är det viktigt att SJ:s stöd går såväl till eliten som bredden.  

De fyra lagidrotter som samarbetet avser satsar alla på att göra sin idrott mer hållbar. 

Fotbollen fortsätter sin satsning på ökad jämställdhet under 2023 och ökar satsningen för kvinnor på tränar- och domarutbildningar. 

Handbollen ingår i Riksidrottsförbundets projekt Hållbar Idrott, samt har en policy att dela alla medel lika mellan dam och herr på samtliga nivåer. 

Basketen arbetar mycket med inkludering och integration samt driver seriespel inom rullstolsbasket och har en liga där spelarna har en intellektuell funktionsnedsättning. 

Innebandyn anger att de är den mest folkliga sporten och arbetar för att sprida kunskap om jämställdhet inom idrotten.

-Vi har sett vilken positiv kraft idrotten har i samhället och det vill vi fortsätta att stödja, säger Seung- Mo Koo, ansvarig hos SJ för idrottssamarbeten.

SJ:s generella bidrag till samtliga samarbeten, och även till alla idrotter som är medlemmar i Riksidrottsförbundet är att erbjuda förmånliga och hållbara tågresor inom SJ Idrottsresan. Lag, inom både bredden och eliten, reser flitigt med SJ. Under handboll-VM reste till exempel det svenska herrlaget med SJ från Göteborg till Stockholm.

-Under 2022 såg vi att idrottsresandet kom tillbaka med full kraft efter pandemin. Vår försäljning av idrottsresor slog faktiskt rekord och vi såg att fler lag reste med SJ än tidigare, säger Seung- Mo Koo.

För ett lag är resor en naturlig del av idrottandet. Många timmar spenderas på resor till och från matcher och seriespel. På tåget finns tid och möjlighet till förberedelser, umgänge eller avkoppling. Under 2022 ökade antalet lag som reste med SJ med 15 procent jämfört med 2019. Tillsammans reste lagen 38 000 mil, vilket med SJ:s tåg endast orsakar utsläpp av 148 kg koldioxid.

Här är de fem sträckor där idrottslag reste mest under 2022: (SJ har räknat allt resande på en sträcka, det vill säga i båda riktningarna)

1.Göteborg - Stockholm

2.Malmö - Stockholm

3.Lund - Stockholm

4.Alvesta - Stockholm

5.Sundsvall - Stockholm

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Hockey- allsvenska Vita Hästen från Norrköping  har ansökt om konkurs vilket framgår av handlingar som lämnats in till Norrköpings tingsrätt.

Vid ett extra insatt årsmöte 27:e februari konstaterades att årets säsong lämnar ett underskott på 6,8 miljoner. Det aktiebolag som driver A-lags - verksamheten redovisade 4,6 miljoner i negativt eget kapital.

Degerfors kommun vill sälja klassiska Stora Valla. Det chockartade beskedet nådde klubben plötsligt på måndagen, en och en halv vecka innan allsvenska premiären.

-Vi är chockade över att det kommer utan någon dialog, säger klubbchef Lars Weman. På sin hemsida skriver Degerfors:

"Vänsterpartiet och Moderaterna i Degerfors kommun harkommit överens om att försöka sälja Stora Valla. Beskedet kom som en chock för föreningens styrelse och personal, som inte delgivits planerna eller deltagit i någon form av dialog rörande en försäljning".

Handbolls-VM för herrar i Sverige i januari i år blev en succé – både ekonomiskt och publikt. Det står klart när arrangörsbolaget nu redovisar ett preliminärt finansiellt resultat från mästerskapet och från den turistekonomiska mätning som genomförts.

Sveriges landslag hamnade precis utanför prispallen i VM – på en fjärde plats. Så även om det inte blev VM-guld för Sverige så blev mästerskapet rena vinsten och en strålande affär för svensk handboll, för svensk besöksnäring och för stat och kommun.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

De har Göteborg som bas men med ett globalt perspektiv och har nått en dimension som innebär uppmärksamhet  runt om i världen. Nu ska de också samarbeta  världens största ungdomsturnering i fotboll,Gothia Cup, och multinationella bilfabrikanten, Volvo, Två giganter ska göra gemensam sak.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00. 

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.