Mjällby presenterar rekordkontrakt

I i Mjällby AIF finns i dag en stolthet och förväntan som kommer att vägleda klubben framöver.Fullt berättigat eftersom klubben är så stärkt.  AIF har presenterat ett  stort och unikt samarbete med Mellby Gård AB som går in som huvudsponsor till föreningen från och med 2024. Parterna har tecknat ett avtal som sträcker sig fram till och med 2027. Det är klubbens största sponsorkontraktet någonsin.

Sponsortavlan på Strandvallen få nu ett nytt inslag.

Mjällby AIF och Mellby Gård AB har under hösten haft en dialog om hur samarbetet skulle utformas och hur koncernen kan bidra på bästa sätt. Mellby Gårds lokala förankring i Blekinge samt beundran för Mjällby AIF som förening, tillsammans med Mjällby AIF:s position på den största fotbollscenen i Sverige, skapade en bra grund för samarbetet.

–  Vår förankring till Blekinge är väldigt stark såväl privat genom släkt och vänner, som professionellt genom våra bolag Roxtec, Eriksberg Vilt & Natur, Feralco och flertalet Kappahl butiker., säger Johan Andersson, affärsansvarig Mellby gård

"Mjällby och Mellby passar ihop"

- Vi brinner också för idrott och föreningsliv generellt samt för fotboll specifikt, och vi har genom åren följt och imponerats av Mjällby AIF’s framgångar. Det är en förening som passar väl in det motto vi har inom Mellby Gård – att ta verksamheter från lovande till ledande – och att få vara en tydlig del av den fortsatta resan känns väldigt spännande. 

Johan Andersson underastrtyker:

– Våra hjärtan ligger också i Trelleborgs FF, och stödet till TFF påverkas inte av detta engagemang. Vi ser snarare goda möjligheter till ett informellt erfarenhetsutbyte klubbarna emellan som kan vara gynnsamt för dem båda..

Mjällbys ordförande Magnus Emeus betonar:

- Det känns naturligtvis väldigt hedrande att ett framgångsrikt företag som Mellby Gård ser betydelsen i att synas och associeras tillsammans med Mjällby AIF. Det är ett kvitto på att vi som klubb gör något bra, både på och utanför planen.

– Genom åren har vi utvecklat värdet i rättighetsportföljen och det känns fantastiskt att Mellby Gård nu vill vara med och investera i ett aktivt sponsorskap, och därmed blir en långsiktig huvudpartner till vår gulsvarta förening.

Mellby Gård AB ska från avtalsstarten2024 synas på seniorlagets matchtröja samt som ensam tröjsponsor till samtliga ungdomslag inom Mjällby AIF. Mellby Gård blir det största sponsoravtalet i föreningens historia. 

Mjällbys ordförande Magnus Emeus påpekar: 

– Ett stort och viktigt steg mot det betydligt högre sponsorintäktsmål som vi har satt upp för de närmaste åren. Vårt arbetssätt med ständiga förbättringar som utgångspunkt gör att vi hela tiden drivs mot att bryta ny mark, nå nya milstolpar och fortsätta att göra det omöjliga möjligt. 

"Långsiktig investerare"

– Avtalet med Mellby Gård är ännu ett exempel på detta och vi ser självklart mycket fram emot samarbetet med dem, säger Johan Andersson och fortsätter:. 

–  Mellby Gård är en familjeägd, långsiktig investerare som månar om att bevara entreprenörsandan i portföljbolagen. En grundläggande del av affärsmodellen är strävan efter att vara den störste ägaren i respektive bolag. Genom att vara det får man rätt möjligheter att sätta den strategiska agendan och ta helhetsansvar för bolagens utveckling.

Mjällby AIF:s huvudsponsorer 2024 är därmed Mellby Gård AB samt Sölvesborg-Mjällby Sparbank.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
AIK Fotboll har presenterat sitt bokslut för 2023 och det är nedslående. AIK går back med inte mindre än 21 miljoner efter skatt.
Jämfört med 2023 år är det ett minus på 44,5 miljoner och största skälet är ökade driftkostnader.  77,3 miljoner i fjol mot 53 miljoner 2022.
AIK:s rörelseresultat blev minus 27,8 miljoner kronor, att jämföra med plus 16,7 miljoner kronor 2022.

Slumpen eller ett tecken i skyn…. För 14 dagar sedan sa Ola Serneke ja till att stanna som huvudsponsor till IFK Göteborgs fotboll. I ett tillägg i pressreleasen antyddes att den kreative byggherren skulle titta på en framtida arena för Blåvitt. Och nu talar Petter Stordalen och låter förstå att han kan stå till tjänst när Göteborg, enligt honom får en ny arena. Han tycker att det är mycket angeläget och vill bidra. 

Uppladdningen pågår med oförminskad intensitet och förväntan växer i Båstad. Säg den som inte vill uppleva åtminstone några dagar under tennisveckorna i sommar... Åskådare, spelare  och sponsorer, alla är intresserade och vill försäkra sig om en plats. Rekordmånga biljetter är sålda redan nu. spelarna är lyhörda för erbjudanden och faktiskt, sponsorerna trängs om utrymmet. Här är årets mötesplats i svensk idrott.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Alla TV-tittare med sporteintresse kan se fram emot ett inbjudande 2024 med många sändningar där licens-tv gör det möjligt att se ett jättelikt utbud.

Eurovision Sport, dit SVT hör, planerar för ett spännande utbud, med några av sportens främsta evenemang och här är det inte nödvändigt med några betal-kort..Tijuvtitta redan nu och inse att SVT kommer att bjuda på åtskilliga sändningar.

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.