Mjällby presenterar rekordkontrakt

I i Mjällby AIF finns i dag en stolthet och förväntan som kommer att vägleda klubben framöver.Fullt berättigat eftersom klubben är så stärkt.  AIF har presenterat ett  stort och unikt samarbete med Mellby Gård AB som går in som huvudsponsor till föreningen från och med 2024. Parterna har tecknat ett avtal som sträcker sig fram till och med 2027. Det är klubbens största sponsorkontraktet någonsin.

Sponsortavlan på Strandvallen få nu ett nytt inslag.

Mjällby AIF och Mellby Gård AB har under hösten haft en dialog om hur samarbetet skulle utformas och hur koncernen kan bidra på bästa sätt. Mellby Gårds lokala förankring i Blekinge samt beundran för Mjällby AIF som förening, tillsammans med Mjällby AIF:s position på den största fotbollscenen i Sverige, skapade en bra grund för samarbetet.

–  Vår förankring till Blekinge är väldigt stark såväl privat genom släkt och vänner, som professionellt genom våra bolag Roxtec, Eriksberg Vilt & Natur, Feralco och flertalet Kappahl butiker., säger Johan Andersson, affärsansvarig Mellby gård

"Mjällby och Mellby passar ihop"

- Vi brinner också för idrott och föreningsliv generellt samt för fotboll specifikt, och vi har genom åren följt och imponerats av Mjällby AIF’s framgångar. Det är en förening som passar väl in det motto vi har inom Mellby Gård – att ta verksamheter från lovande till ledande – och att få vara en tydlig del av den fortsatta resan känns väldigt spännande. 

Johan Andersson underastrtyker:

– Våra hjärtan ligger också i Trelleborgs FF, och stödet till TFF påverkas inte av detta engagemang. Vi ser snarare goda möjligheter till ett informellt erfarenhetsutbyte klubbarna emellan som kan vara gynnsamt för dem båda..

Mjällbys ordförande Magnus Emeus betonar:

- Det känns naturligtvis väldigt hedrande att ett framgångsrikt företag som Mellby Gård ser betydelsen i att synas och associeras tillsammans med Mjällby AIF. Det är ett kvitto på att vi som klubb gör något bra, både på och utanför planen.

– Genom åren har vi utvecklat värdet i rättighetsportföljen och det känns fantastiskt att Mellby Gård nu vill vara med och investera i ett aktivt sponsorskap, och därmed blir en långsiktig huvudpartner till vår gulsvarta förening.

Mellby Gård AB ska från avtalsstarten2024 synas på seniorlagets matchtröja samt som ensam tröjsponsor till samtliga ungdomslag inom Mjällby AIF. Mellby Gård blir det största sponsoravtalet i föreningens historia. 

Mjällbys ordförande Magnus Emeus påpekar: 

– Ett stort och viktigt steg mot det betydligt högre sponsorintäktsmål som vi har satt upp för de närmaste åren. Vårt arbetssätt med ständiga förbättringar som utgångspunkt gör att vi hela tiden drivs mot att bryta ny mark, nå nya milstolpar och fortsätta att göra det omöjliga möjligt. 

"Långsiktig investerare"

– Avtalet med Mellby Gård är ännu ett exempel på detta och vi ser självklart mycket fram emot samarbetet med dem, säger Johan Andersson och fortsätter:. 

–  Mellby Gård är en familjeägd, långsiktig investerare som månar om att bevara entreprenörsandan i portföljbolagen. En grundläggande del av affärsmodellen är strävan efter att vara den störste ägaren i respektive bolag. Genom att vara det får man rätt möjligheter att sätta den strategiska agendan och ta helhetsansvar för bolagens utveckling.

Mjällby AIF:s huvudsponsorer 2024 är därmed Mellby Gård AB samt Sölvesborg-Mjällby Sparbank.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Stockholms Golfklubb samarbetar med Danderyds kommun om att rena  Edsviken. Klubben vattnar banan med kommunens dagvatten och minskar därmed utsläppen till den närliggande viken till Värtan. En sorts win-win-situation för båda parter.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Sveriges Olympiska Kommitté utökar OS-truppen med tio nya namn. På fredagen fick en cyklist, en boxare, en kanotist, två skyttar och fem friidrottare klartecken.

- Med sex veckor kvar till spelen består en växande OS-trupp av nära 100 idrottare, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.