Vepor från handbollen blev 200 täcken

Handbolls-VM är över – men VM-organisationens arbete fortsätter. Nu framkommer också att en idé blev till verklighet när VM-generalen Krister Bergström delade ut varma täcken till hemlösa i Göteborg, täcken som tillverkats av tygvepor från sargerna i mästerskapsarenorna Scandinavium och Helsingborg Arena.

– Återbruk av material är en del av vårt hållbarhetsarbete. Det känns extra bra att materialet kommer till nytta för att värma hemlösa i Göteborg, säger Krister Bergström som levererade täcken till Stadsmissionens verksamhet vid S:t Johanneskyrkan häromdagen.

 Totalt 750 meter tygvepor räcker till 200 täcken, en väska till varje samt kuddar och nallar – de sistnämnda som julklappar till barnfamiljer. 

Kardborrebanden som höll uppe tygveporna på sargen i Scandinavium respektive Helsingborg Arena fungerar som axelrem, så att täcket lätt kan bäras med. Det är ett samarbete med Göteborg & Co som bidrar med kuddar och nallar.

 Täcken, väskor kuddar och nallar har sytts upp av Monica, Emad, Astifik, Idarmys och Rebeca på Fabrikörerna i Angered, vars verksamhetsidé är att få in nyanlända och delvis etablerade i samhället genom industrisömnad. Emma Persson är verksamhetsledare och levererade till S:t Johanneskyrkan.

– Vi jobbar för många evenemang, men det känns extra viktigt att sy sådant som ges till bättre behövande. Det har märkts i produktionen, vi har känt ett stort engagemang då flera av medarbetarna har upplevt svåra förhållanden i sina hemländer, bland annat Syrien, berättar Emma Persson.

 Förutom täcken, kuddar och nallar har VM-bolaget skänkt överbliven mat, vatten, kaffe, frukt och godis till Stadsmissionen i Göteborg efter mästerskapet.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Bygget av en jättelik commumity för svensk idrott växer. Nu avslöjas att det bakomvarande företaget, Wimt med vd:n Sebastian och projektets initiativtagare Sebastian Lundgren i spetsen, har fått investeringar på närmare 40 miljoner kr.  Och pengarna fortsätter att rulla in.
- Det har blivit möjligt tack vare en framgångsrik beta-lansering med klubbar som Frölunda HC och Växjö Lakers och det arbetet fortsätter. På tur står bl a Brommapojkarna, säger Sebastian

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

Göteborg är fyllt till bristningsgränsen av idrottsungdomar, det vet ni vid det här laget.  Så här ser det ut varje år.Detär handbollslag frånPartillecCup som har avslutats, men alla har inte hunnit lämna stan. Och nu kommer dagligen allt flera av  fotbollslagen i Gothia Cup, de som förbereder inledningen på på världens största fotbollsturnering för ungdomar. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Malmö Redhawks  bygger nytt och  förstärker laget succesivt.Och byggde nytt, det var precis vad Percy Nilsson gjorde för ett antal år sedan när Malmö Arena tillkom.  Den arena som idag är inte bara hemmarink för klubben utan också en huvudpartner. Ett nytt avtal är undertecknat i dagarna. Över hela uppgörelsen svävar Percys intentioner.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.