Tack till Svenska folket!

Folkspel pratar ofta om att ge svenskt föreningsliv växtkraft. Under två magiska kvällar var det ni som lyfte oss på Folkspel.

Tack, svenska folket.

Jag vill verkligen ta tillfället i akt och tacka svenska folket som stod upp för sina föreningar, för sina barn och barnbarn, för sina fritidsaktiviteter och föreningar, för hälsa, integration, värderingar och allt annat som tillhör en unik folkrörelse med miljoner personer inblandade.

Efter all programledarturbulens

Det fanns givetvis – med tanke på den programledarturbulens som varit – en oro inför våra två stora kvällar i Bingolotto, dan-före-dan 23 december och Nyårsafton.

Ni var många som, bredvid trygga Lotta Engberg och Agneta Sjödin, såg till att våra farhågor var helt i onödan.

Vi sålde över fyra miljoner lotter, vilket var mer än vad vi budgeterat med från början. Det totala överskottet till föreningslivet landade därmed på närmare 56 miljoner kronor.

En tittarundersökning som presenterade efter Uppesittarkvällen visar att vår afton följdes av över 1,8 miljoner tittare.

Det var ett "statement" och ett ansvarstagande för något som i första hand inte handlar om en person utan om en rörelse utan är betydligt viktigare än så, det var ett ställningstagande som heter duga.

Nu skriver vi 2018 och Folkspel kommer även fortsättningsvis att verka för den sak och de organisationer vi anser vara den största samhällsnytta som finns.

Tänker på eldsjälar, frivilliga krafter och solidaritet

Vi kommer, precis som vi gjort sedan 1991, att arbeta stenhårt för att bidra med ekonomiska resurser för att klubbar, föreningar och organisationer ska kunna bedriva och utveckla sin verksamhet ytterligare, att varenda överskottskrona går tillbaka till fotbollsklubbar, ridsporten, Synskadades riksförbund och Friluftsfrämjandet.

För en unik verksamhet som genom alla tider byggts på eldsjälar, frivilliga krafter och solidaritet.

För att motverka en ökad segregation, att se fler drabbas av fysisk och psykisk ohälsa och att ett ökat antal unga människor väljer fel väg i livet.

Jag är såväl lycklig som stolt och rörd över att så många av er under två fantastiska kvällar i december visade att även ni står upp för det goda.

För att ni gav oss växtkraft.