Dyraste köpet någonsin

Roman Abramovitj har köpt 14 spelare för två miljarder kronor under drygt ett år. Nu har han gjort klart med sin hittills största investering. För 335 miljoner kronor har Chelsea handlat i Marseille och fått skyttekungen Didier Drogba.
Nu drabbar det ju ingen fattig direkt och eftersom Abramovitj är som besatt av att se sitt Chelsea ta ligatiteln så ler han säkert belåtet efter värvningen av målfarlige afrikanen Didier Drogba.
Chelsea och Marseille är överens om övergångssumman och enligt BBC Sport flyger Drogba till London på tisdagen för att förhandla om sitt personliga kontrakt och därpå följer läkarundersökningen.
Chelsea och Abramovitj har länge uttalat ett stort intresse för Drogba som utsågs till Frankrikes bäste spelare 2003/04. Han gjorde 29 mål i Marseilletröjan varav elva i Europacupspelet.
Hans genombrott är sensationellt. 26-åringen kom till Marseille från Guingamp för ett år sedan och har jagats av flera klubbar, men mellan Chelsea och Drogba uppstod ett ömsesidigt intresse från början.
Drogba blir nye Chelseatränaren José Mourinhos tredje nyförvärv i sommar. Sedan tidigare har klubben värvat serben Mateja Kezman, portugisen Paulo Ferreira och holländaren Arjen Robben.
Mourinhos låg också bakom valet att göra sig av med Herman Crespo och satsa allt på Drogba. Onekligen ett byte som ökar Chelseas chanser att erövra ligatiteln.
Stjärntruppen innehöll 31 namn för ett par veckor sedan, nu är tio borta och det lär säkerligen bli flera förändringar.
Marseilles ordförande Christophe Bouchet beskriver vad som är typiskt när Abramovitj är på shoppingrunda i fotbollvärlden: "vi fick ett erbjudande som var för bra för att tacka nej till".
Ett år har gått sedan miljardärens entré på Stamford Bridge och penningcirkusen fortsätter.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Sommaren 2020 gjorde han allsvensk debut borta mot Östersunds FK, borta mot IFK Göteborg, noterades han för sitt första mål. Kort därefter förlängde han sitt kontrakt med Malmö FF till och med 2023.

Men i  juli 2021 lånades Sarr ut till Mjällby AIF för resterande delen av säsongen. Utlåningen blev framgångsrik och 20-åringen svarade för åtta mål på 16 matcher i Allsvenskan. Och han blev upptäckt av nederländska Heerenveen.