Dyraste laget genom tiderna

Nu finns listan över de dyraste spelarna genom tiderna på respektive plats i ett fotbollslag. Mittfältseleganten Zinedine Zidane är den allra dyraste följt av Luis Figo, båda köpt av Real Madrid. Främsta säljaren är - Parma.
Annons

För åtta år sedan tog han steget från Juventus till Real Madrid för den nätta summan av 46 miljoner pund. Och just under den perioden 1999-2002 skedde de flesta övergångarna av ekonomiskt format. Real Madrids köp av Luis Figo från Barcelona året innan kostade Luis Figo 38,7 miljoner pund.

Noterbart i övrigt:
/I laget finns tre engelsmän, tre italienare, två brasilianare, en fransman, en portugis och en tjeck.
/Som köpare finns Juventus med vid tre tillfällen, Buffon, Thuram och Nedved. Real Madrid vid två.
/Som säljare har Parma tjänat pengar på Buffon, Thuram och Crespo. Lazio har sålt Nedved och Vieri.

Här är tidernas lag, enligt köpesumman: (sammanställd av footballdatabase.com och Financial Times)

Målvakt
Gianluigi Buffon (Parma till Juventus 2001)
32,6 miljoner pund

Högerback
Daniel Alves (Sevilla till Barcelona 2008)
23 miljoner pund

Mittback
Lilian Thuram (Parma till Juventus 2001)
25 miljoner pund

Mittback
Rio Ferdinand (Leeds till Man United 2002)
29,1 miljoner pund

Ashley Cole (Arsenal till Chelsea 2006)
23 miljoner pund (5 miljoner pund + William Gallas)

Höger mittfältare
Luis Figo (Barcelona till Real Madrid 2000)
38,7 miljoner pund

Mittfältare
Zinedine Zidane (Juventus till Real Madrid 2001)
46 miljoner pund

Mittfältare
Pavel Nedved (Lazio till Juventus 2001)
30,6 miljoner pund

Vänster mittfältare
Robinho (Real Madrid till Man City 2008)
32,5 miljoner pund

Forward
Hernán Crespo (Parma till Lazio 2000)
35,5 miljoner pund

Forward
Christian Vieri (Lazio till Inter 1999)
32 miljoner pund

 

Ansvariga inom Malmö Redhawks är på hugget. I takt med att nyförvärv ökar - nu har sju nyförvärv presenteras, varav Carl Söderberg är det absoluta klippet - växer  skaran av av sponsorer. Senaste nytt -  Bravida hartagit beslutet  att öka engagemanget som huvudpartner igen. 

En av Sveriges mest kända och besökta evenemangsarenor, Ericsson Globe, byter namn till Avicii Arena. Genom ett unikt samarbete mellan Stockholm Live, stiftelsen Tim Bergling Foundation samt Trygg-Hansa och Bauhaus, blir en av landets mest ikoniska byggnader nu en symbol och mötesplats för arbetet med att förebygga psykisk ohälsa bland unga.

En svensk seger som öppnar perspektivet. Polen härnäst, men nu kan man se konturerna av ett avancemang. Då handlar det inte enbart om sportsliga värden utan i lika hög grad om pengar i belöning. Faktum är att Sverige redan har tjänat 100 miljoner kronor!

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Första avtalet gjordes upp för 50 år sedan. Det består än i dag. Svenska Fotbollförbundet och Folksam har inte tröttnat på varandra utan fortsätter satsningen  och förlänger partneravtalet. 

 Folksam förstärker en position och roll som man vill betona – att vara ”idrottens försäkringsbolag”.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Det är ingen måtta på stjärnglansen och antalet personer när Disovery presenterar medarbetarna vid OS i Tokyo. Men du känner igen de flesta som antingen f d aktiva och framträdande inom idrott eller tidigare synbara i olika TV-kanaler. Det de nu har gemensamt är att de ska guida oss i Discovery+, Kanal 5 och Kanal under några sommarveckor genom Olympiska  spelen iJapan. Lönebudgeten för närmare 50 medarbetare vore rätt intressant ...

60 välkomna miljoner. Glädjen i IFK Norrköping var stor när jätteaffären med ryska klubben Rubin Kazanprese presenterades på torsdagen.  Sead Haksabanovic flyttar dit och fotbolls-Sveriges tredje största affär är ett faktum. Bara Zlatan Ibrahimovic och Alexander Isak har varit dyrare.