Dyraste laget genom tiderna

Nu finns listan över de dyraste spelarna genom tiderna på respektive plats i ett fotbollslag. Mittfältseleganten Zinedine Zidane är den allra dyraste följt av Luis Figo, båda köpt av Real Madrid. Främsta säljaren är - Parma.

För åtta år sedan tog han steget från Juventus till Real Madrid för den nätta summan av 46 miljoner pund. Och just under den perioden 1999-2002 skedde de flesta övergångarna av ekonomiskt format. Real Madrids köp av Luis Figo från Barcelona året innan kostade Luis Figo 38,7 miljoner pund.

Noterbart i övrigt:
/I laget finns tre engelsmän, tre italienare, två brasilianare, en fransman, en portugis och en tjeck.
/Som köpare finns Juventus med vid tre tillfällen, Buffon, Thuram och Nedved. Real Madrid vid två.
/Som säljare har Parma tjänat pengar på Buffon, Thuram och Crespo. Lazio har sålt Nedved och Vieri.

Här är tidernas lag, enligt köpesumman: (sammanställd av footballdatabase.com och Financial Times)

Målvakt
Gianluigi Buffon (Parma till Juventus 2001)
32,6 miljoner pund

Högerback
Daniel Alves (Sevilla till Barcelona 2008)
23 miljoner pund

Mittback
Lilian Thuram (Parma till Juventus 2001)
25 miljoner pund

Mittback
Rio Ferdinand (Leeds till Man United 2002)
29,1 miljoner pund

Ashley Cole (Arsenal till Chelsea 2006)
23 miljoner pund (5 miljoner pund + William Gallas)

Höger mittfältare
Luis Figo (Barcelona till Real Madrid 2000)
38,7 miljoner pund

Mittfältare
Zinedine Zidane (Juventus till Real Madrid 2001)
46 miljoner pund

Mittfältare
Pavel Nedved (Lazio till Juventus 2001)
30,6 miljoner pund

Vänster mittfältare
Robinho (Real Madrid till Man City 2008)
32,5 miljoner pund

Forward
Hernán Crespo (Parma till Lazio 2000)
35,5 miljoner pund

Forward
Christian Vieri (Lazio till Inter 1999)
32 miljoner pund

 

Malmö FF hade räknat med 30 miljoner kronor i bonus från  Uefa. I själva verket damp det ned 80 miljoner på bankkontot lsagom till midsommar.

”Nästan obegripligt och, dessutom,  så fantastiskt mycket pengar mera, och som om det var nog som smått osannolikt,  pengarna kom efter en felräkning!” 

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

Söndag 3 juli startar Gotland Runt och föregås av tre dagars festligheter vid Wasahamnen på Djurgården, där 75 000 besökare väntas. Tävlingsarrangören KSSS, Kungliga Svenska Segel Sällskapet, ser behovet av fler gästhamnsplatser i centrala Stockholm och framför allt på Djurgården. Klubben är beredd att investera långsiktigt i en ny gästhamn. 

– Drömmen är invigning lagom till vårt 200-årsjubileum år 2030, säger Stefan Rahm, klubbdirektör på KSSS.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Göteborgsföretaget More SPACE tecknar samarbetsavtal med SVT Sport  och växer som ett av landets ledande sponsorföretag.

Det handlar om ett mycket eftertraktat avtal.  More SPACE blir SVT:s partner i minst tre år och får ansvaret  för att sälja programsponsring till SVT:s stora sportevenemang till och med december 2025.

Totalt handlar det om 19 stora sportevenemang med allt från Friidrotts-VM till Fotbolls EM för damer, Fotbolls VM för herrar, Junior VM i ishockey samt Vinterstudion med världscupen i Skidskytte och Ski Classics

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Kampen om idrott i tv hårdnar. Många aktörer vill  in här.  Senast - ett unikt avtal mellan Expressen och klubbarna i Hockeyallsvenskan – minst 50 matcher ska sändas på försäsongen. Expressen har köpt rättigheterna till ett paket. 

Avtalet är möjligt genom ett samarbete mellan Expressen, Spring Media och klubbarna i Hockeyallsvenskan.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.