Här är de största spelarköpen

I Manchester plockade klubbarna fram sina stora plånböcker. City köpte Robinho för 376 miljoner och United inhandlade Berbatov för 347 miljoner. De är fotbollsvärldens två största köp under 2008.

France Football och brittiska Daily Mail har synat alla fotbollsaffärer och upprättat en tio-bästa-lista.
Vem som har gjort störst nytta i sina nya klubb, kan diskuteras i evighet. En spelare som ligger bra till är Daniel Alves som har gjort succé i Barcelona.  Klubben sålde Ronaldinho för 191 miljoner och valde att i stället satsa på Alves som hämtades i Sevilla för 289 miljoner.

Här är listan över tio dyraste spelarna:

1. Robinho
Real Madrid – Manchester City
376 miljoner kronor.

2. Dimitar Berbatov
Tottenham – Manchester United
347 miljoner.

3. Daniel Alves
Sevilla - Barcelona
289 miljoner.

4. Danny
Dynamo Moskva - Zenit
278 miljoner.

5. Ricardo Quaresma
Porto - Inter
224 miljoner.

6. Robbie Keane
Tottenham - Liverpool
220 miljoner.

7. Jó
CSKA Moskva – Manchester City
220 miljoner.

8. Amauri
Palermo - Juventus
208 miljoner..

9. David Bentley
Blackburn - Tottenham
200 miljoner.

10. Ronaldinho
Barcelona - Milan
191 miljoner.
 

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Nu börjar det bli trångt på läktarna runt centercourten vid Båstad tennisstadion. Räkna med nytt publikrekortd i sommar. Den ene världsstjärnan efter den andre har gett klartecken till att komma i sommar. Senast  sa världstvåan Jannik Sinner ja till Nordea Open.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.