När rykten blir till sanningar

Fotbollsvärldens media laddar och fansen slits mellan hopp och förtvivlan. Uppgifterna och rykten korsar luften och inte minst cyberrymden. Men allt tyder på att endera dagen kommer bekräftelserna - Manchester United säljer Cristiano Ronaldo till Real Madrid och Inter säljer Zlatan Ibrahimovic till Barcelona.

Inte en dag utan ”nya nyheter”, om det så är spansk, engelsk eller italiensk press som har fått fram senaste nytt. Skulle inte det räcka finns det alltid en agent som kan  säga något lämpligt. I samma sekund snappas det upp av all media. Ingen kan betrakta det som ”en placerad uppgift” eller enbart skvaller i rädsla för att vara tvåa med nyheten om man avvaktar.

Men uppenbarligen har det skett stora framsteg i diskussionerna mellan Manchester United och Real Madrid när den engelska klubben uppger på sin hemsida att det finns acceptans för ett rekordbud på 80 miljoner pund, 960 miljoner kronor, på Cristiano Ronaldo.

Manchester Uniteds hemsida torde inte presentera fakta utan att det finns substans. Den då 18-årige Ronaldo köptes av Manchester United för 12.5 miljoner pund (cirka 150 miljoner kronor) 2003, men nu är han lockad av nya uppgifter och större pengar.

Att Cristiano Ronaldo tar steget är egentligen bara en bekräftelse på alla uppgifter under det senaste halvåret om att han ändå skulle vilja spela i Spanien och i just Real Madrid. Florentino Perez är tillbaka som president i klubben och har lovat en unik satsning. Han lyckades slutföra affären med Kaká och då framkom att det fanns ytterligare 135 miljoner euro till flera spelaraffärer.

"Den 24-årige Cristiano Ronaldo har sagt att han vill flytta" står det på Manchester Uniteds hemsida och nu går diskussionerna melllan klubbarna in på slutvarvet. Ronaldo själv ska också få igenom sina lönekrav.

Samtidigt gör andra uppgifter gällande att Inter och Barcelona har kommit överens om villkoren för Zlatan Ibrahimovic övergång, enligt den spanska tidningen El Mundo Deportivo som av många betraktas som trovärdig

Zlatans övergång till Barcelona kommer allt närmare, skriver El Mundo Deportivo, och den affären inkluderar även Samuel Eto'o som flyttar i motsatt riktning, dvs han ska spela i Inters blåsvart-randig tröja nästa år. För Eto och tio miljoner euro ska Zlatan få Camp Nou som hemmaplan. Eto går motvilligt med på det här, men hans kontrakt med Barcelona går ut den 30 juni nästa år.

Fakta

De tio dyraste spelarna

1) Cristiano Ronaldo, Manchester United – Real Madrid 2009, 1 miljard kronor

2) Zinedine Zidane, Juventus – Real Madrid 2001, 820 miljoner kronor

3) Kaká, Milan – Real Madrid 2009, 720 milj kronor

4) Luis Figo, Barcelona – Real Madrid 2000, 659 milj kronor

5) Hernan Crespo, Parma – Lazio 2000, 550 milj kronor

6) Gianluigi Buffon, Parma – Juventus 2001, 505 milj kronor

7) Christian Vieri, Lazio – Inter 1999, 497 milj kronor

8) Andrej Sjevtjenko, Milan – Chelsea 2006, 486 milj kronor

9) Rio Ferdinand, Leeds – Manchester United 2002, 450 milj kronor

10) Gaizka Mendieta, Valencia – Lazio 2001, 449 milj kronor

Summorna i svenska kronor med dagens penningvärde.
Källa: DN-TT

Från en position som marknadsledande plattform för livesänd idrott i Norden tar nu Solidsport klivet ut i Europa och öppnar kontor i Hamburg, med sikte på den tyska, schweiziska samt österrikiska marknaden.

-Efterfrågan av sportstreaming fortsätter att växa snabbt, med flera nya investerare i ryggen kan vi fortsätta vår tillväxtresa utanför Nordens gränser, säger vd. Tobias Thalbäck, vd. för Solidsport.

En av Sveriges mest kända och besökta evenemangsarenor, Ericsson Globe, byter namn till Avicii Arena. Genom ett unikt samarbete mellan Stockholm Live, stiftelsen Tim Bergling Foundation samt Trygg-Hansa och Bauhaus, blir en av landets mest ikoniska byggnader nu en symbol och mötesplats för arbetet med att förebygga psykisk ohälsa bland unga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Landets största sponsorföretag, ISP Sport & Marketing, tar sats inför framtiden.

2020 blev omtumlande, men huvudägaren, Andreas Ottermark lyckades att styra rätt i en rad beslut och facit blev utomordentligt. Nu siktar Andreas och hans 30 medarbetare högt - en internationell lansering ska ske, planerna ligger klara och snart inleds offensiven.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Kommande säsong direktsänder streamingtjänsten Viaplay samtliga matcher från världens mest populära fotbollsliga Premier League.Ett nytt avtal mellan Nordic Entertainment Group och Premier League gör det möjligt att välja och vraka bland samtliga matcher i spelschemat.

Under den gångna säsongen satte han personliga rekord med 19 mål och 30 poäng i Minnesota Wild. Och nu kom klubben och erbjöd ett kontrakt värt omkring 358 miljoner kronor. Det innebär en årslön  på cirka 45 miljoner kronor.