Ny MFF-talang aktuell i jätteaffär

Sommaren 2020 gjorde han allsvensk debut borta mot Östersunds FK, borta mot IFK Göteborg, noterades han för sitt första mål. Kort därefter förlängde han sitt kontrakt med Malmö FF till och med 2023.

Men i  juli 2021 lånades Sarr ut till Mjällby AIF för resterande delen av säsongen. Utlåningen blev framgångsrik och 20-åringen svarade för åtta mål på 16 matcher i Allsvenskan. Och han blev upptäckt av nederländska Heerenveen.

Hugo Larsson är nästa MFF-produkt som internationella klubbar har upptäckt

Han är uppfostrad i MFF. Nu har han huvudrollen i en jätteaffär på runt 150 miljoner. Men i Malmö FF får man känna sig tacksamma för ca 20 miljoner. För klubben trodde aldrig för fulllt på den i dag 21årig Amin Sarr Men nu köper  den franska storklubben Lyon honom från Heerenveen för nära 150 miljoner kronor 

Han bedöms ha den potentialen, men tvivlarna i MFF ruskade på huvudet. Och förespråkarna fick ge sig 2020 när han ändå hade gjort allsvensk debut och svarat för mål.

Här har vi nästa skyttekung, sa förespråkarna – so fick ge sig.

Han fick ett förlängt A-lagskontrakt till och med 2023, men sommaren 2021 blev han utlånad till Mjällby till sin stora besvikelse.

Väl där gick det ändå bra. På ett par-tre månader gjorde han åtta mål – och blev upptäckt av nederländska Heerenveen.

Till MFF:s smala lycka tillkom sedanen vidareförsäljningsklausul på 15 procent av transfersumman vid eventuella nya klubbyten i framtiden.

För i Heerenveen  har han fortsatt producera. Amin Sarr svarade för elva mål och sju målgivande passningar på 35 matcher för Heerenveen, dit han kom i januari förra året. Och då upptäcktes han av ännu större klubbar. Så det har förekommit rykten om försäljning till både den ena och andra klubben

Påmåndagen gick franska storklubben Lyon ut med uppgiften. Sarr presenterades på Lyons hemsida. Där framgår att kontraktet är skrivet på fyra år och gäller till och med säsongen 2027.

För Malmö FF innebär det ett rejält tillskott till klubbkontot. När Sarr såldes till Heerenveen i den nederländska ligan skrev MFF in en vidareförsäljningsklausul på 15 procent av transfersumman.

.Lyon slog till med full kraft. Och 21-åringen är lycklig. Han fick aldrig göra karriär i favoritklubben, men Olympique Lyonnais är ett snäpp vassare, 

"Det är en av de största klubbarna i Frankrike. Jag är väldigt glad över att komma hit och jag ska göra mitt bästa för att hjälpa laget att nå sina mål. Jag längtar efter att få komma igång och träffa mina lagkamrater samt alla supportrar, säger han på Lyons hemsida.."

Och den där klausulen om 15 procent tröstar MFF-arna. Klubben hade en oslipad diamant i sin trupp, men såg inte riktigt en framtid för honom. Det kostade några miljoner...

Nu är nästa MFF-produkt till utlandet högaktuell. 18-årige Hugo Larsson har ögonen på sig och kan betinga ett rekordbelopp.

I fjol tilldelades han titeln “Bästa unga spelare” vid galan Allsvenskans stora pris, och senare fick han också göra A-landslagsdebut under januariturnén.

Nu utpekas Bournemouths som blivande adress för Hugo.

Sportbladet uppger att en övergång,med bonusar inkluderat, skulle bli allsvenskans dyraste försäljning någonsin. Till och med större än både Alexander Isaks affär från AIK till Dortmund för 90 miljoner kronor och Zlatan Ibrahimovics flytt från MFF till Ajax på 82,5 miljoner kronor.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Hockey- allsvenska Vita Hästen från Norrköping  har ansökt om konkurs vilket framgår av handlingar som lämnats in till Norrköpings tingsrätt.

Vid ett extra insatt årsmöte 27:e februari konstaterades att årets säsong lämnar ett underskott på 6,8 miljoner. Det aktiebolag som driver A-lags - verksamheten redovisade 4,6 miljoner i negativt eget kapital.

Degerfors kommun vill sälja klassiska Stora Valla. Det chockartade beskedet nådde klubben plötsligt på måndagen, en och en halv vecka innan allsvenska premiären.

-Vi är chockade över att det kommer utan någon dialog, säger klubbchef Lars Weman. På sin hemsida skriver Degerfors:

"Vänsterpartiet och Moderaterna i Degerfors kommun harkommit överens om att försöka sälja Stora Valla. Beskedet kom som en chock för föreningens styrelse och personal, som inte delgivits planerna eller deltagit i någon form av dialog rörande en försäljning".

Handbolls-VM för herrar i Sverige i januari i år blev en succé – både ekonomiskt och publikt. Det står klart när arrangörsbolaget nu redovisar ett preliminärt finansiellt resultat från mästerskapet och från den turistekonomiska mätning som genomförts.

Sveriges landslag hamnade precis utanför prispallen i VM – på en fjärde plats. Så även om det inte blev VM-guld för Sverige så blev mästerskapet rena vinsten och en strålande affär för svensk handboll, för svensk besöksnäring och för stat och kommun.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

De har Göteborg som bas men med ett globalt perspektiv och har nått en dimension som innebär uppmärksamhet  runt om i världen. Nu ska de också samarbeta  världens största ungdomsturnering i fotboll,Gothia Cup, och multinationella bilfabrikanten, Volvo, Två giganter ska göra gemensam sak.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Under ishockeyns SM-slutspel, ångestkvalet mellan Brynäs och Malmö samt hockeyallsvenskans play off kan lagens supporters vakna upp med programmet ”Hockeymorgon” måndag-fredag 8.00-9,00. 

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.