Ny MFF-talang aktuell i jätteaffär

Sommaren 2020 gjorde han allsvensk debut borta mot Östersunds FK, borta mot IFK Göteborg, noterades han för sitt första mål. Kort därefter förlängde han sitt kontrakt med Malmö FF till och med 2023.

Men i  juli 2021 lånades Sarr ut till Mjällby AIF för resterande delen av säsongen. Utlåningen blev framgångsrik och 20-åringen svarade för åtta mål på 16 matcher i Allsvenskan. Och han blev upptäckt av nederländska Heerenveen.

Hugo Larsson är nästa MFF-produkt som internationella klubbar har upptäckt

Han är uppfostrad i MFF. Nu har han huvudrollen i en jätteaffär på runt 150 miljoner. Men i Malmö FF får man känna sig tacksamma för ca 20 miljoner. För klubben trodde aldrig för fulllt på den i dag 21årig Amin Sarr Men nu köper  den franska storklubben Lyon honom från Heerenveen för nära 150 miljoner kronor 

Han bedöms ha den potentialen, men tvivlarna i MFF ruskade på huvudet. Och förespråkarna fick ge sig 2020 när han ändå hade gjort allsvensk debut och svarat för mål.

Här har vi nästa skyttekung, sa förespråkarna – so fick ge sig.

Han fick ett förlängt A-lagskontrakt till och med 2023, men sommaren 2021 blev han utlånad till Mjällby till sin stora besvikelse.

Väl där gick det ändå bra. På ett par-tre månader gjorde han åtta mål – och blev upptäckt av nederländska Heerenveen.

Till MFF:s smala lycka tillkom sedanen vidareförsäljningsklausul på 15 procent av transfersumman vid eventuella nya klubbyten i framtiden.

För i Heerenveen  har han fortsatt producera. Amin Sarr svarade för elva mål och sju målgivande passningar på 35 matcher för Heerenveen, dit han kom i januari förra året. Och då upptäcktes han av ännu större klubbar. Så det har förekommit rykten om försäljning till både den ena och andra klubben

Påmåndagen gick franska storklubben Lyon ut med uppgiften. Sarr presenterades på Lyons hemsida. Där framgår att kontraktet är skrivet på fyra år och gäller till och med säsongen 2027.

För Malmö FF innebär det ett rejält tillskott till klubbkontot. När Sarr såldes till Heerenveen i den nederländska ligan skrev MFF in en vidareförsäljningsklausul på 15 procent av transfersumman.

.Lyon slog till med full kraft. Och 21-åringen är lycklig. Han fick aldrig göra karriär i favoritklubben, men Olympique Lyonnais är ett snäpp vassare, 

"Det är en av de största klubbarna i Frankrike. Jag är väldigt glad över att komma hit och jag ska göra mitt bästa för att hjälpa laget att nå sina mål. Jag längtar efter att få komma igång och träffa mina lagkamrater samt alla supportrar, säger han på Lyons hemsida.."

Och den där klausulen om 15 procent tröstar MFF-arna. Klubben hade en oslipad diamant i sin trupp, men såg inte riktigt en framtid för honom. Det kostade några miljoner...

Nu är nästa MFF-produkt till utlandet högaktuell. 18-årige Hugo Larsson har ögonen på sig och kan betinga ett rekordbelopp.

I fjol tilldelades han titeln “Bästa unga spelare” vid galan Allsvenskans stora pris, och senare fick han också göra A-landslagsdebut under januariturnén.

Nu utpekas Bournemouths som blivande adress för Hugo.

Sportbladet uppger att en övergång,med bonusar inkluderat, skulle bli allsvenskans dyraste försäljning någonsin. Till och med större än både Alexander Isaks affär från AIK till Dortmund för 90 miljoner kronor och Zlatan Ibrahimovics flytt från MFF till Ajax på 82,5 miljoner kronor.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).

- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Han är SHL-ishockeyns högst avlönade svenske spelare.  Skatteverkets siffror  avslöjar att Färjestads forward Marcus ”Lilliz” Nilsson, 33, år, redovisade en taxerad inkomst på 3 279 800 kr, taxeringsåret 2022. 

Santidigt sprider sig en osäkerhetsfaktor bland SHL-klubbarna och allmänt inom idrotten. Våldsutvecklingen i samhället påverkar alla och risken för attentat har ökat.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen