Ny MFF-talang aktuell i jätteaffär

Sommaren 2020 gjorde han allsvensk debut borta mot Östersunds FK, borta mot IFK Göteborg, noterades han för sitt första mål. Kort därefter förlängde han sitt kontrakt med Malmö FF till och med 2023.

Men i  juli 2021 lånades Sarr ut till Mjällby AIF för resterande delen av säsongen. Utlåningen blev framgångsrik och 20-åringen svarade för åtta mål på 16 matcher i Allsvenskan. Och han blev upptäckt av nederländska Heerenveen.

Hugo Larsson är nästa MFF-produkt som internationella klubbar har upptäckt

Han är uppfostrad i MFF. Nu har han huvudrollen i en jätteaffär på runt 150 miljoner. Men i Malmö FF får man känna sig tacksamma för ca 20 miljoner. För klubben trodde aldrig för fulllt på den i dag 21årig Amin Sarr Men nu köper  den franska storklubben Lyon honom från Heerenveen för nära 150 miljoner kronor 

Han bedöms ha den potentialen, men tvivlarna i MFF ruskade på huvudet. Och förespråkarna fick ge sig 2020 när han ändå hade gjort allsvensk debut och svarat för mål.

Här har vi nästa skyttekung, sa förespråkarna – so fick ge sig.

Han fick ett förlängt A-lagskontrakt till och med 2023, men sommaren 2021 blev han utlånad till Mjällby till sin stora besvikelse.

Väl där gick det ändå bra. På ett par-tre månader gjorde han åtta mål – och blev upptäckt av nederländska Heerenveen.

Till MFF:s smala lycka tillkom sedanen vidareförsäljningsklausul på 15 procent av transfersumman vid eventuella nya klubbyten i framtiden.

För i Heerenveen  har han fortsatt producera. Amin Sarr svarade för elva mål och sju målgivande passningar på 35 matcher för Heerenveen, dit han kom i januari förra året. Och då upptäcktes han av ännu större klubbar. Så det har förekommit rykten om försäljning till både den ena och andra klubben

Påmåndagen gick franska storklubben Lyon ut med uppgiften. Sarr presenterades på Lyons hemsida. Där framgår att kontraktet är skrivet på fyra år och gäller till och med säsongen 2027.

För Malmö FF innebär det ett rejält tillskott till klubbkontot. När Sarr såldes till Heerenveen i den nederländska ligan skrev MFF in en vidareförsäljningsklausul på 15 procent av transfersumman.

.Lyon slog till med full kraft. Och 21-åringen är lycklig. Han fick aldrig göra karriär i favoritklubben, men Olympique Lyonnais är ett snäpp vassare, 

"Det är en av de största klubbarna i Frankrike. Jag är väldigt glad över att komma hit och jag ska göra mitt bästa för att hjälpa laget att nå sina mål. Jag längtar efter att få komma igång och träffa mina lagkamrater samt alla supportrar, säger han på Lyons hemsida.."

Och den där klausulen om 15 procent tröstar MFF-arna. Klubben hade en oslipad diamant i sin trupp, men såg inte riktigt en framtid för honom. Det kostade några miljoner...

Nu är nästa MFF-produkt till utlandet högaktuell. 18-årige Hugo Larsson har ögonen på sig och kan betinga ett rekordbelopp.

I fjol tilldelades han titeln “Bästa unga spelare” vid galan Allsvenskans stora pris, och senare fick han också göra A-landslagsdebut under januariturnén.

Nu utpekas Bournemouths som blivande adress för Hugo.

Sportbladet uppger att en övergång,med bonusar inkluderat, skulle bli allsvenskans dyraste försäljning någonsin. Till och med större än både Alexander Isaks affär från AIK till Dortmund för 90 miljoner kronor och Zlatan Ibrahimovics flytt från MFF till Ajax på 82,5 miljoner kronor.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Svensk Gymnastik växer - som inget annat förbund. Efter ett stort tapp under pandemin vände kurvan över antalet medlemmar i fjol och trenden håller i sig i år. Siffrorna för 2023 visar en total ökning om sex procent, eller 13 763 aktiva. inte mindre än 237 201 individer är aktiva i 924 föreningar, över hela landet. I 259 av Sveriges 290 kommuner finns minst en gymnastikförening.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Pengar i en folkrörelse, är det förenligt, i synnerhet vid behovet av miljoner. Och, räcker de kommersiella krafterna till i vårt land?
Ledande frågor när Center for Sport and Business på Handelshögskolan hade sin partnerdag.   Framtidsfrågor utmanade de närvarande som skulle försöka ta ställning. Ämnet är gränslöst, åsikterna och svaren likaså.
Det här är helgen då trav gäller för 100 000-tals svenskar. Solvalla invaderas av entusiaster och det uppstår en mycket speciell atmosfär med spel och, tävling och den spänning som det leder till.
Närmare 1,5 miljoner svenskar samlas årligen kring travet, en sport som förknippas med gemenskap och tradition som förts vidare över generationer. Inför årets stora travhelg, Elitloppet, vill ATG dessutom rikta nytt ljus åt travets betydelse i svensk historia. 

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.