Hockeykväll slår ut Fotbollskväll

SVT-sporten måste välja och då avlivas Fotbollskväll till förmån för Hockeykväll.
Sportchefen Remy Nilsson bekräftar att det blir bara ett antal Fotbollskväll ytterligare, men den 7 juni är det slut. Visserligen var det så sagt från början – våren innebar en prövotid för den nya programformen med mera internationell fotboll eftersom TV3 köpte upp de allsvenska rättigheterna. Men SVT:s nya lansering blev en succé, nästan en oväntat stor sådan. I måndags sågs programmet av 600 000 tittare - nästan tre gånger så många som följde TV3:s allsvenska fotbollsprogram, Avspark!
Dessa jämförelser blir pinsamma för trean som på sina tre program inte samlat lika många tittare som SVT gjorde enbart i måndags…
Ändå blir det inte fler Fotbollskväll efter den 7 juni.
Förklaringen stavas ekonomi.
- Vi har inte råd att sända både Fotbollskväll och Hockeykväll, säger TV-sportens chef Remy Nilsson till Göteborgs-Posten.
- Det är väldigt roligt med de höga tittarsiffrorna. Vi sa att vi skulle sända fram till sommaren och hålla hösten öppen, men nu kommer vi att prioritera Hockeykväll.
Avslöjandet om att SVT tar över Hockeykväll från TV4 innebär att redaktionen samlar resurser för vinterns måndagskvällar.
- Att köra båda programmen finns det inget ekonomiskt utrymme för, säger Remy Nilsson. Om Fotbollskväll kommer tillbaka blir det i så fall efter Hockeykväll våren 2005.
På TV3 vill man tro på framtiden. Avspark ska bara locka, tycker programchefen Calle Jansson, och medger att starten är svag men skyller det på att allsvenskan ännu inte har tagit fart.
185 000 tittare i snitt har sett de tre första programmen. Prognosen var satt till nära 300 000.
- Vi behöver ett par stormatcher så att publiktrycket ökar ännu mer. Det här är en långsiktig satsning och jag är inte orolig, men om det inte tagit bättre fart om säg två månader kanske du får andra svar.
Svenska fotbollförbundets ordförande, Lars-Åke Lagrell, bekymrar sig inte:
- Vi visste att det skulle vara trögt i början, men tittarsiffrorna kommer att gå upp. Fast det viktigaste för oss är hur många som går och ser på fotboll och den utvecklingen är vi väldigt nöjda med.
Han framhåller för övrigt att han själv har köpt ett TV3-abonnemang tack vare fotbollen.

Med röstsiffrorna 23 för och 17 mot valdes på lördagen Håkan Svensson, 56 år, till ny ordförande i den ideella föreningen Hockeyettan. Håkan var tidigare ordförande i AIK ishockey i fem år och har suttit som ordförande , tre år,  Hockeyallsvenskan.

Motkandidat var Christer Englund, tidigare ordförande i Svenska Ishockeyförbundet,. Han lanserades av den grupp föreningar som uttalat stöd för avgående ordföranden Ronnie Glysing, 64 år.

Efter lunch på måndagen hörde n iväl jublet som ekade över hela Sverige… när beskedet kom - Regeringen och Folkhälsomyndigheten gav klartecken tilll höjningen för 500 åskådare per sektion vid idrottsevevemang. Klubbarnas kassörer hördes mest i hyllningskören, för klartecknet betyder mycket för intäkterna i alla klubbar. 

IKina har myndigheterna tagit intryck av kritiken angående gränsvärdena för covidtester vid inresa till OS i Peking. Nu är gränsvärdena justerade för att underlätta villkoren och att det ska bli lättare att testa negativt, i synnerhet om personen haft covid tidigare.

– Gränsvärdena har justerats för att slippa milt positiva fall, rapporterar Lars Markusson, mediechef på SOK, till SVT Sport.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Enskede IK är en av Stockholmsregionens största fotbollsföreningar med 2000 aktiva spelare och 400 engagerade ledare. Nu belönas klubben ordentligt. EIK har tecknat ett sexårigt sponsorkontrakt med RYK GROUP, en familjeägd koncern som investerar i framstående entreprenörsledda bolag. Avtalet är det största i föreningens historia och garanterar klubben ett miljonbelopp varje år under avtalstiden. 

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Nent Group passar på att har förlänga avtalen med inte mindre än fyra av sina populära fotbollsexperter.Bojan Djordjic, Johanna Frisk, Erik Niva och Glenn Strömberg har samtliga skrivit på nya långa kontrakt som betyder att de kommer bidra till Viaplays fotbollssändningar under flera år framöver.

– Det var ett av de enklaste besluten i hela mitt liv, säger Glenn Strömberg.

Djurgården inleder 2022 med att värva Victor Edvardsen, den hett eftertraktade målmaskinen från Degerfors som nu ansluter för att boosta den blårandiga offensiven under de fyra kommande åren. I fotbolls-Sverige talas det om en rekorddyr övergång, möjlige den dyraste någonsin. Djurgården tvingades lösa 

Notabelt är att han fostrades i IFK   Göteborg. 2015 gallrades han bort vid klivet från juniorlag till A-lag.